Rozemarijn
Rozemarijn Baby 22 Mar 2021

Beste slaaptrainer

Begint jouw zaterdagochtend soms al om 6.00 uur omdat je kinderen staan te springen op je bed? En zou je willen dat je kinderen leren om niet te vroeg in je oor te gillen? Een slaaptrainer is dan je redder in nood! Deze handige slaapwekkers leren je kinderen wanneer het tijd is om te slapen en wanneer ze mogen opstaan. Ook zonder dat je kind kan klokkijken! Hier heeft elke slaaptrainer een apart trucje voor. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat het onmisbaar is voor elke ouder, uhm… kind. Benieuwd wat de beste slaaptrainer voor jouw kind is? Wij hebben weer een fijne top 10 voor je opgesteld!

Top 10 beste slaaptrainers

Als je kind nog niet kan klokkijken moet je op een andere manier duidelijk maken op welk moment van de ochtend je kind uit bed mag. De slaaptrainers in deze top 10 hebben hier leuke trucjes voor. Wat is de beste slaaptrainer voor je kind? Wij hebben diverse slaapwekkers onder de loep genomen en onderstaand kun je onze top 10 van beste slaaptrainers vinden.

Top 5 uitgelicht

Om je wat meer informatie te geven over de beste slaaptrainer voor jouw kind, kun je onderstaand meer lezen over de top 5. Per slaaptrainer is aangegeven welke specificaties het heeft en wat de voor- en nadelen zijn. Hierbij hebben we ook de beoordelingen van consumenten meegenomen!

1. Zazu Sam Slaaptrainer

Zazu Sam Slaaptrainer

De beste slaaptrainer voor jouw kind is volgens ons de Zazu slaaptrainer. Allereerst ziet deze slaaptrainer er ontzettend knus en mooi uit en zal het in geen enkele kinderkamer misstaan. Daarnaast is het super makkelijk in gebruik. Zo makkelijk dat zelfs je kind zonder veel moeite zal begrijpen wanneer hij of zij (dan eindelijk) uit bed mag en wanneer niet. De Zazu slaaptrainer werkt namelijk met een display die verschillende kleurtjes toont. Daarnaast kunnen de ogen van Sam het schaap open en dicht. De slaaptrainer bevat 3 standen. Als het tijd is om te slapen heeft Sam het schaap de ogen dicht en kleurt het scherm donkerblauw. Een half uur voordat je kind op mag staan, kleurt het scherm groen. De truc is dan je kind te leren dat ze bijna mogen opstaan, maar dus even moeten wachten. Wat handig is, is dat de slaapwekker de minuten voor je kind aftelt. Dit doet het door om de zoveel tijd een sterretje te tonen. Als er 12 sterretjes zijn is het half uurtje voorbij en tijd voor actie! Wanneer je kind mag opstaan gaan de ogen van Sam het schaap open en kleurt het scherm wit.

Wat erg fijn is, is dat Zazu de slaaptrainer geluidloos is. Je kunt de slaapwekker instellen op een bepaalde tijd, maar ook op een x-aantal minuten. Bijvoorbeeld dat het na een uurtje ‘afgaat’. Dit is handig voor de middagdutjes. Het bevat ook een wekker met geluid die je apart kunt instellen. Dus de slaaptrainer zet je op 7 uur, dat is de tijd dat je kind uit bed mag. Vervolgens kun je de slaapwekker om bijvoorbeeld 8 uur zetten, dat is dan de tijd dat je kind uit bed moet om bijvoorbeeld naar school te gaan.

Pluspunten

Heel kinderproof, je kind zal dus niet snel zelf de instellingen kunnen wijzigen
Is geluidloos
Bevat een aparte wekker voor als je kind echt MOET opstaan
Heeft een fijn scherm die in kleurtjes aangeeft wanneer je kind van de kamer mag
Telt in het laatste half uur voordat je kind uit bed mag, de tijd af. Dit leert je kind nog even geduld te hebben
De ogen zijn ‘hufterproof’ ze gaan niet handmatig open, dus je kind kan niet valsspelen
Werkt zowel op batterijen als op netstroom
Je kunt 2 ‘momenten’ instellen. Dus een slaapwekker voor ’s ochtends en één voor ’s middags
Ziet er leuk uit voor de kinderkamers van zowel jongens als meisjes
Werkt heel simpel: ogen open is opstaan, ogen dicht is slapen

Minpunten

Gebruiksaanwijzing schijnt niet voor iedereen duidelijk te zijn
Sommige gebruikers vinden het nachtlampje iets te veel licht geven waardoor je de ogen van het schaapje niet meer goed kunt zien
Het half uurtje wachten is voor sommige kinderen te lang

Je kunt deze slaaptrainer bij de volgende webshops bestellen

2. Alecto Baby BC-100 Slaaptrainer

Alecto Baby BC-100 Slaaptrainer

Deze slaaptrainer van Alecto, doet wat het moet doen en is heerlijk simpel in gebruik. Als het scherm donkerblauw is en een maantje weergeeft, is het tijd om te slapen. Is het scherm oranje en is er een zonnetje te zien, dan is het tijd om op te staan.

