Rozemarijn
Rozemarijn Lifestyle 22 Mar 2021

Beste striae creme

Tijdens de zwangerschap rekt de huid van je buik behoorlijk op. Gelukkig is je huid daartoe prima in staat, het enige probleem is dat het niet altijd zonder slag of stoot gaat. Bij sommige vrouwen ontstaat er striae. Dit zijn lijntjes op de huid die paars, blauw of rood van kleur zijn. Meestal komt striae voor op de buik omdat deze in korte tijd heel veel groeit. Hoewel striae niet geheel te voorkomen is, kan een goede creme soms helpen. Lees hier wat de beste striae creme is van 2020 en 2021.

Top 10 beste striae crèmes

Top 5 uitgelicht

Onderstaand kun je lezen wat de beste anti striae crème is om tijdens je zwangerschap te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de crème niet altijd wonderen kan verrichten. Ook de beste striae crème kan soms de zwangerschapsstriemen niet helemaal voorkomen.

1. Macrovita Striae Crème

Macrovita Striae Crème

De beste striae crème volgens onze top 10 is de Macrovita crème. Deze beste anti striae crème kan gebruikt worden tijdens en na de zwangerschap. Maar ook als je niet zwanger bent en zelfs als je een man bent, is deze crème heerlijk om te gebruiken. Behalve dat grote voordeel, zit de striemen crème bomvol actieve ingrediënten die echt wat doen voor je huid. Zo bevat het bijvoorbeeld shea butter. Dit staat bekend om zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Precies wat je huid nodig heeft.

Daarnaast bevat het peptides, zoete amandelolie, provitamine B5, biologische calendula, Sint-Janskruid en nog meer belangrijke stoffen die je huid helen, hydrateren, verzachten en kalmeren. Het resultaat: minder snel kans op striae, roodheid van littekens worden verminderd en een egalere huid.

Pluspunten

Hygiënische, luchtdichte verpakking
Bomvol actieve ingrediënten
Maakt de huid erg soepel en zacht
Zowel tijdens als na de zwangerschap te gebruiken
Ook geschikt om als bodylotion te gebruiken

Minpunten

Het pompje werkt niet altijd goed

Je kunt deze striae crème bij de volgende webshops bestellen

2. SLIMMING Anti Striae 200ML

SLIMMING Anti Striae 200ML

Op nummer 2 staat de beste anti striae crème voor tijdens de zwangerschap van het bekende merk Vichy. Deze zalf tegen striemen kan preventief gebruikt worden, dus nog voordat je striae hebt. De werkzame stoffen bestaan onder andere uit Silicium, voedende plantaardige oliën en een stof dat Hydroxyproline heet. Deze ingrediënten helpen striae te voorkomen en te verminderen doordat ze de huid sterker maken, goed hydrateren en voeden. Zo behoudt de huid haar elasticiteit wat natuurlijk wel belangrijk is tijdens de zwangerschap.

Nog een groot voordeel: het is hypoallergeen en vrij van alcohol en parfum. Dit maakt het de beste striae creme voor de gevoelige huid.

Pluspunten

Werkt zowel preventief tegen striemen als helend
Is hypoallergeen
Bevat geen parfum en alcohol
Geschikt voor de gevoelige huid
Maakt de huid sterker, elastischer en gehydrateerd

Minpunten

Niet de goedkoopste

Je kunt deze striae crème bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com
Niet op voorraad
Bekijken

3. MomMe Voor mama, een speciale olie tegen striae

MomMe Voor mama, een speciale olie tegen striae

Het merk MomMe staat voor natuurlijke verzorging voor moeders. Bij dit product maken ze gebruik van de kracht van 100% natuurlijke oliën om de huid te voeden en te verzachten. Oliën bevatten veel werkzame stoffen die echt wat doen voor je huid.

Houd je wel van een goede olie, dan is dit zeker de beste anti striae creme voor tijdens jouw zwangerschap. De MomMe bevat een combinatie van oliën verkregen uit macadamia, zonnebloem, sesam, babassu, druivenpitten en roestroos. Een hele mooie samenstelling die je huid versterkt en verbetert.

