Rozemarijn
Rozemarijn Baby 9 Mar 2021

Beste borstkolf

Ben je op zoek naar de beste borstkolf, dan helpen we je graag op weg! Een goede kolf vinden kan best lastig zijn aangezien de keuze enorm is. Wat de voor jou de beste is, is deels een persoonlijke voorkeur. Toch zijn er bepaalde borstkolven die door gebruikers het meeste worden geprezen en de beste specificaties hebben. Benieuwd? Bekijk dan onze top 10 met beste kolfapparaat van 2019 en 2020. In dit artikel lichten we de top 5 verder toe en geven we antwoorden op de meestgestelde vragen over borstkolven. Tevens hebben we tips over waar je op kunt letten als je een borstkolf gaat kopen. Zo weet je zeker dat je de beste borstkolf aanschaft die past bij jouw wensen en behoeften.

Top 10 beste borstkolven

Wil je weten wat het beste kolfapparaat was van 2019 en 2020? Bekijk dan onze top 10 en vind uit wat voor jou de beste borstkolf kan zijn. De top 10 is samengesteld door heel veel merken en modellen met elkaar te vergelijken en, nog belangrijker, door meningen van andere consumenten grondig te bekijken.

Top 5 uitgelicht

Als je de beste borstkolf wilt vinden die past bij jouw behoeften en wensen, dan is het handig als je jezelf wat kunt verdiepen in de diverse modellen. Om die reden hebben we onze top 5 wat verder toegelicht. Zo kun je lezen wat de specificaties zijn, de voor- en de nadelen en de features van het beste kolfapparaat van 2019 en 2020.

1. NurtureGoods Smart 2.0

NurtureGoods Smart 2.0 

De NurtureGoods Smart is een de beste dubbele elektrische borstkolf uit ons onderzoek. De kolf is ontworpen op basis van ervaringen van duizenden andere mama’s en afgesteld op de moderne moeder. Dat belooft natuurlijk heel wat, en dat maakt de kolf ook waar. Wat extra handig is, is het feit dat de kolf een oplaadbare accu heeft. Zo kun je altijd en overal even kolven, ook als er geen elektriciteit in de buurt is.

Overigens is het kolven zelf absoluut geen straf meer dankzij de unieke micro-vibratie massage technologie. Behalve dat het de borst zacht masseert, bootst het ook het natuurlijke zuigritme van de baby na. Op die manier wordt de melkstroom bevordert en kan het pijn en verstoppingen verlichten. Wil je beide borsten tegelijk kolven? Dat kan. Hoeft er maar eentje gekolfd te worden, ook dat kan dankzij de enkel en dubbel pompende modus.

Je hoeft met deze kolf ook niet per se jezelf af te zonderen. Het maakt namelijk nauwelijks geluid. Hoe fijn is dat! Als extra bonus is het ook nog een gemaakt van materiaal dat 100% BPA vrij is en CE gecertificeerd.

Pluspunten

Oplaadbare batterij, met een volle accu kun je een week kolven
Bijna geluidloos
Fijne stimulatie van de borst tijdens het kolven, die pijn kan verminderen
9 verschillende zuigniveau’s
Mogelijkheid om te schakelen tussen enkel- en dubbelvoudig kolven
Geleverd met 2 flessen van 180 ml
Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Zuigkracht kun je per borst instellen, ook als je ze beide tegelijk kolft
Mooi klein design
Bevat een kolfdagboek zodat je alles goed kunt bijhouden

Minpunten

Als je dubbel kolft pompt het niet beide borsten tegelijk, maar om en om. Dat is even wennen

Je kunt deze borstkolf bij de volgende webshops bestellen

2. Philips Avent SCF395/11

Philips Avent SCF395 11

De Philips Avent borstkolf is geïnspireerd door baby’s en comfortabel voor mama’s. Deze elektrische kolf bevat een gebalanceerde combinatie van zuigkracht en tepelstimulatie. Het geheel is afgestemd op de wijze waarop baby’s drinken. Dit bevordert het toeschietreflex en de melkproductie.

Bij deze beste enkele borstkolf maakt het niet uit wat de vorm of grootte van je tepel is: het past voor 99,98% op alle tepels en borstvormen. Dat is nog eens prettig om te weten. Heb je weinig tijd? Dankzij de motion-technologie kun je sneller kolven en ook nog eens geheel op maat. Er zijn namelijk 8 stimulatiestanden en maar liefst 16 kolfstanden.

