Beste buikband voor tijdens de zwangerschap

Wat is de beste buikband voor tijdens de zwangerschap? Dat is een zwangerschapsband die je goede ondersteuning biedt zodat je minder (snel) last hebt van rug- of bekkenklachten. Ook is het belangrijk dat de band comfortabel zit en verstelbaar is zodat het met je mee kan groeien. Behalve zwangerschapsbanden voor tijdens de zwangerschap, bestaan er ook buikbanden voor na de bevalling. Deze zorgen ervoor dat je jouw buikspieren niet teveel belast en bespoedigen het herstel. Ook deze hebben we meegenomen in onze top 10 van beste buikband tijdens de zwangerschap.

Top 10 beste buikbanden voor tijdens de zwangerschap

Benieuwd wat de beste buikband is voor tijdens jouw zwangerschap? Onderstaand onze top 10. Deze top 10 is samengesteld door vele zwangerschapsbanden met elkaar te vergelijken en de beoordelingen van consumenten te bekijken.

Top 5 uitgelicht

Niet alle buikbanden voor zwangere vrouwen zijn hetzelfde. Om die reden hebben we de top 5 van uitgelicht. Er staat bij elke buikband vermeldt wat de specificaties zijn de voor- en de nadelen.

1. Lofrader Zwangerschapsband – Bekkenbrace – Buikband 

Lofrader Zwangerschapsband - Bekkenbrace - Buikband 

De beste buikband voor tijdens de zwangerschap is volgens ons onderzoek de Lofrader zwangerschapsband. De steunband is zeer comfortabel tijdens de zwangerschap omdat het je buik ondersteunt. Het is gemaakt van luchtig, ademend en elastisch materiaal die prettig op de huid voelt. De buikband kan daarom boven, maar ook onder de kleding gedragen worden. Is het vies geworden, geen probleem, het kan gewassen worden op 30 graden.

Door de elasticiteit en het verstelbaar klittenband kan de buikband je gehele zwangerschap met je ‘meegroeien’. Ook is het geschikt voor iedere vrouw, wat je omvang ook is. In totaal bevat de zwangerschapsband een omtrek van 115 centimeter.

Dankzij de hoge kwaliteit is deze beste buikband voor tijdens de zwangerschap een hele goede manier om rugklachten te voorkomen, een goede lichaamshouding te bevorderen en bekkenklachten te verminderen.

Pluspunten

Verstelbare tailleband
Bevat handig en stevig klittenband
Gemaakt van luchtige en ademende stof
Geschikt voor elke omvang
Hoge kwaliteit
Kan gewassen worden
Je voelt het nauwelijks zitten
Helpt pijnklachten te verminderen

Minpunten

Niet de goedkoopste

Je kunt deze buikband bij de volgende webshops bestellen

2. HA Goods Buikband – Zwangerschapsband

A Goods Buikband - Zwangerschapsband

De HA Goods buikband is de beste buikband voor na de zwangerschap of eigenlijk voor vlak na de bevalling. Tijdens de zwangerschap zijn je buikspieren flink opgerekt. Deze hebben tijd nodig om te herstellen. Tevens hebben je rug en bekkenbodem flink wat te verduren gehad. Om het herstel van je lichaam een handje te helpen, biedt deze buikband een uitkomst. De buikband laat de spieren rustig herstellen door een deel van last over te nemen.

Het zorgt dus voor meer stevigheid en stabiliteit in die eerste weken na de zwangerschap. Vooral met traplopen of opstaan uit een stoel is het een uitkomst. Daarnaast zorgt de band ervoor dat je een goede lichaamshouding aanneemt. Het herinnert je er namelijk continue aan dat je rechtop moet zitten en je spieren lichtjes moet aanspannen. Zo worden ze langzaam weer sterker zonder dat ze meteen overbelast worden. Na ongeveer 2 tot 3 weken zijn de spieren weer grotendeels herstelt en is de zwangerschapsband niet meer nodig.