Pluspunten

Bestaat uit 100% natuurlijke oliën
Het merk is 100% ecologisch
De oliën zijn professioneel gebalanceerd
Zorgt voor versteviging en verbetering van de huid

Minpunten

Niet de meest handige verpakking

Je kunt deze striae crème bij de volgende webshops bestellen

4. Aphrodite anti-striae crème

Aphrodite anti-striae crème

Aphrodite anti striae crème voor tijdens de zwangerschap biedt jou hét geheim van natuurlijk schoonheid. Er is in deze zalf tegen striemen ongeveer niets synthetisch te vinden, wel heel veel natuurlijke ingrediënten met elk hun eigen kracht om jouw huid mooi te houden. Misschien zijn sommige ingrediënten wat vreemd, maar dat is nu net dat ene geheim. Allereerst bevat deze beste natuurlijke striae crème veel olijfolie en cacaoboter. Deze verbeteren de huidelasticiteit en zorgen voor versteviging. Daarnaast bevat de crème klimop, heermoes en slakkenslijm (inderdaad, slakkenslijm). Deze ingrediënten stimuleren de collageenaanmaak wat erg belangrijk is bij het genezen en voorkomen van striae.  

Zoals je ziet: een unieke lijst aan ingrediënten en als je de lijst beter bekijkt zal je ook zien dat het bepaalde stoffen niet bevat. Zo is het vrij van parabenen, kunstmatige kleurstoffen en siliconen. Tevens is het 100% vegan.

Pluspunten

Helpt de huid te voeden en te verstevigen
Stimuleert de aanmaak van collageen
Samengesteld door gebruik te maken van unieke, werkzame ingrediënten
Vrij van kunstmatige en dierlijke ingrediënten
Bevat veel olijfolie en cacaoboter

Minpunten

De geur moet naar wens zijn

Je kunt deze striae crème bij de volgende webshops bestellen

5. Bio Aroma Crème tegen-huidstriemen 

Bio Aroma Crème tegen-huidstriemen 

Deze crème zit vol krachtige natuurlijke ingrediënten die echt helpen de huid te versterken om zo striae te voorkomen of helpen te genezen. Als je de Body cream koopt, schaf je een potje met Griekse wijsheid aan bestaande uit 100% natuurlijke stoffen.

Denk bijvoorbeeld aan druivenpitolie, bijenwas, kokosolie, shea butter en nog veel meer. Het product bevat geen alcohol en geen parfum.

Pluspunten

Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen
Versterkt de huid
Bevat geen parfum of alcohol
Helpt striae te voorkomen en kan helpen de zichtbaarheid van de striemen te verminderen

Minpunten

Voedt de huid niet perfect

Je kunt deze striae crème bij de volgende webshops bestellen

Wat is striae eigenlijk?

Striae wordt ook wel zwangerschapsstriemen genoemd. Striae ontstaat wanneer de huid in een korte tijd heel veel wordt opgerekt. Bijvoorbeeld door de groei van je buik tijdens de zwangerschap, maar ook mensen die in een korte tijd veel gewicht aankomen kunnen last krijgen van striae. Striae zijn onderhuidse littekens die zijn ontstaan omdat de huid te ver werd opgerekt. Wat je ziet zijn rode of paarse lijnen op de huid.

Wat is striae

Hoe vaak komt striae voor?

Als we puur kijken naar hoe vaak het voorkomt tijdens de zwangerschap dat is er slecht nieuws: het komt namelijk behoorlijk vaak voor. Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 72% van de zwangere vrouwen in zekere mate last krijgen van striae.

Is striae te voorkomen?

De beste striae creme is dé creme die zwangerschapsstriemen voorkomt, maar helaas is dat niet helemaal mogelijk. De creme kan namelijk niet voorkomen dat de huid gaat oprekken en er littekens ontstaan als gevolg daarvan. Helemaal voorkomen is dus onmogelijk. Toch is er wel een klein lichtpuntje: een goede striae creme die ervoor zorgt dat de huid soepel en sterk wordt, kan een klein effect hebben in het voorkomen van striae. Smeren voor de zekerheid is dus geen overbodige luxe.

Gaat striae weer weg?

Helaas is er geen beter nieuws dan dat we moeten aangeven dat striae niet meer weggaat, hoe graag we dat ook willen. Maar ook hierbij is er een lichtpuntje: het wordt wel veel minder zichtbaar. In het begin zullen de striemen opvallend zijn van kleur zoals rood of paars/blauw. Dit zal na verloop van tijd gaan ‘verbleken’. Ze zijn dan niet meer paars of rood, maar wit/beige/heel licht bruin, dit is een beetje afhankelijk van je huidskleur. Er zijn striae cremes die kunnen helpen dit herstelproces te ondersteunen.