Heel handig: er komt geen melk in de slangen. Je hoeft dus geen moeite te doen om deze schoon te krijgen. Daarnaast bevat de kolf weinig onderdelen zodat schoonmaken sowieso weinig inspanning kost.

Pluspunten

Past zich aan, aan de vorm en grootte van je tepel
Maakt zeer weinig geluid
Mogelijkheid tot sneller kolven
Zuigkracht en stimulatie vergelijkbaar als de wijze waarop een baby drinkt
Weinig onderdelen
8 + 16 kolfinstellingen
Speen en kolf vrij van BPA
Werkt ook als je achterover leunt
Geleverd met handige tassen
Het snoer van de adapter is lang zodat je verder van het stopcontact kan liggen

Minpunten

Kan niet draadloos gebruikt worden
Je moet er goed voor zorgen dat alle onderdelen op de juiste manier vastzitten anders werkt het niet goed

Je kunt deze borstkolf bij de volgende webshops bestellen

3. Philips Avent SCF397/11

Philips Avent SCF397 11

Op de derde plaats in de top 10 van het beste kolfapparaat van 2019 en 2020 is weer een kolfapparaat van Avent. Deze is vergelijkbaar met de nummer 2 uit de lijst, het verschil is dat dit een dubbele elektrische borstkolf is. Ook deze kolf bevat een gebalanceerde combinatie van zuigkracht en tepelstimulatie die de natuurlijke drinkwijze van een baby nabootst. Zo stimuleert het een goede melkstroom.

Door de Natural Motion-technologie kun je sneller kolven, wat natuurlijk ideaal is als je wat minder tijd hebt. Of je nu kleine of grote tepels hebt, dat maakt bij dit ontwerp niet uit. Het past namelijk op elke tepel en borstgrootte.

Pluspunten

Mogelijkheid tot snel kolven
Bevat 8 stimulatiestanden en 16 kolfstanden
Goede stimulatie van de melkstroom
Maakt weinig geluid
Weinig onderdelen
Je kunt comfortabel gaan zitten en hoeft niet voorover te leunen
Gemakkelijk te reinigen

Minpunten

Iets prijzig
Als de onderdelen niet goed op elkaar zitten, werkt het niet goed
Sommige onderdelen lastig af te drogen
Meegeleverde flesjes wat aan de kleine kant (125 ml)

Je kunt deze borstkolf bij de volgende webshops bestellen

4. Koalaa® Pro – dubbele elektrische borstkolf met eBook

Koalaa Pro - dubbele elektrische borstkolf

Op de vierke plaats staat de dubbele elektrische borstkolf van Koalaa. De kolf maakt nauwelijks geluid, is zeer compact en kun via een USB aansluiting opgeladen worden. Erg handig voor als je veel onderweg bent! Het borstschild is gemaakt van zacht siliconen materiaal en is geschikt voor ongeveer elke borst en tepel. De Koalaa is een dubbel kolfapparaat, maar je kunt het ook enkel gebruiken. Handig voor als je de baby wilt voeden en tegelijkertijd wilt kolven.

De Koalaa is geheel op maat af te stellen. Zo heeft het 9 zuigkrachtniveau’s, 3 verschillende standen en nog diverse functies. Denk aan een aparte stimulatiemodus, kolf- en bionica modus. Allen bedoelt om het kolven zo aangenaam en soepel mogelijk te laten verlopen. Het bevat ook een tepelretractiemodus, deze modus zorgt ervoor dat ingetrokken tepels klaar worden gemaakt voor de borstvoeding.

