Rozemarijn
Rozemarijn Baby 29 Jan 2021

Beste babyspeelgoed 2021

Er is zo ontzettend veel speelgoed te koop, dat je werkelijk door het bomen het bos niet meer ziet. Welk speelgoed is goed voor de ontwikkeling van je baby en waar kun je dat kopen? Op deze vragen krijg je antwoord en tevens geven we je een top 10 van het beste babyspeelgoed van 2021. Zo weet je welk speelgoed erg geschikt is voor je kleintje, waarom dat is, waar je het kunt kopen en waar je nog meer op kunt letten als je goed speelgoed wilt aanschaffen. Kortom: Lees hier de top 10 van babyspeelgoed dat het beste is beoordeeld door tal van consumenten en websites.

Top 10 baby speelgoed

Onderstaand de top 10 van het beste babyspeelgoed van 2021. Deze top 10 is tot stand gekomen door talloze beoordelingen van consumenten te verzamelen en met elkaar te vergelijken.

Top 5 uitgelicht

Waarom staat bepaald speelgoed op de eerste plek, wat maakt het speelgoed zo goed en fijn voor je kleintje? Hieronder lichten we de top 5 kort toe. Hierin staan de belangrijkste kenmerken, de voor- en nadelen.

1. Sophie de Giraf – Babyspeeltje in geschenkdoos

Sophie de Giraf - Babyspeeltje in geschenkdoos

Sophie de Giraf is al heel lang een groot favoriet bij vele baby’s. Dit speelgoed is al geschikt voor baby´s van 3 maanden. Zodra ze kunnen grijpen, is Sophie een heel goed nieuw vriendje. Het girafje is gemaakt van 100% natuurlijk rubber en natuurlijke verf. Het lijkt misschien een simpel babyspeeltje, maar Sophie heeft veel eigenschappen die helpen de ontwikkeling van alle zintuigen te stimuleren. Zo kan je kleintje Sophie goed bestuderen (kijken), maakt het geluidjes (horen), kan erop gesabbeld worden (proeven) en heeft het rubber een bijzonder en herkenbaar geurtje (ruiken).

Als laatste bevat Sophie diverse uitstekende onderdelen zoals de nek en poten die gemakkelijk vast te pakken zijn door die kleine handjes en je kind ook veilig in het mondje kan stoppen (proeven).

Pluspunten

Gemaakt van natuurlijke materialen
Stimuleert de zintuigen
Stevig materiaal
Geschikt speelgoed voor baby’s vanaf 3 maanden
Kan ook mee in bad

Minpunten

Relatief klein

Je kunt dit babyspeelgoed bij de volgende webshops bestellen

2. Nijntje ABC Giftset – Knuffel van 20 cm, Rammelaar en knuffeldoekje

Nijntje ABC Giftset - Knuffel van 20 cm, Rammelaar en knuffeldoekje

Met deze giftset van Nijntje sla je 3 vliegen in één klap. De set bestaat namelijk uit een rammelaar, knuffeldoekje en Nijntje knuffel van 20 centimeter. Met deze set verras je elke baby en ouder. Het is meteen vanaf de geboorte te gebruiken.

Alles uit de set is gemaakt van lekker zacht materiaal. Zo maakt het niet uit als de rammelaar een keer tegen het hoofdje belandt. Is er een ongelukje, geen nood, je kunt de knuffels het gewoon wassen op 30 graden.

Pluspunten

Leuk vanaf de geboorte
Mooi kraamcadeau
Zachte stoffen
Kan in de wasmachine

Minpunten

Niet heel goedkoop

Je kunt dit babyspeelgoed bij de volgende webshops bestellen

3. Little Dutch Speelgoed Houten Trein Met Blokken – Mint

Little Dutch Speelgoed Houten Trein Met Blokken - Mint

Met deze Little Dutch speelgoed trein maak je ieder kind helemaal gelukkig. Dit is geweldig hout babyspeelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar. De speelgoed trein bestaat uit 17 delen en heeft blokken in diverse vormen. Zo kan je kind telkens andere wagons maken en leert je kind verschillende vormen en kleuren kennen. Tjoeke tjoeke tuut tuut, de trein kan ook door heel de kamer rijden en blokken laden en lossen!

De trein is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook prachtig afgewerkt. Het staat dus ook mooi op de schap als er even niet mee gespeeld wordt. Daarnaast bevat de trein geen scherpe randen en is het beschilderd met een verf op waterbasis zonder giftige stoffen. Door de neutrale groene kleur is de trein geschikt voor jongens en voor meisjes!

