Rozemarijn
Rozemarijn Baby 7 Apr 2021

Beste babybadje

Je baby in badje doen, dat is iets wat zo ontzettend gezellig kan zijn. Het is een mooi moment om samen te ontspannen en te genieten. Jij van dat kleine spartelende lichaampje. Je baby van het lekkere warme water. Alsof hij weer even terug is in die vertrouwde baarmoeder! Om het genot te vergroten helpt het om een goed babybadje te kopen. Wil je weten wat het beste babybadje is volgens ons onderzoek en tientallen gebruikers? Bekijk dan onze top 10 van beste babybadjes van 2019, 2020 en 2021.

Top 10 beste babybadjes

Onderstaand de top 10 van beste babybadjes. Wij hebben deze top 10 samengesteld door veel babybadjes met elkaar te vergelijken en naar de beoordelingen van consumenten te kijken. In de top 10 kun je diverse soorten badjes voor je baby vinden. Denk aan een inklapbaar, opblaasbaar, opvouwbaar babybadje of een babybadje op standaard. Bekijk hier onze favorieten!

Top 5 uitgelicht

Onderstaand de top 5 van de beste babybadjes verder toegelicht. Zo kun je lezen wat de specificaties zijn, wat het badje zo fijn maakt en wat de nadelen zijn.

1. OK Baby – Opla Badje – Wit

OK Baby - Opla Badje - Wit

Het beste babybadje volgens onze top 10 is het OK babybadje. Eigenlijk is het geen badje voor je baby, maar voor je dreumes/peuter. En eigenlijk dekt het woord ‘badje’ niet echt de lading, maar is het meer een klein privé zwembad. Het badje heeft een stevig zitje erin met een leuning die wat naar achteren gekanteld staat. Zo blijft je kind goed zitten. Moet je kind gewassen worden? Het badje past makkelijk in ongeveer elke douche. Heel handig voor kleine badkamers of de badkamers die geen bad hebben. Nog een voordeel: je kind kan zelfstandig in het badje zitten, je hoeft hem of haar dus niet de hele tijd vast te houden

Is het warm buiten? Zet het OK babybadje dan lekker in de tuin zodat je kind daar heerlijk kan genieten van het water. Doordat het heel licht en compact is, is het heel makkelijk overal neer te zetten en mee te nemen. Ondanks het kleine formaat heeft je kind in het badje genoeg ruimte om lekker comfortabel te zitten en te spelen. Heel veel plezier en gebruiksgemak dus! De reviews over dit badje liegen er niet om!

De aanbevolen leeftijd is 15 – 36 maanden, maar veel gebruikers geven aan dat een jonger kindje er ook goed in kan. Dit is mogelijk omdat het zitje wat naar achteren is gekanteld. Voorwaarde is wel dat je kindje al zelfstandig kan zitten.

Pluspunten

Doordat het zitgedeelte wat schuin staat, blijft je baby goed zitten
Je baby glijdt niet meer weg en jij hebt je handen vrij
Heel licht en compact, kan overal neergezet worden
Zeer stabiel
Ideaal voor mensen met een kleine badkamer
Door de stevige zit, hoef je jouw kind niet vast te houden
Heel handig als je geen bad hebt
Je verbruikt veel minder water
Makkelijk schoon te maken

Minpunten

Het is laag, dus je kunt niet staan
Niet geschikt voor jonge baby’s

Je kunt dit babybadje bij de volgende webshops bestellen

2. Bébé-jou bubble Babybadje 

Bébé-jou bubble Babybadje 

Dit badje is het beste babybadje van 2019, 2020 en 2021 voor de allerkleinsten. Het babybadje is van het bekende merk Bebe jou en wordt ook wel bademmer genoemd. Het is klein van formaat en super handig om overal mee naartoe te nemen. Maar dat is eigenlijk niet de voornaamste reden waarom het badje zo fijn is. Het beste eraan is het feit dat pasgeboren baby’s het heerlijk vinden om hierin te zitten. Dat komt omdat ze natuurlijk kunnen baden in de foetushouding. Deze houding was natuurlijk maandenlang favoriet van je baby en daarom dé houding waarin hij zich het meest veilig voelt.

Het babybadje kun je met Bebe jou standaard gebruiken zodat je gewoon kunt blijven staan. Je kunt het badje gebruiken tot je baby 8 maanden is.

Pluspunten

Klein en compact badje
Baby’s kunnen natuurlijk badderen in de foetushouding
Heel eenvoudig in gebruik
Minder water nodig dan andere badjes
Heel handig als je geen bad hebt

Minpunten

Maar 8 maanden te gebruiken

Je kunt dit babybadje bij de volgende webshops bestellen

3. LUMA Babycare Bad- en verzorgingsset 

LUMA Babycare Bad- en verzorgingsset 

Moet je nog een heleboel verzorgingsspullen voor je baby in huis halen? Zoek niet verder! Als je dit LUMA babybadje aanschaft krijgt niet alleen een erg comfortabel babybadje met standaard, maar ook nog een luieremmer, manicuresetje, badinzet, kam, borstel, badslang en thermometer. Zo heb je meteen de halve babyuitzetlijst bij elkaar! Als dat niet even handig is…

En alle producten zijn van goede kwaliteit, daar zorgt dit Nederlandse merk wel voor. Het design is naturel en mooi strak. En het babybadje met standaard is comfortabel en precies het juiste formaat. Het is niet voor niets dat het badje veel positieve reviews heeft.

