1 week zwanger [klachten en… een zwangerschapstest?]

1 week zwanger? Gefeliciteerd! Volgens de “regels” ben je inderdaad al 1 week zwanger. Het tellen begint namelijk op de eerste dag van de laatste menstruatie. Het is mogelijk dat je in deze week zwanger bent, maar het is ook mogelijk dat je het niet bent. Dit komt doordat het tellen begint op de eerste dag van de laatste menstruatie, maar de bevruchting pas 2 weken later plaatsvind. Je bent dus eigenlijk nog niet zwanger en het is dus afwachten of je dat in de komende twee tot drie weken gaat worden.

Ben jij uitgerekend in ?

Ga naar ons forum en deel je ervaringen met andere mama's die ook in hun kindje verwachten! Ga naar het forum:
Uitgerekend in

Dit gebeurt er met je baby

In week 1 gebeurt er nog helemaal niets met je baby en je baby bestaat officieel nog niet in deze week. De reden waarom week 1 wordt genoemd is omdat het tellen begint op de eerste dag van de laatste menstruatie. Er bestaat momenteel dus ook geen embryo. De bevruchting zal pas officieel plaatsvinden in week 3, aangezien de eicel en de zaadcel zich in die week zullen vinden. Er wordt officieel ook vanuit gegaan dat je 40 weken zwanger bent. Natuurlijk is dit voor elke vrouw anders. Gebruik de ovulatie berekenen tool om te bepalen wanneer je ovulatie plaatsvindt & wanneer de grootste kans is op een zwangerschap.

Wat er nu gebeurt in je lichaam

Aan je lichaam verandert er momenteel weinig, al is het wel zo dat je voorlopig even niet meer ongesteld zal zijn. De eerste week van de zwangerschap begint op de eerste dag van de laatste menstruatie. Dit is dan ook de week waarop de voorbereidingen worden getroffen door het lichaam op een mogelijke zwangerschap. In week 3 weet je pas zeker of je zwanger bent doordat de eicel en de zaadcel elkaar zijn tegengekomen. In de tussentijd wordt de wand van je baarmoeder dikker gemaakt door je lichaam voor een mogelijke innesteling.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

1 week zwanger

1 week zwanger – eerste klachten?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen ben je in feite nog niet zwanger, maar wordt het wel zo officieel berekend. In deze week zal je normaal gesproken dus niets merken en geen symptomen hebben. Pas vanaf week 3 zal je merken dat je zwanger bent en zullen er symptomen tevoorschijn komen. Echter zijn er genoeg vrouwen die wel last hebben van bepaalde klachten in deze week. Wat voel je dan precies? Wat merk je? Hieronder gaan we dieper op de klachten en kenmerken in die je in deze week al zou kunnen hebben. Bekijk hieronder dus alle verschijnselen!

Hoofdpijn in de eerste week

Het kan zijn dat je vanaf deze week al last begint te krijgen van hoofdpijn. Bij de meesten is dit wat later in de zwangerschap, maar sommige al vanaf de eerste week. Dit heeft te maken met de aanmaak van hormonen en kan je eigenlijk niet verhelpen. Het gaat vanzelf over. Wel is het belangrijk om genoeg te drinken, aangezien dat ook een oorzaak kan zijn van hoofdpijn.

Buikpijn in deze week

Als je in deze week last hebt van buikpijn dan moet ik je helaas teleurstellen, want dit komt niet door de zwangerschap. Dat is namelijk nog niet mogelijk. Wel kan het natuurlijk een andere reden hebben. Wij adviseren je dan ook om een bezoekje te brengen bij je huisarts wanneer de buikpijn niet weg wilt gaan. Wanneer je echter in je tweede week zit kan je inderdaad last krijgen van buikpijn of een opgezette buik. Daarnaast kan je ook last krijgen van steken in je buik.

Misselijkheid als je 1 week zwanger bent

Wanneer je merkt dat je misselijk wordt in deze week dan kan dit nog steeds niet van de zwangerschap zijn, tenzij je de weken verkeerd hebt geteld. Merk je dat je echt last hebt van misselijk zijn en buikpijn, dan kan het wel eens zo zijn dat je 2 weken zwanger bent. Dan is het inderdaad mogelijk dat je misselijk bent of last krijgt van maagzuur.

Miskraam in deze week niet mogelijk!