Pluspunten

Bevat blokken in diverse vormen en kleuren
Lang speelplezier
Mooi afgewerkt, is dus ook zeer geschikt als decoratie
Unisex kleuren
Stijlvol kraamcadeau
Verf op waterbasis zonder giftige stoffen

Minpunten

Niet de mooiste kleur

Je kunt dit babyspeelgoed bij de volgende webshops bestellen

4. Lamaze Freddie de Vuurvlieg

Lamaze Freddie de Vuurvlieg

Freddie de Vuurvlieg is de beste vriend van elke baby. De vuurvlieg is leuk stimulerend babyspeelgoed voor baby´s vanaf 3 maanden. Freddie heeft alles: vele leuke kleurtjes en contrasten die heel interessant zijn om naar te kijken, fijne knoopjes om op te sabbelen, een spiegeltje en knisperende stofjes.

Tevens bevat het een bijtring en bal die piept als erin geknepen wordt. Samen met Freddie kan je kind dus veel ontdekken en worden alle zintuigen gestimuleerd. Een perfect speeltjes dus die lang interessant blijft, ook als je baby wat ouder is.

Pluspunten

Heel veel vermaak in één speeltje
Bevat ringen, bijtringen, spiegeltje, veel kleurtjes, kreukels en piepende bal
Leuk voor jonge en oudere baby’s
Blijft lang interessant
Goede kwaliteit

Minpunten

Voor sommige baby’s iets te groot

Je kunt dit babyspeelgoed bij de volgende webshops bestellen

5. VTech Toet Toet Bart Brandweer Verhaaltjesboek – Interactief Boekje

VTech Toet Toet Bart Brandweer Verhaaltjesboek

VTech Toet Toet Bart Brandweer boek neemt je mee op avontuur met Bart Brandweer. Deze nummer 5 in de top 10 van babyspeelgoed is geschikt voor kleintjes vanaf 6 maanden. Het boekje geeft je kind veel speelplezier. Als de bladzijden omgeslagen worden, kan je kindje luisteren naar het verhaaltje.

Drukt je kind op de knopjes, dan hoor je meerdere leuke geluidjes, zinnetjes, vrolijke liedjes en melodietjes. De wieltjes kunnen draaien en er knippert een vrolijk gezichtje. Het vrolijke boekje bevat maar liefst 15 melodietjes en 4 gezongen liedjes. Dat wordt een feest!

Pluspunten

Volume is regelbaar
Het wordt automatisch uitgeschakeld
Lang speelplezier
Stevig design
Makkelijk te bedienen voor kinderen

Minpunten

Iets te kort verhaaltje

Je kunt dit babyspeelgoed bij de volgende webshops bestellen

Babyspeelgoed kopen, waar kun je op letten?

Er is ontzettend veel babyspeelgoed verkrijgbaar, maar hoe weet je nu wat het beste babyspeelgoed is voor jouw kleintje? In de regel moet al het speelgoed voldoen aan bepaalde eisen. Is er speelgoed op de markt die niet veilig blijkt, dan wordt het vaak teruggeroepen. Iedereen die het heeft gekocht kan het item dan dus retourneren. Maar ja, dan heb je het natuurlijk wel al aangeschaft. Om te voorkomen dat je een miskoop doet, onderstaand wat punten waarop je kunt letten zodat je het beste babyspeelgoed voor jouw kleintje koopt.

Let op met houten speelgoed voor baby´s

Houten speelgoed voor baby’s is heel populair omdat het duurzaam en natuurlijk materiaal is. Daarnaast ziet houtenspeelgoed er vaak fraaier uit dan speelgoed gemaakt van plastic. Het is daarom ook zeer geschikt als decoratie. Maar hout speelgoed kan soms gevaarlijk zijn voor baby´s. Let daarom goed of er geen scherpe randen of kleine losse onderdelen zijn. Daarnaast is het beter om versies aan te schaffen die niet geschilderd zijn. Zit er wel verf op het speelgoed, controleer dan of de verf op waterbasis is en vrij van giftige stoffen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het speelgoed van Little Dutch.

Let op met batterijen

Speelgoed dat geluid maakt is altijd populair bij baby´s en behoort ook zeker bij het beste babyspeelgoed thuis, maar let er wel altijd op of de batterijen goed afgesloten zijn. Bijvoorbeeld door een klepje wat dichtgeschroefd moet worden. Zo kan je kind nooit de batterijen eruit halen en in het mondje stoppen. Dat is namelijk levensgevaarlijk.

Keurmerk voor veilig speelgoed

Wil je zeker weten of het speelgoed dat je aanschaft voor je baby echt veilig is, controleer dan of het is voorzien van een CE-markering. Elke speelgoed dat een CE-markering heeft, voldoet aan een aantal eisen die opgesteld zijn binnen de EU voor speelgoed. Maar dan ben je er eigenlijk nog niet, omdat de controle op dit speelgoed niet optimaal is. Keurmerken van speelgoed waar wel strenge controle op is zijn: het GS-keurmerk, Britse Standaard BS en TÜV Rheinland.