Pluspunten

Compact en USB-oplaadbaar
Maakt heel weinig geluid
Comfortabel borstschild van 85 mm doorsnee die goed aansluit op de borst
Mogelijkheid om enkel en dubbel te kolven
Je kunt per borst de gewenste zuigkracht afstellen
Bevat diverse standen waarin je de kolf kunt instellen (stimulatie, kolf, retractie, bionica)
Bevat een nasale zuigkrachtmodus die je baby verlost van snot in het neusje
Er worden twee drinkflessen bijgeleverd die BPA vrij zijn en niet verkleuren in de vaatwasser
Aantrekkelijke prijs

Minpunten

Kan niet snoerloos gebruikt worden
Flesjes blijven leeg niet goed staan

Je kunt deze borstkolf bij de volgende webshops bestellen

5. Solo Care Elektrische Dubbele Borstkolf

Solo Care Elektrische Dubbele Borstkolf

De nummer 5 uit de top 10 van beste borstkolf is de Solo Care. Ook dit is een dubbele elektrische borstkolf, maar mocht je maar 1 borst willen kolven, dan kan dat ook. Het kolven zal geruisloos gaan, want de Solo maakt nagenoeg geen geluid. Wel zo fijn als je op je werk moet kolven of ondertussen even een serie wilt kijken. Het kolfapparaat bevat 9 ‘versnellingen’. Je kunt handmatig instellen welke stand je wilt.

De Solo pompt niet zomaar wat melk uit je borsten, maar geven je borsten ook wat genot tijdens dit gehele proces. Het bevat namelijk massagefuncties waarvoor je kunt kiezen om jezelf even een pleziertje te geven. Wat erg mooi is aan dit merk is dat het ook een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Zo bevat het geen batterijen, want die zijn natuurlijk totaal niet duurzaam. De borstkolf kan werken als het aangesloten is op de usb kabel, telefoonoplader of powerbank. Daarnaast is verpakkingsdoos 100% gerecycled en zijn alle materialen BPA vrij.

Al deze fijne kenmerken van de borstkolf zijn geweldig, maar het mooiste is misschien nog wel het prijskaartje. Van alle borstkolven in de top 5 is deze het meest voordelig en dat maakt het, het beste kolfapparaat van 2019/2020 voor diegene die er niet teveel voor willen betalen.

Pluspunten

Kan als dubbele en enkele kolf gebruikt worden
Maakt bijna geen geluid
Bevat 9 standen
Bevat een massagefunctie
Besteed aandacht aan duurzaamheid
Zeer aantrekkelijke prijs en toch super goede kwaliteit
Zichtbaar aandacht besteedt aan het design

Minpunten

Kan niet draadloos gebruikt worden

Je kunt deze borstkolf bij de volgende webshops bestellen

FAQ

Heb je vragen omtrent de aanschaf van de beste borstkolf, dat is heel begrijpelijk. Het is namelijk heel belangrijk dat je een kolf koopt die aansluit bij jouw wensen. En als het om borstvoeding gaat, zijn die wensen heel persoonlijk. Onderstaand hebben we een aantal veelvoorkomende vragen genoteerd met het antwoord. Hopelijk helpt het om jouw keuze te maken.

Waar kun je een borstkolf kopen?

De beste borstkolf voor jou kun je eenvoudig online kopen, bijvoorbeeld bij bol.com. Verder zijn ze ook te koop bij babyspeciaalzaken. Wil je geen borstkolf kopen, het is mogelijk om er één te huren. Dit is een goede optie als je nog niet zeker weet of je borstvoeding wilt geven. Vraag aan je zorgverzekering wat de mogelijkheden zijn of zoek eens via Google.

Borstkolf huren of kopen?

Het is mogelijk om een borstkolf te huren. Vraag je jezelf af wat voor jou het beste, dan is de belangrijkste vraag: hoe intensief gaat je gebruik zijn? Weet je niet zeker of je wel borstvoeding wilt geven, of wil je het alleen de eerste paar weken doen, dan is het beter om een borstkolf te huren. Ben je vastberaden om borstvoeding te geven en wil je dit minstens een aantal maanden doen? Wil je nog meerdere kindjes? In dat geval is het beter om een borstkolf te kopen.

Wat is de beste borstkolf?

In dit artikel kun je lezen wat het beste kolfapparaat is van 2019 – 2020 is uit ons onderzoek. Deze borstkolf heeft hele goede specificaties en wordt goed beoordeeld door veel consumenten. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het ook de beste borstkolf voor jou is. Het is namelijk een beetje persoonlijk, net zoals elk gebruikersvoorwerp. Lees daarom goed de specificaties en bedenk wat jij belangrijk vindt. Als je dit weet, kun je al veel specifieker zoeken. Meer hierover onder het kopje: Borstkolf kopen, waar moet je op letten?

Waarom heb je een borstkolf nodig?