De HA zwangerschapsband is gemaakt van spandex en geschikt voor vrouwen tussen de 45 en 80 kilo.

Pluspunten

Ondersteunt je lichaam in de eerste weken na de bevalling
Voorkomt overbelasting van je buikspieren
Helpt je een goede lichaamshouding aan te nemen
Sluit mooi aan op het lichaam

Minpunten

Is slechts voor enkele weken geschikt, hierna moeten de spieren het zelf gaan doen
Niet geschikt voor vrouwen die meer wegen dan 80 kilo

Je kunt deze buikband bij de volgende webshops bestellen

3. BaBelly Buikband Zwangerschap 3-in-1 – Zwangerschapsband

BaBelly Buikband Zwangerschap 3-in-1 – Zwangerschapsband

De stevige BaBelly buikband geeft je de juiste ondersteuning tijdens de zwangerschap, maar de buikband is ook geschikt voor na de zwangerschap. De zwangerschapsband ondersteunt je lichaam om zo pijnklachten te voorkomen of te verminderen. Dit doet het door de druk op je rug en heupen weg te nemen.

Uniek aan deze buikband is dat het zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling gebruikt kan worden. Het bevat een 3-delige set. Het heeft een losse bekkenband die gedurende de gehele zwangerschap gebruikt kan worden. Je kunt de buikband nog aanvullen met de overige 2 onderdelen. Deze verlichten de druk op je buik vanuit verschillende hoeken. Erg prettig naarmate je buik gaat groeien. Na de zwangerschap kun je de bekkenband weer gebruiken als steun.

Pluspunten

3-delige set die ondersteuning biedt tijdens de gehele zwangerschap
Kan tijdens en na de zwangerschap gedragen worden
Gemaakt van elastisch en ademend materiaal
Verstelbare tailleband met klittenband
Voorkomt pijnklachten
Biedt steun aan de buik en bekken
Verkrijgbaar in diverse maten (M, L, XL)

Minpunten

De stof voelt na een tijd dragen niet meer prettig aan
Het kan dubbel gaan vouwen als je gaat zitten

Je kunt deze buikband bij de volgende webshops bestellen

4. SIMIA™ Premium Zwangerschap Steunband 

SIMIA Premium Zwangerschap Steunband 

Ben je op zoek naar een steunband tijdens de zwangerschap die je met name de laatste maanden ondersteuning biedt? In dat geval is de SIMIA Premium de beste buikband voor tijdens je zwangerschap. Deze steunband is verstelbaar en tilt je buik iets op zodat het minder zwaar voelt en je minder pijn ervaart.

De SIMIA zwangerschapsband kun je ook ’s nachts tijdens het slapen om doen om zo de druk op je buik en rug te verlichten. De zwangerschapsband is gemaakt van zacht, ademend, elastisch materiaal. Je kunt het gebruiken vanaf een buikomvang van 69 centimeter tot maximaal 109 centimeter.

Pluspunten

Stevige buikband
Verstelbare tailleband met klittenband
Ook fijn om ’s nachts te dragen
Ondersteunt je lichaam
Vermindert pijnklachten
Gemaakt van zacht, luchtig materiaal
Hoge kwaliteit
Kan zowel over als onder de kleding gedragen worden

Minpunten

Om doen vergt mogelijk enig wennen

Je kunt deze buikband bij de volgende webshops bestellen

5. Creativz Premium Buikband

Creativz Premium Buikband

De Creativz buikband is geschikt voor na de bevalling. Het is een lange buikband die je lichaam de nodige ondersteuning biedt om zo rustig te herstellen van de bevalling. Je kunt de band lekker strak om je lichaam vastzetten voor extra ondersteuning. Het zorgt er zo tevens voor dat de buikspieren langzaam weer naar elkaar toe groeien. Tijdens het dragen worden de buikspieren zachtjes aangespannen waardoor ze sneller weer in vorm komen. Het zorgt ook voor een goede lichaamshouding.

