Home Zwangerschap

Zwangerschap

Zwangerschap

Wat fijn dat je zwanger bent! Hopelijk kun je flink genieten van je zwangerschap, want het is een bijzondere periode. Het hangt er dan natuurlijk wel vanaf of je je goed voelt of niet. Als je erg veel last hebt van zwangerschapskwaaltjes wordt het genieten misschien wat moeilijker. Daarnaast kan dit ook nog een drukke tijd zijn, waarin je van alles moet gaan regelen om goed voorbereid te zijn op de komst van je kindje. Twijfel je of je bepaalde producten mag eten? Het is belangrijk om dit te checken, omdat sommige soorten voedsel schadelijk kunnen zijn voor je ongeboren kindje. Niet alleen voor je kindje, maar ook voor je eigen gezondheid is het goed om in de gaten te houden wat en hoeveel je eet, en hoeveel je aankomt tijdens de zwangerschap.  

Zwangerschap

Ben je zwanger? Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd! We wensen je een heel voorspoedige zwangerschap toe.

De zwangerschap is een spannende periode

Als aanstaande moeder wil je natuurlijk goed voorbereid zijn op de komst van je kindje. Sommige moeders vinden de zwangerschap een heel spannende periode. Ze vragen zich af of het allemaal wel goed zal gaan, of zijn bang voor een miskraam. Deze angst komt vaak naar boven als er sprake is van bloedverlies, terwijl bloedverlies gelukkig lang niet altijd een teken is van een miskraam. Andere moeders krijgen tijdens hun zwangerschap zelfs last van depressieve gevoelens. Er zijn echter ook moeders die vol vertrouwen de zwangerschap doorlopen. Ze hebben misschien wel eens last van zwangerschapskwaaltjes, maar maken zich verder weinig zorgen. Ieder mens is verschillend en dat geldt ook voor zwangere vrouwen!

Informatie over zwangerschap

Hoe je je zwangerschap ook beleefd, het is prettig om informatie die je zoekt makkelijk te kunnen vinden. Je verloskundige of gynaecoloog kan veel vragen beantwoorden, maar zijn natuurlijk niet de enige informatiebron die je kunt gebruiken. Of je nu wilt weten of je brie mag eten, of wat je kunt doen tegen spataderen; op Ikenmama kun je er alles over lezen! Lees van week tot week over de ontwikkelingen in je buik en de groei van je kleine.

Hoewel de zwangerschap veel van je energie en aandacht vergt, gaat het alledaagse leven natuurlijk ook gewoon door. Wil je weten hoe het zit met je zorgverzekering, of waar je recht op hebt als zwangere werkende? Deze en nog veel meer informatie op het gebied van gezondheid en werk vind je ook terug op Ikenmama.

Wat wordt de naam van jullie kindje?

In deze periode zal je al druk bezig zijn met de kost van je kindje. Er moet van alles gebeuren; de kinderkamer inrichten, kraamzorg regelen en ga zo maar door. Misschien wel het leukste van al deze dingen is het uitkiezen van de naam. Weet je al of het een jongen of een meisje wordt (misschien wel allebei?)? De tijd dat kinderen standaard naar opa of oma werden vernoemd is voorbij. Al kan dat uiteraard nog steeds als je dat leuk vindt. Maar internet is tegenwoordig ook een handig hulpmiddel bij het zoeken naar een leuke meisjesnaam of jongensnaam. Er zijn allerlei mooie, originele en internationale namen te vinden. We zijn erg benieuwd naar de naam die jullie gaan kiezen!