Hoe duidelijk kan een slaapwekker zijn? Qua design heeft Alecto het heel simpel, maar toch een beetje speels gehouden. Perfect dus voor elke kinderkamer. De babytrainer kan ook als wekker en als nachtlampje gebruikt worden. Er wordt een usb kabel meegeleverd. De batterijen zijn oplaadbaar.

Pluspunten

Een simpele maar effectieve slaaptrainer die precies doet wat nodig is
Zeer duidelijk voor je kind
Is oplaadbaar en kan dus ook draadloos gebruikt worden
De helderheid van het scherm bevat 7 standen zodat je het ook minder fel kunt instellen
Geluidloos
Makkelijk in te stellen
Opgeladen gaat het ongeveer 5 dagen mee

Minpunten

Geeft ’s nachts iets te veel licht

Je kunt deze slaaptrainer bij de volgende webshops bestellen

3. Nedsleep Slaaptrainer 

Nedsleep Slaaptrainer 

Op nummer 3 in onze top 10 van beste slaaptrainers staat de Nedsleep slaaptrainer. Deze slaaptrainer bevat meerdere functies dan bijvoorbeeld de slaaptrainer van Alecto (nummer 2 uit de lijst). Het scherm bevat 4 standen. Een half uurtje voordat je kind uit bed mag, kleurt het scherm geel. Dit betekent: tijd om te spelen, maar nog niet van de kamer komen. Het scherm kleurt groen als je kind uit bed mag komen. Wanneer het een half uurtje voor bedtijd is, kleurt het scherm blauw. Zodra de oogjes dicht gaan en de helderheid van het scherm wordt gedimd, is het tijd om te slapen.

Zoals gezegd: de Nedsleep bevat nog meer functies. Zo heeft het een aparte wekker en een ‘nap over-modus’ die je kunt gebruiken voor de middagdutjes. In deze stand kun je zelf bepalen hoe lang je kind ’s middags slaapt. Andere functies: 3 slaapgeluiden die je kind naar dromenland helpen, 5 soorten alarmgeluiden voor de wekkerfunctie, 3 volumestanden, snoozefunctie en temperatuurindicator.

Pluspunten

Is vrij duidelijk voor je kind
Geeft aan wanneer het bijna tijd is om op te staan
Laat ook weten wanneer het bijna tijd is om te gaan slapen
Ook te gebruiken voor de middagdutjes
Bevat slaapgeluidjes die je kind helpen in slaap te vallen
Heeft een snoozefunctie en temperatuurindicator
Mooi design

Minpunten

Voor sommige kinderen is een half uur wachten te lang
Alle verschillende standen kunnen soms verwarrend zijn voor jonge kinderen

Je kunt deze slaaptrainer bij de volgende webshops bestellen

4. Kidsleep Classic Slaaptrainer 

Kidsleep Classic Slaaptrainer 

De Kidsleep Classic Slaaptrainer is heel simpel in gebruik, bevat leuke plaatjes en fungeert als een mooi nachtlampje. Wil je het als nachtlampje gebruiken, dan plaats je het daarvoor bestemde schermpje waarop een konijntje slapend op een hangmat ligt. Wil je het als slaaptrainer gebruiken, dan plaats je een ander schermpje die twee afbeeldingen bevat: een konijntje dat vrolijk in de zon loopt en een konijntje dat slaapt. Mag je kind uit bed, dan brandt er een lampje achter het wandelende konijntje. Moet je kindje nog even lekker verder slapen, dan brandt het lampje achter het slapende konijntje. Je kind weet dus in 1 seconde of hij/zij uit bed mag of niet. En dat wordt dus allemaal verteld door een leuk konijntje. Schattig toch?

Nog wat voordelen: de helderheid van het scherm bevat 3 standen, waarbij de laagste stand heel weinig licht geeft. Dit is ideaal voor kinderen die maar weinig licht nodig hebben. Het kan ingesteld worden met of zonder geluid. Het geluid van de wekker is heel subtiel en leuk.

Pluspunten

Heel makkelijk in gebruik
Er is een variant waarbij de zon langzaam opkomt, dit vinden kinderen heel leuk
Erg duidelijk: konijntje wakker is opstaan

Minpunten

Knoppen soms wat moeilijk te bedienen
Wat aan de prijzige kant

Je kunt deze slaaptrainer bij de volgende webshops bestellen

5. Alecto Baby BC-100 Monkey Slaaptrainer 

Alecto Baby BC-100 Monkey Slaaptrainer 

Deze Alecto Monkey Slaaptrainer is qua gebruik vergelijkbaar met de nummer 2 uit de top 10 van beste slaaptrainers, alleen heeft deze iets extra’s: het aapje. Dit maakt de slaapwekker voor sommige kinderen net iets leukers. Ook bij deze slaaptrainer wordt het scherm geel als het tijd is om op te staan en kleurt het blauw als je kindje moet slapen. Daarnaast gaan de ogen van het aapje ook open (wakker) en dicht (slapen). Dit maakt het allemaal heel makkelijk om het uit te leggen. Als het aapje slaapt slaap jij ook, als het aapje wakker is mag jij papa en mama ook wakker maken.