Deze steunband voor na de bevalling is gemaakt van huidvriendelijk, comfortabel materiaal dat zowel onder als boven de kleding gedragen kan worden. Ook ’s nachts kan de band zorgen voor extra steun. Je kunt de band wassen op 30 graden.

Pluspunten

Biedt je lichaam de juiste ondersteuning na de bevalling
Je kunt het zelf eenvoudig afstellen op jouw lichaam
Helpt je lichaam weer te herstellen
Ondersteunt je lichaam
Gemaakt van luchtig en comfortabel materiaal
Zit comfortabel
Verkrijgbaar in verschillende maten

Minpunten

Alleen in maat XL verkrijgbaar

Je kunt deze buikband bij de volgende webshops bestellen

FAQ

Wat is een buikband precies? Waarom zou je een buikband moeten dragen tijdens de zwangerschap en welke is het beste? Onderstaand de antwoorden op deze vragen en nog andere meestgestelde vragen over de beste buikband tijdens de zwangerschap.

Wat is een buikband?

Een buikband, ook wel zwangerschapsband of steunband genoemd, is een band die je draagt tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Je draagt de band onder je buik. Op deze manier tilt het je buik iets op waardoor je rug en bekkenbodem minder belast zijn. Het helpt pijnklachten te voorkomen of te verminderen. Vaak kan een buikband ook helpen bij bekkenklachten.

Er zijn ook buikbanden verkrijgbaar die speciaal voor na de bevalling zijn. Deze bevestig je in je taille. De band ondersteunt je buik zodat je de buikspieren (die nog moeten herstellen) minder belast. Het helpt om een juiste houding aan te nemen en vermindert bekkenklachten die zijn ontstaan in de zwangerschap.

Waar kun je een buikband kopen?

Een buikband voor tijdens de zwangerschap kun je heel eenvoudig online kopen. Handig is dan om van te voren je buikomvang op te meten. Bij de specificaties kun je altijd lezen voor welke omvang de band geschikt is.

Welke buikband tijdens de zwangerschap?

Welke buikband is geschikt voor tijdens de zwangerschap? Welke buikband helpt bij bandenpijn, is geschikt na een keizersnede of helpt bij bekkeninstabiliteit? Hoewel er verschillende buikbanden te koop zijn, zijn de beste buikbanden uit onze top 5 geschikt voor alle soorten klachten tijdens de zwangerschap. Dit geldt niet voor de buikbanden die speciaal zijn voor na de bevalling.

Welke buikbanden zijn geschikt na de bevalling?

De buikbanden uit onze top 5 die geschikt zijn voor na de bevalling zijn de HA Goods (nummer 2 uit de top 10) en de Creativz buikband (nummer 5). Deze steunbanden zijn groter en passen goed in je gehele taille. Het doel is dat de band helpt de buikspieren en dus je gehele romp te ondersteunen. Daarom draag je het in je taille. Dit gaat niet bij een buikband voor tijdens de zwangerschap, die draag je voor een groot deel onder je buik.

Buikband beste

Conclusie

De beste buikband voor tijdens de zwangerschap is de Lofrader zwangerschapsband. De reden dat deze de beste is, is omdat het uitstekende ondersteuning biedt. Veel zwangere vrouwen hebben erg goed gemerkt dat de band helpt pijnklachten te verminderen. Daarnaast is het gemaakt van een luchtig materiaal dat ook comfortabel aanvoelt op de blote huid en niet snel omhoog krult. Als laatste is de band een ‘one size fits all’ variant; geschikt voor elke omvang. Het rekt dus lekker met je mee en het maakt niet uit hoe groot je omtrek is. Handig toch?


Reageer op artikel:
Beste buikband voor tijdens de zwangerschap
Sluiten