Rozemarijn
Rozemarijn Baby 2 Mar 2021

Beste schommelstoel voor je baby 2020 en 2021

Wil je graag een schommelstoel voor je baby kopen? In dit artikel kun je lezen wat de beste schommelstoel voor je baby is uit 2020 en 2021. De eerste 5 schommelstoelen uit onze top 10 lichten we verder toe, zodat je precies weet wat voor stoel het is en wat de voor- en nadelen zijn. Hopelijk helpt onze informatie om een goede keuze te maken.

Top 10 beste schommelstoeltjes

Door heel veel schommelstoeltjes met elkaar te vergelijken en goed naar de beoordelingen van consumenten te kijken, hebben we de beste schommelstoel van 2020 – 2021 gevonden. Onderstaand onze top 10.

Top 5 uitgelicht

Wil je graag meer informatie over de schommelstoeltjes uit onze top 5? Onderstaand geven we per stoeltje aan wat de specificaties zijn, de voordelen en de nadelen. Dit kan je helpen om een betere keuze te maken.

1. Baby Swing Little World Dreamday Pink

Baby Swing Little World Dreamday Pink

In het kader van: als je het doet, doe dan het goed, is deze Baby Swing de perfecte keuze. Wat dit de beste schommelstoel maakt voor jouw baby? Nou het heeft werkelijk alles wat je maar kunt bedenken. Om te beginnen bevat de Baby Swing een mooie roze kleur en een ontzettend vrolijk design. Sowieso al prettig om naar te kijken. Het zitje waarop je baby heerlijk kan schommelen is verstelbaar in twee standen. Handig voor als je baby iets rechtop moet liggen.

Daarnaast bevat deze elektrische schommelstoel 5 ‘swingsnelheden’ met daarbij nog eens 3 timer tijden. Je kunt dus helemaal zelf instellen hoe snel en hoe lang je baby automatisch wordt geschommeld. Wat wil je nog meer? Nou wat dacht je van 8 vrolijke muziekjes met volumeregelaar? Dat heeft de Baby Swing ook. Daarnaast bevat het een afneembare speelboog en is het heel eenvoudig in en uit te klappen. Kortom: echt dé beste schommelstoel voor jouw baby.

Pluspunten

5 schommelsnelheden
Makkelijk in en uit te klappen
Timer met 3 timer tijden
Speelboog met muziekjes
Wasbare bekleding
Kan aangesloten worden op het stroom voor nog langer schommelplezier
Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Accu wordt er standaard bijgeleverd

Minpunten

Muziek wat te hard en je kunt niet kiezen welk liedje er wordt afgespeeld
Van ligstand naar zitstand verstellen gaat niet altijd eenvoudig

Je kunt deze schommelstoel bij de volgende webshops bestellen

2. Lionelo Henny – Wieg en schommelstoel – Geschikt voor 0-36 maanden

Lionelo Henny - Wieg en schommelstoel - Geschikt voor 0-36 maanden - Beige

De Lionelo Henny wieg en schommelstoel is de beste schommelstoel voor ouders met een groter budget en die een kind hebben die moeilijk in slaap valt. Met de Lionelo Henny is dat straks echt verledentijd, want het heeft alles in huis om je baby naar dromenland te helpen. Je baby kan zeer comfortabel, maar ook erg veilig in het wiegje liggen. Het bevat fijne zachte kussens en een 5-punts gordel. Wil je graag dat je baby gaat slapen, zet dan één van de 10 rustgevende melodieën aan met geluiden van de natuur. Het volume kun je zelf verstellen. Het wiegje schommelt zachtjes op en neer. De schommelstand is afgestemd op het gewicht van je baby. Dat deze elektrische schommelstoel aan het schommelen is, zal je trouwens nagenoeg niet horen, want het heeft een extreem stil mechanisme.

Is je baby wakker, ook dan is de Lionelo heerlijk om in te liggen. Het heeft een mobiel met 3 knuffeltjes eraan waar je baby lekker naar kan kijken. Is hij deze vrienden beu, dan bevat het nog een projector die 7 zachte kleuren projecteert. De baby schommelstoel stimuleert dus ook nog de ontwikkeling van je kleintje!