De Alecto slaaptrainer wordt geleverd met een USB-kabel. De batterijen zijn oplaadbaar en gaan ongeveer 5 dagen mee.

Pluspunten

Maakt geen geluid
Lekker duidelijk
Prima geprijsd

Minpunten

Niet heel stabiel en stevig
Sommige vinden het nachtlampje iets te fel

Je kunt deze slaaptrainer bij de volgende webshops bestellen

FAQ

Heb je nog vragen, zoals wat de beste slaaptrainer voor jouw kind is en waar je deze kunt kopen? Onderstaand hebben we een aantal veelvoorkomende vragen geformuleerd en beantwoord. Waarschijnlijk kun je daar ook jouw vraag vinden!

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een soort van wekker die je kind vertelt wanneer het tijd is om te slapen en wanneer je kind mag opstaan. Dit gebeurt aan de hand van plaatjes (bijvoorbeeld een zon en een maan), verschillende kleuren licht (oranje is opstaan, blauw is slapen) of een diertje die de oogjes open of dicht heeft. Je kind weet dus ‘hoe laat’ het is zonder klok te kijken. Het doel is je kind leren dat het soms echt nog te vroeg is om naar papa en mama te gaan. Pas als het zonnetje opkomt of de oogjes van het diertje opengaan, mag je kind uit bed. Veel ouders zweren bij een slaaptrainer: het is makkelijk om het je kind te leren en als je kind de instructies opvolgt, krijgen jullie weer wat meer slaap in de ochtend.

Wat is de beste slaaptrainer voor mijn kind?

Ieder kind is anders en ieder kind heeft andere behoeften. Hoewel slaaptrainers in de basis hetzelfde doel hebben, namelijk je kind leren wanneer hij/zij uit bed mag en wanneer het daarvoor nog te vroeg is, werken ze wel verschillend. De één is heel simpel en bevat twee standen: slapen of wakker zijn. De ander heeft een aanloop en geeft een half uur voor het opstaan al een signaal dat het bijna tijd is. Om erachter te komen wat de beste slaaptrainer is voor jouw kind, is het goed te bedenken wat voor jouw kind het beste werkt. Wil je gewoon iets simpels, ga dan voor de Alecto slaaptrainer. Denk je dat jouw kind het fijner vindt om een half uurtje van te voren al een signaal te krijgen dat het bijna tijd is, dan is de Zazu slaaptrainer misschien een betere keuze. Daarnaast bevatten de Zazu slaaptrainer en bijvoorbeeld de Nedsleep nog meer functies die misschien aantrekkelijk zijn als je een completer product wilt hebben.

Vanaf wanneer kun je een slaaptrainer gebruiken?

Het is het beste een slaaptrainer te gebruiken wanneer je kind oud genoeg is om het te begrijpen. Dit zal ongeveer vanaf de 2 – 2,5 jaar oud zijn, maar het kan ook zijn dat het pas geschikt is wanneer jouw kind 3 jaar is. Als ouder voel je waarschijnlijk wel aan wanneer je kind begrijpt dat als bijvoorbeeld de oogjes dicht zijn, hij eigenlijk nog moet slapen. Of in ieder geval niet naar papa of mama mag gaan. Uiteraard kun je de slaaptrainer ook eerder al op de slaapkamer zetten en gebruiken als nachtlampje of als slaapwekker voor je kind.

Slaaptrainer baby

Conclusie

Volgens onze top 10 is de Zazu slaaptrainer de beste slaaptrainer voor je kind omdat deze meerdere functies bevat, maar toch heel duidelijk is: oogje dicht = slapen, oogjes open = opstaan. Daarnaast geeft het een half uur voordat je kind mag opstaan aan dat het straks bijna tijd is. Om je kind te helpen met aftellen verschijnt er om de paar minuten een sterretje. Als alle sterretjes op het scherm staan is het tijd. Dit werkt heel goed bij (sommige) kinderen. Zo weten ze vanaf het moment dat ze wakker worden meteen of ze bijna naar papa en mama mogen of dat het echt nog lang geen tijd is. Vind je kind dit te moeilijk, dan kunnen ze altijd nog gewoon naar de oogjes kijken!

De Zazu slaaptrainer bevat daarnaast ook nog andere handige functies en is zeer gebruiksvriendelijk. Daarom volgens ons de beste slaaptrainer voor je kind!

Reageer op artikel:
Beste slaaptrainer
Sluiten