Wat mag je wel en niet eten als je zwanger bent

Voordat je zwanger bent heb je natuurlijk geen last van dingen die je niet mag eten, maar tijdens een zwangerschap wel. Tijdens de zwangerschap mag je bepaalde dingen niet eten die heel schadelijk kunnen zijn voor je baby. Het is dan ook heel belangrijk om op te letten op wat je wel en wat je niet mag eten. Hieronder staat een lijstje van de belangrijkste dingen die je NIET mag eten of in moet minderen.

#1 Rauw eten

Rauwe vis, vlees, melk, kip en alle andere rauwe producten zijn ten strengste verboden om te eten tijdens je zwangerschap. Het eten van deze zaken kan ertoe lijden dat je een infectieziekte krijgt genaamd listeriose. Dit zorgt voor een miskraam, vroegtijdige geboorte of de dood van de foetus. Kortom, de baby zal doodgaan.

#2 Leverproducten

Zorg ervoor dat je geen leverproducten eet, aangezien hier vitamine A in zit. Te veel vitamine A kan schadelijke gevolgen hebben voor je baby en dus ook je zwangerschap.

We willen toch benadrukken dat het drinken van alcohol niet toegestaan is.

Alcohol

Dit is een grote NEE. Zelfs niet een slokje? NEE. Ons advies is om het niet eens te wagen. Kan je niet van de drank afblijven? Zoek dan op tijd hulp.

[yasr_overall_rating]

 

Reageer op artikel:
Wat mag je wel en niet eten als je zwanger bent
Sluiten