Een borstkolf is ontzettend handig als je borstvoeding gaat geven. Want ook al leg je jouw kindje vaak aan zodat hij/zij verse melk uit de borst kan drinken, soms is het handig om een voorraad te hebben.
Bijvoorbeeld zodat je partner de baby een keer kan voeden, voor onderweg of als je een avondje uit hebt. Zeker als je langer borstvoeding gaat geven, kun je dankzij een borstkolf ook een keer op pad zonder je baby. Een andere reden is dat het goed is je baby te laten wennen aan een fles als je weet dat je na een x aantal maanden gaat stoppen met de borstvoeding. Het is beter dit stapsgewijs in te voeren, dus je baby af en toe afgekolfde melk uit de fles voordat je helemaal overstapt.

Als laatste kan een borstkolf ook helpen om borstontstekingen aan te pakken en de melkproductie op gang te helpen. Of het echt heel essentieel is, is misschien niet altijd het geval, maar het speelt wel een hele belangrijke rol bij het succesvol borstvoeding geven.

Borstkolf beste

Borstkolf kopen, waar moet je op letten?

Zoals met alle producten die met baby’s en moederschap te maken hebben, is ook de keuze in borstkolven ongelooflijk groot. Datzelfde geldt overigens ook voor de prijs. Is de duurste ook de beste borstkolf? Dat is niet altijd het geval, maar nogmaals: het is ook een beetje persoonlijk. Wat de één fijn vindt, vind de andere niet. Soms is het een kwestie van testen en in je omgeving vragen wat anderen gebruiken. Daarnaast zijn er nog een paar dingen waarover je een beslissing kunt maken voordat je op zoek gaat naar jouw beste borstkolf.

1. Wil je een enkele of dubbele borstkolf?
Als eerste is het belangrijk voor jezelf te bepalen of je een enkele of dubbele borstkolf wilt. Een dubbele borstkolf is erg handig als je bijvoorbeeld wilt gaan kolven op je werk. Je bent namelijk veel sneller klaar. Ga je dit niet doen, dan is het misschien niet nodig om een dubbele kolf te nemen.

2. Elektrische of handkolf?
De kans is vrij groot dat je een elektrische kolf wilt, maar weet dat er ook handkolven zijn. Om deze goed te gebruiken heb je wel een beetje oefening nodig, maar als je het eenmaal door hebt kun je jouw borsten redelijk snel en werkelijk overal kolven. Je bent niet afhankelijk van stroom of batterijen. Misschien een overweging waard als je vaak onderweg bent of als je het milieu een warm hart toedraagt. Want een handkolf is natuurlijk wel duurzamer.

3. Draadloos te gebruiken of niet?
Vind je het belangrijk dat overal en altijd kunt kolven zonder je druk te maken of er elektriciteit is? Neem dan een kolfapparaat dat oplaadbaar is. Bijvoorbeeld de nummer 1 uit onze top 10 van beste borstkolven. Deze kan opgeladen worden en is dan ongeveer een week te gebruiken! Ideaal als je veel onderweg bent. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een handkolf.

4. Geluidloos of niet?
Tegenwoordig zijn steeds meer borstkolven nagenoeg geluidloos. Als je dit ook belangrijk vindt, let hier dan extra goed op en bekijk of dit erbij staat bij de specificaties. De voordelen van een borstkolf die weinig geluid maakt zijn eindeloos: je maakt er niemand wakker mee, je kunt nog tv kijken zonder het volume op 100 te zetten en het is niet storend als je bijvoorbeeld op je werk gaat kolven.

Conclusie

Uit ons onderzoek kwam de NurtureGoods Smart 2.0 als beste borstkolf uit de test. De borstkolf heeft eigenlijk alles als je op zoek bent naar veel gemak. Het is oplaadbaar en kan dus draadloos gebruikt worden. Deze beste dubbele elektrische borstkolf kan ook enkel gebruik worden en je kunt per borst de juiste stand of zuigkracht instellen. Daarnaast is het heel compact, heeft het een mooi design en zijn de onderdelen BPA vrij. Last but not least, het beste kolfapparaat van 2019 en 2020 heeft een uniek micro-vibratie massage technologie. Hierdoor is kolven absoluut geen straf meer en kan het pijn en verstoppingen in de borst verhelpen.


Reageer op artikel:
Beste borstkolf
Sluiten