Pluspunten

Een complete set voor een schappelijke prijs
Babybadje wordt geleverd met standaard
Badje is comfortabel en bevat een mooi formaat
Bevat een stijlvol en strak design
Babybadje met thermometer zodat het water altijd de juiste temperatuur heeft
Luieremmer kan als bademmer gebruikt worden

Minpunten

Alles moet heel goed bevestigd worden anders kan het badje gaan lekken
Het badje heeft geen plek om spulletjes neer te zetten zoals de shampoo

Je kunt dit babybadje bij de volgende webshops bestellen

4. Yaqubi – baby badje 

Yaqubi - baby badje 

Op zoek naar het beste opvouwbaar of opblaasbaar babybadje? Dan is deze van Yaqubi een hele goede keuze! Dit luxe opblaasbaar babybadje is ideaal voor op vakantie, logeerpartijtjes of gewoon thuis, want fijn is het zeker! Het badje heeft hoge opstaande randen waar je baby lekker tegenaan kan zitten/liggen (blijf er wel altijd bij), goede antislip en een handig zakje aan de zijkant waarin je de shampoo, wasgel of babyolie kun bewaren.

In het badje zit een kussentje dat ervoor zorgt dat je baby goed kan blijven zitten. Geen zin om jezelf een ongeluk te blazen, dat is ook niet nodig: het opblaasbaar babybadje wordt met pomp geleverd! Is je kind klaar in het badje, dan is het makkelijk inklapbaar en kun je het badje ophangen aan het haakje aan de achterkant.

Pluspunten

Heel makkelijk om mee te nemen
Een opblaasbaar, inklapbaar en opvouwbaar babybadje
Je baby kan er goed in blijven zitten
Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

Je moet de pomp heel goed aansluiten anders werkt het niet goed

Je kunt dit babybadje bij de volgende webshops bestellen

5. Happy Baby Shantala Badje

Happy Baby Shantala Badje

Het Happy Baby Shantala Badje is klein, maar oh zo fijn. Het stimuleert je baby een natuurlijke en comfortabele houding aan te nemen. Dit is mede mogelijk omdat de voetjes altijd ondersteund worden dankzij de vorm van het badje.

De randen lopen schuin af zodat jouw armen prettig op het badje kunnen rusten terwijl je jouw baby verzorgt. Het babybadje is ook prettig voor jouw portemonnee, want je hoeft er maar weinig water in te doen. Je kunt het badje gebruiken vanaf de geboorte tot 2 jaar.

Pluspunten

Mooi compact formaat en zeer licht
Je baby kan er lekker comfortabel in zitten
Weinig watergebruik
Aantrekkelijke prijs

Minpunten

Niet geschikt voor oudere kinderen
Niet elke baby vindt het fijn

Je kunt dit babybadje bij de volgende webshops bestellen

FAQ

Wil je meer weten over het beste babybadje van 2019, 2020 en 2021? Lees dan hier de meestgestelde vragen en wie weet staat jouw antwoord erbij!

Welke temperatuur moet het water in babybadje zijn?

De temperatuur van het water in het badje moet ongeveer 37 graden zijn. Je kunt dit het beste meten met een badthermometer. Er zijn babybadjes met thermometer te koop. Mocht je dit niet hebben of willen dan kun je ook je elleboog in het badje doen. Als het behaaglijk aanvoelt dan is het water goed!

Tot wanneer kan je kind in een babybadje?

Dit is eigenlijk heel simpel: tot het moment dat je kind er te groot voor is. Veel kinderen ontgroeien het babybadje. Je kunt ze dan badderen in een groot bad of je probeert de douche. In veel gevallen vinden kinderen een douche in het begin helemaal niets. Je kunt ze langzaam eraan laten wennen door wat vaker af te spoelen met de sproeier. Ook helpt het als je zelf doucht in het bijzijn van je kind. Goed voorbeeld doet volgen!

Babybadje beste

Conclusie

Het beste babybadje van 2019, 2020 en 2021 is volgens onze gegevens het OK Baby, Opla Badje. De redenen waarom wij dit als beste babybadje voor jouw kind classificeren is omdat het multifunctioneel is en ook past in iedere badkamer. Dus ook als je een kleine badkamer hebt en/of geen bad, kun je nog steeds gebruikmaken van dit badje. Je kunt het daarnaast ook buiten neerzetten als het warm weer is. Dat brengt ons op het volgende pluspunt: het is heel compact en licht en dus makkelijk mee te nemen. Voor je kind bevat het een heel comfortabel zitje. Het merk adviseert om het vanaf de 15 maanden te gebruiken, maar als je baby goed kan zitten kan het ook veel eerder. Blijf er wel altijd bij! Als laatste is het babybadje ook heel duurzaam omdat je minder water nodig hebt.


Reageer op artikel:
Beste babybadje
Sluiten