Pluspunten

Bevat een timer met automatische uitschakelfunctie na 8, 15 of 30 minuten
Rustgevende zachte melodieën
De rugleuning is te verstellen
Via de USB ingang kun je een MP3 stick aansluiten en je eigen muziek laten afspelen
Er wordt een klamboe bijgeleverd voor buiten
Extreem stil schommelmechanisme
Met mobiel en knuffels en een lichtprojector
Stijlvol design

Minpunten

Prijzig
Niet elke gebruiker vindt de muziek heel rustgevend

Je kunt deze schommelstoel bij de volgende webshops bestellen

3. Fisher Price Pacific Pebble Draagbaar Schommelstoeltje

Fisher Price Pacific Pebble Draagbaar Schommelstoeltje

Nog een geweldige schommelstoel voor je baby: de Fisher Price schommelstoel. Het stoeltje bevat 10 kalmerende liedjes en rustgevende natuurgeluiden. De volume kun je zelf verstellen. Onder het genot van deze muziekjes komt je baby heerlijk tot rust in één van de 6 schommelsnelheden of door kalmerende trillingen. In de stoel ligt je baby nooit alleen, er zijn namelijk 2 zachte dierenvriendjes die er altijd voor je kleintje zullen zijn. Het stoeltje bevat een schommelstand, maar kan ook fungeren als vast babystoeltje. Zo kun je de eerste hapjes in de stoel geven. Het maakt overigens niet uit of je baby wat van de hapjes morst: het gehele kussen kan zo de was in!

De Fisher Price stoel zou je het liefst overal mee naar toe nemen, en dat kan gelukkig heel makkelijk. In een paar seconden klap je het in tot een compact formaat met handig handvat.

Pluspunten

Te gebruiken als schommelstoel en babystoel
6 schommelsnelheden
Bevat ook rustgevende trillingen
Kussen kan in de was
Makkelijk op te bergen of mee te nemen
10 kalmerende liedjes

Minpunten

Prijzig
Geen adapter

Je kunt deze schommelstoel bij de volgende webshops bestellen

4. Little World Dreamday Babyschommel – Dots

Little World Dreamday Babyschommel - Dots

Hetzelfde merk als onze nummer 1 uit de lijst met beste schommelstoeltjes van 2020 – 2021, is deze Dreamday baby schommelstoel in een universele grijze kleur. De stoel heeft een aantrekkelijke prijs. Zeker gezien het feit dat de stoel heel wat te bieden heeft en toch niet overdreven duur is. Zo is de stoel voorzien van 8 vrolijke muziekjes die je zachter kunt zetten als je er even geen last van wilt hebben. Daarnaast kan de zitting in 2 standen gezet worden en bevat het een timer met 3 verschillende tijden.

Geen batterijen in huis, geen probleem. De schommelstoel wordt standaard met adapter geleverd, zodat je het zo kunt aansluiten op het stroomnet. Mocht je op reis zijn, dan kun je er batterijen in doen zodat je baby lekker door kan schommelen. Over op reis gaan gesproken: het stoeltje is eenvoudig in te klappen tot een draagbaar formaat.

Pluspunten

8 vrolijke melodietjes
Volumeknop
Zitten kan in twee standen
Werkt op zowel stroom als batterijen (adapter bijgeleverd)
Makkelijk in te klappen en mee te nemen
Inclusief speelboog en knuffeltjes
Aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

Geen slaapliedjes
Zitgedeelte is wat zacht waardoor je baby erin weg kan zakken

Je kunt deze schommelstoel bij de volgende webshops bestellen

5. B-Portable Swing Taupe

B-Portable Swing Taupe

Op nummer 5 in onze top 10 van beste schommelstoeltjes voor een baby, staat de B-Portable Swing in uniseks taupe kleur. Het stoeltje heeft een strak design zonder veel poespas, wat prima past in diverse moderne interieurs. De B-Portable is van alle gemakken voorzien: een verstelbare rugsteun, 5 verschillende schommelstanden, een timerfunctie met maar liefst 4 timertijden, volumeknop en een veilige 5-punts gordel.

Je baby kan heerlijk wegdromen in deze stoel, maar zich ook prima vermaken dankzij de speelboog. Hier bungelen 2 vrolijke zachte knuffeltjes aan waar je baby naar kan grijpen en tegenaan kan slaan. Goed voor de ontwikkeling! De elektrische schommelstoel wordt geleverd met stroomkabel. Het werkt ook op batterijen.

Pluspunten

Strak ontwerp
5 schommelstanden
Timerfunctie
Verstelbare rugsteun
Inclusief speelboog met knuffels
Bevat stroomkabel
Werkt ook op batterijen

Minpunten

Sommige schommelstanden zijn te hard
Korte stroomkabel

Je kunt deze schommelstoel bij de volgende webshops bestellen

FAQ

Onderstaand hebben we de meestgestelde vragen beantwoord. Heb je dus nog een vraag, kijk dan of het erbij staat, dan heb je meteen je antwoord!
Wanneer schommelstoel baby
De meeste schommelstoeltjes voor baby´s zijn geschikt vanaf de geboorte, maar controleer dit altijd goed. Bij elk stoeltje staat standaard aangegeven vanaf wanneer je deze kunt gebruiken. Meestal wordt dit weergeven in het aantal kilo´s. Bijvoorbeeld vanaf 3 kilo. Dit is dan ongeveer vanaf de geboorte.