Behandelmethodes tegen striae

Cremes kunnen helpen de huid te herstellen als je eenmaal striae hebt, de beste striae creme hiervoor is er één die het vitamine A-zuur bevat. Wat deze vitamine doet is de aanmaak van collageen en elastine stimuleren wat mogelijk kan helpen de striemen smaller en korter te maken. Maar verdwijnen doen ze niet.

Andere methodes die wel eens worden ingezet zijn peelings en laser- of lichttherapie. Peelings met glycolzuur of TCA kunnen helpen striae te verminderen, maar ook hiermee zal het niet helemaal verdwijnen. Als je dit graag wilt zal je meerdere behandelingen nodig hebben om goed resultaat te zien.

Laser- of lichttherapie kan ook helpen de striemen minder zichtbaar te maken, maar van te voren is moeilijk in te schatten in welke mate de zichtbaarheid verminderd. Dit is vervelend omdat de therapie vrij duur is en je meestal ook meerdere behandelingen nodig hebt.

FAQ

Onderstaande hebben we een aantal veelgestelde vragen geformuleerd die gaan over een goede zalf tegen striemen of striae en een crème voor de zwangere buik. Mocht je dus nog een aantal vragen hebben, bekijk dan eerst onderstaande vragen, wie weet staat jouw antwoord er al bij.

Wanneer is het een goede striae crème?

Wanneer heb je een goede striae creme in handen en wanneer niet? Dit is geheel afhankelijk van de ingrediënten in de creme. Allereerst is het van belang dat er goede werkzame stoffen in zitten die echt wat doen voor je huid. Met name een goede hydratatie en versteviging is belangrijk als je jouw huid wilt beschermen tegen striae. Daarnaast is het belangrijk dat je weet waar jouw huid tegen kan. Is je huid bijvoorbeeld heel gevoelig, dan zorgt een goede striae creme ervoor dat je geen irritaties krijgt en biedt het goede verzorging. Over het algemeen is het in dit geval verstandig om cremes met alcohol en parfum te vermijden.

Wat is de beste striae crème?

Er is eigenlijk niet één striae creme die voor iedere vrouw het beste is. Natuurlijk is de samenstelling van ingrediënten heel belangrijk om te bepalen welke creme echt wat doet voor je huid en welke niet. De beste creme bevat sowieso veel werkzame stoffen die in hoge concentraties aanwezig zijn. Hoe hoger een ingrediënt in de ingrediëntenlijst staat, hoe meer ervan in zit. Staat een belangrijke stof helemaal onderaan, dat is het percentage van deze stof in het product vaak heel laag. Soms zelfs zo laag dat het nauwelijks iets voor je doet.

Goed kijken naar de ingrediëntenlijst is dus belangrijk om te bepalen wat voor jou de beste striae creme is. Daarnaast is het belangrijk te letten op ingrediënten die je huid kunnen irriteren. Denk aan alcohol, parfum en soms ook ingrediënten gemaakt van citrusvruchten of lavendel. Weet je van jezelf dat je daar prima tegen kunt, dan kan het geen kwaad om een creme te gebruiken die deze ingrediënten wel bevat.

Als laatste speelt je persoonlijke voorkeur ook een rol. Bijvoorbeeld over de consistentie van de crème. Wil je een zalf, crème of een olie?

Wanneer moet je beginnen met gebruik van striae crème?

Een anti striae creme kun je gebruiken om zwangerschapsstriemen zoveel mogelijk te voorkomen. In dat geval is het verstandig al vroeg in je zwangerschap te beginnen met smeren. Eigenlijk meteen vanaf het moment dat je buik wat gaat groeien. Smeer het in dat geval 1 à 2 keer per dag. Sommige cremes kunnen ook helpen bij het herstel van striae. In dat geval blijf je het ook na de bevalling gebruiken. Op de verpakking van de creme staat altijd aangegeven hoe je het kunt gebruiken.

Conclusie

Als je striae zoveel mogelijk wilt voorkomen is het heel belangrijk om een goede striae crème te smeren. De Macrovita Striae Crème is volgens onze lijst de beste striae crème. Waarom? Omdat de crème je huid heel zacht en soepel maakt zodat het beter opgerekt kan worden zonder dat er onderhuidse littekens ontstaan. Daarnaast is het multifunctioneel. Het kan als anti striae crème gebruikt worden tijdens de zwangerschap, maar ook als herstellende crème na de bevalling en als bodylotion. Dat laatste is vooral omdat het gewoon een heel fijn product is om je huid mee te verzorgen. Er zijn veel moeders die de crème nog tot lang na de zwangerschap gebruiken.

Reageer op artikel:
Beste striae creme
Sluiten