Het is nog niet mogelijk om in de 1e week van je zwangerschap een miskraam te krijgen, aangezien de eitjes nog niet bevrucht zijn. Er wordt wel al vanaf deze week geteld. Wanneer je merkt dat je bloedverlies hebt dan zal dit een andere oorzaak hebben. Ditzelfde geldt voor bloed bij de afscheiding. Wanneer je bovenstaande symptomen ervaart dan kan het zijn dat je al verder in je zwangerschap bent en dan is een miskraam wel mogelijk.

Zwangerschapstest als je 1 week zwanger bent?

Wanneer je wilt testen of je zwanger bent dan is dit nog niet de juiste week om dat te doen. In week 2 krijg je namelijk pas je bevruchting. Wij raden je dan ook aan om pas na week 2 te testen of je zwanger bent, aangezien dit een duidelijker resultaat geeft. Het hebben van seks in deze week kan overigens wel meehelpen met het zwanger worden.

De Beste Zwangerschapstest

Wil je weten of je zwanger bent? Dan wil je uiteraard de beste zwangerschapstest vinden. Bestel direct de meest populaire zwangerschapstest of bekijk de top 10 zwangerschapstesten

Rugpijn en moe in de week 1 van de zwangerschap

Het kan zijn dat je vanaf deze week al een beetje moe begint te worden. Het speelt echter geen grote rol in het moe zijn. Wanneer je dus merkt dat je rugpijn hebt of de hele dag door moe bent dan moet je je afvragen of er niet iets anders aan de hand is. Misschien ben je al wat langer zwanger dan 1 week? Dat is natuurlijk ook een optie.

Doen als je 1 week zwanger bent: gezond gaan leven

Het is tijd om nu te beginnen met gezond leven, want dit is de eerste week van je zwangerschap. Het is tijd om al je slechte gewoontes uit de wereld te helpen om ervoor te zorgen dat jouw kind gezond ter wereld wordt gebracht. Door deze regels na te leven, dus stoppen met roken en alcohol drinken, zal je kind de beste start hebben die je maar kan wensen. Dit zorgt ook voor minder kans op beschadigingen van het kind.

Als je zwanger wil worden dien je dus vers fruit en groenten te eten. Er kan dus nooit precies worden uitgerekend wanneer je zwanger bent geworden, maar deze methode wordt dus gebruikt om een schatting te maken door er 40 weken bij op te tellen. Het kan natuurlijk zijn dat je 2 weken eerder of 2 weken later pas zal bevallen, dus het kan nooit precies worden berekend.

Huisartsen raden ook aan om veel foliumzuur binnen te krijgen aangezien dit de kans verkleint op een aandoening zoals een aandoening aan het zenuwstelsel, een open rug of een hazenlip. Stem dit dus af met de huisarts en laat je raadplegen over de mogelijkheden met betrekking tot foliumzuur.

1 week zwanger – meest gestelde vragen

We krijgen nogal eens vragen binnen van lezers van onze website. Van sommige vragen is het nuttig de antwoorden openbaar te maken. Het gaat dan om situaties of symptomen waar veel vrouwen last van kunnen krijgen tijdens hun zwangerschap. Hieronder vind je vragen die passen in jouw situatie als je 1 week zwanger bent:

Ik ben ongewenst zwanger, wat nu? Kan ik het weghalen?

Wanneer je ongewenst zwanger bent geworden kan het zijn dat je er over nadenkt om een abortus te plegen. Er zijn namelijk veel tieners die zwanger worden of vrouwen die het nog niet willen en dan besluiten om de baby te laten weghalen, al na 1 week zwanger te zijn. De vraag is of je dit wel echt zou willen. Je maakt namelijk meer kapot dan je lief is. Mentaal ga je dit ook slecht kunnen verwerken en je lichaam zal na een abortus meer moeite hebben met een toekomstige zwangerschap. Het is natuurlijk mogelijk om het te laten weghalen, maar dat raden wij niet aan. Wij raden je aan om toch de verantwoordelijkheid te nemen en om de zwangerschap voort te zetten.

Ben jij uitgerekend in ?

Ga naar ons forum en deel je ervaringen met andere mama's die ook in hun kindje verwachten! Ga naar het forum:
Uitgerekend in

Reageer op artikel:
1 week zwanger [klachten en… een zwangerschapstest?]
Sluiten