Controleer altijd zelf nog een keer de veiligheid

Heb je het speelgoed in huis, doe dan zelf altijd nog een check of het speelgoed wel echt veilig is. In ieder geval: bij speelgoed dat je nog niet goed kent. Controleer bijvoorbeeld of er geen kleine losse onderdelen zijn waarin je kind kan stikken. Check of er geen scherpe randjes of uitsteeksels zijn en of er niks los kan geraken. Als je speelgoed koopt uit onze Top 10 van beste babyspeelgoed, is de kans heel klein dat je iets tegen gaat komen. Dit speelgoed is veilig.

Controleer het leeftijdsadvies

De laatste tip is: kijk naar het leeftijdsadvies. Als er op de doos staat: ‘niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar’ dan is het niet verstandig om je baby hiermee te laten spelen. Dit speelgoed kan namelijk kleine onderdelen bevatten of misschien is het te moeilijk voor je kleintje om ermee te spelen. Geef je baby liever speelgoed dat speciaal voor zijn of haar leeftijd is ontwikkeld. Pas ook op met speelgoed geven van een andere broer of zus, controleer dan altijd of het niet gevaarlijk is.

Babyspeelgoed-beste

FAQ

Heb je naar aanleiding van onze top 10 van het beste baby speelgoed nog vragen? Bekijk dan de onderstaande lijst met vragen en antwoorden eens, misschien staat jouw vraag er al bij!

Welk babyspeelgoed heb je nodig?Babyspeelgoed is gemaakt om diverse redenen. Knuffels kunnen je baby bijvoorbeeld troost bieden. Ander speelgoed stimuleert de zintuigen, bijvoorbeeld door het gebruik van kleuren, geluidjes en verschillende texturen waaraan je kind kan voelen. Dit speelgoed is altijd goed om te hebben. Omdat het echt helpt bij de ontwikkeling van je kleintje. Maar ook een fijne knuffel die troost kan bieden is onmisbaar. Hout speelgoed zoals blokken is ook goed voor je baby om zo meer ruimtelijk inzicht te krijgen. Als je van elk soort speelgoed 1 of 2 hebt, is het al meer dan genoeg. Bijvoorbeeld 2 knuffels, 1 Freddie de vuurvlieg en een speelboekje. Dit is beter dan van alles heel veel zoals 5 knuffels, 6 rammelaars en ga maar door. Je baby moet ook weer niet overprikkeld worden.

Hoe kun je babyspeelgoed schoonmaken?

Dit is heel erg afhankelijk van het speelgoed zelf. Knuffels kunnen meestal op 30 graden gewassen worden. Rubberen speelgoed kun je met een natte doek reinigen. Bij ongeveer elk speelgoed is een instructie inbegrepen waarop staat vermeld hoe je het specifieke speelgoed het beste kunt reinigen. Als je jezelf aan deze voorschriften houdt, gaat het speelgoed extra lang mee.

Waar kun je babyspeelgoed kopen?Het beste babyspeelgoed kunt je kopen in speelgoedwinkels en online. Bijvoorbeeld bij Bol.com of Wehkamp. Voordeel van online shoppen is dat je heel gemakkelijk de aanbiedingen in de gaten kunt houden, en dat is zeker aan te raden want speelgoed kun je regelmatig met korting kopen.

Wanneer speelt je baby met speelgoed?

Een pasgeboren baby kan nog niet met de handjes grijpen en ziet daarnaast ook nog maar heel weinig. Deze kleine baby’s hebben dus nog niet zoveel aan speelgoed. Vanaf de 3 maanden gaan baby’s naar speeltjes grijpen en slaan en dingen in de mond stoppen. Speelgoed wordt dus interessant als baby’s 3 maanden zijn. Dan gaat het vooral om knuffels, ringen, rammelaars etc. Leuk speelgoed voor baby’s vanaf 6 maanden is een luisterboekje en knuffels met felle kleurtjes en geluiden zoals Freddie de vuurvlieg of het interactief boekje van Vtech. Interessant speelgoed voor een kind van 1 jaar zijn blokken of de speelgoedtrein van Little Dutch.

Conclusie

In onze top 10 van baby speelgoed staat de Sophie Giraffe op nummer 1. Hier zijn diverse redenen voor. Allereerst stimuleert Sophie alle zintuigen op een makkelijke manier. Daarnaast is het gemaakt van natuurlijke materialen en heb je geen batterijen nodig om er eindeloos plezier van te hebben. Sophie is ook heel makkelijk te reinigen en erg duurzaam. Kan je kind er geen afscheid van nemen, dat hoeft ook niet, want het kan gewoon overal mee naar toe. Het kan zelfs mee in bad! Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, Sophie is al verkrijgbaar voor €19,99 en dan is het nog niet eens in de aanbieding. Met recht dus een absolute nummer 1 in onze baby speelgoed top 10.


Reageer op artikel:
Beste babyspeelgoed 2021
Sluiten