Een schommelstoel heeft ook vaak een maximum aan gewicht dat het aan kan. Vaak staat er ook vermeld dat het beter is je kind niet meer in een schommelstoel te laten zitten als hij of zij eruit probeert te klimmen.

Welke schommelstoel baby?

Wat de beste schommelstoel voor jouw baby is, is geheel persoonlijk. In veel opzichten lijken ze op elkaar, maar in een paar dingen kunnen ze verschillen. Bedenk voor jezelf wat je belangrijk vindt zoals:
– Aantal muziekjes
– Soort muziekjes, vrolijk of rustgevend
– Aantal schommelstanden
– Timer of niet
– Alleen op batterijen of ook op stroom?
– Verstelbare zitting of niet (zodat je baby meer rechtop kan liggen)
– Geruisloos of hoor je het goed schommelen?
– Mooi design zodat de schommelstoel ook past in de babykamer
– Is het handig in te klappen en mee te nemen?
– Kan het kussen in de was?

Waarom een schommelstoel?

Is een schommelstoel echt nodig? Nee. Jij en je baby kunnen prima zonder schommelstoel. Toch zal je het in bijna elke huiskamer zien staan. Waarom? Omdat het ontzettend goed helpt je baby lekker in slaap te wiegen. Het biedt ook een fijne plek voor je baby om in te relaxen en te spelen met de speeltjes. Ook kun je veel schommelstoeltjes gebruiken als babystoel. Handig voor die eerste hapjes. Het is dus niet een essentieel item, maar veel ouders zullen zeggen dat een schommelstoel echt onmisbaar is.

Hoe werkt een schommelstoel?

Hoe een schommelstoel werkt is afhankelijk van het model dat je kiest. Verdiep je voordat je er één in huis haalt in de specificaties van de stoel. Zo weet je de schommelstoel je fijn lijkt en of het past bij de behoefte van jou en je kind.

Schommelstoel beste

Soorten schommelstoelen voor baby’s

Er zijn veel soorten schommelstoelen verkrijgbaar. Voordat je op pad gaat is het altijd goed voor jezelf een lijstje op te stellen met eisen waaraan een stoel volgens jou moet voldoen. Denk aan soort muziek, timer ja of nee, moet het draagbaar zijn omdat je het mee wilt nemen etc. De schommelstoelen in onze top 5 bevatten allen een speelboog of muziekmobiel en knuffels. Dit is niet bij elke schommelstoel het geval. Bij sommige moet je dit er apart bij kopen. Het grootste verschil tussen de verschillende stoelen is de wijze waarop het beweegt. Sommige bewegen natuurlijk en moet je een zetje geven. Anderen zijn elektrisch. Onderstaand een korte uitleg over de soorten schommelstoelen.

De wipstoel
Dit is eigenlijk geen schommelstoel, want het kan niet schommelen, maar wel wippen. Je beweegt niet horizontaal, maar verticaal. Eigenlijk lijkt het meer op ‘bouncen’. Deze beweging kan je baby zelf in gang zetten (en dat kan er op een gegeven moment best wild aan toe gaan) of het gaat elektrisch.

De schommelstoel
Er zijn schommelstoelen die niet automatisch of elektrisch gaan, maar die je even een zetje moet geven. Vervolgens schommelt je baby een x aantal minuten op en neer. De bewegingen zijn vaak heel natuurlijk en rustig. Het nadeel is dat je dus wel telkens een zetje moet geven.

Schommelstoel op batterijen
Dan zijn er schommelstoelen die automatisch bewegen, zonder dat jij of je baby ook maar iets hoeven te doen. Heel handig, maar het vervelende is dat ze op batterijen werken. Niet heel milieubewust.

De elektrische schommelstoel
De elektrische schommelstoelen bewegen automatisch en kunnen op het stroomnet aangesloten worden. Sommige werken daarnaast nog op batterijen. Zo kun je altijd en overal de schommelstoel in beweging krijgen.

Conclusie

In onze top 10 kwam de Baby Swing Little World Dreamday Pink naar voren als beste schommelstoel voor je baby. Dit is omdat de stoel werkelijk alles heeft om je baby behaaglijk en wel te laten genieten van zachte schommelbewegingen met vrolijke muziekjes. Ook is het makkelijk in te klappen, bevat het speeltjes, een timer met wel 3 verschillende tijden en kan het op stroom aangesloten worden. En dat alles voor een zeer schappelijke prijs. In onze ogen heeft deze elektrische schommelstoel dan ook de beste prijs-kwaliteitsverhouding.


Reageer op artikel:
Beste schommelstoel voor je baby 2020 en 2021
Sluiten