Rozemarijn
Rozemarijn Baby 29 Jan 2021

Beste billendoekjes van 2021

Als je billendoekjes wilt aanschaffen voor je baby kom er al snel achter dat er ontzettend veel soorten en merken verkrijgbaar zijn. Iedereen kent waarschijnlijk wel de bekende Zwitsal babydoekjes, maar er zijn er veel en veel meer. Sterker nog, er komen nog steeds merken bij, zeker de laatste jaren. De doekjes met bekende Zwitsalgeur maken plaats voor huismerk billendoekjes, babydoekjes die zo min mogelijk ingrediënten bevatten en natuurlijk zijn er ook biologische of ecologische varianten. Voor de een betaal je meer dan voor de ander. Moet je voor de beste babydoekjes je portemonnee trekken, of valt dat wel mee? Lees hier alles over de beste billendoekjes en babydoekjes van 2020.

Top 10 beste billendoekjes 2020

Onderstaand de top 10 van de beste billendoekje van 2020. Deze top 10 is gebaseerd op beoordelingen van consumenten op de website van diverse grote aanbieders. Daarnaast hebben we gekeken naar de ingrediënten, het gebruikersgemak en de gebruikerservaringen.

Top 3 uitgelicht

Uiteraard ben je benieuwd waarom bepaalde babydoekjes als beste uit de test zijn gekomen en anderen niet. Onderstaand hebben we de top 3 uitgelicht. Hierin staat vermeld wat de belangrijkste kenmerken zijn.

1. Pampers Aqua Pure Billendoekjes

Pampers Aqua Pure Billendoekjes

Het merk Pampers is misschien wel het meest bekende merk als het om luiers gaat. Uiteraard heeft het merk ook billendoekjes ontwikkeld en wel diverse soorten. De Pampers Pure lijn is een wat nieuwe lijn van luiers en billendoekjes die, zoals de naam al zegt, bestaat uit ´pure ingrediënten’. Hier betaal je overigens wel voor want zowel de luiers als de doekjes zijn iets prijziger dan de andere varianten. Gelukkig betaal je wel voor goede kwaliteit en duurzaamheid.

De Pampers Aqua Pure billendoekjes bevatten geen alcohol en geen parfum wat ze heel geschikt maakt voor de gevoelige babybilletjes. Eigenlijk bevatten de doekjes nauwelijks ingrediënten. Ze bestaat voor 99% uit water en voor 1% uit een zacht reinigingsmiddel die PH-neutraal is. De doekjes zijn goedgekeurd door de ESPD (European Society for Pediatrec Dematology). Volgens deze organisatie zijn deze beste billendoekjes veilig om te gebruiken en verzorgen ze de billetjes. Nog een mooi kenmerk: de doekjes zijn gemaakt van biologisch katoen.

Pluspunten

Verpakking heeft een handig dekseltje zodat het makkelijk te sluiten is (LET OP er zijn varianten verkrijgbaar zonder deksel)
Geen parfum of alcohol
Gemaakt van biologisch katoen
Ook te gebruiken voor de handjes en het gezichtje

Minpunten

Doekjes zijn wat nat
Er komen er soms meerdere tegelijk uit
Er zijn verpakkingen zonder deksel
Prijzig

Je kunt deze babydoekjes bij de volgende webshops bestellen

2. Zwitsal Lotion Billendoekjes

Zwitsal Lotion Billendoekjes

Op nummer twee in de lijst van beste billendoekjes staan de Zwitsal Lotion billendoekjes. Deze doekjes zijn geschikt voor de normale huid. Heeft je baby dus een heel gevoelig huidje, dan kun je beter voor een andere variant kiezen. Deze lotiondoekjes bevat namelijk wel parfum. Op zich kan dat geen kwaad als de billen van je baby hier tegen kunnen. Kun jij tenminste nog een beetje genieten van die heerlijke Zwitsalgeur.

De babydoekjes bestaan verder uit zeer milde ingrediënten waaronder een zachte reinigingslotion en zinkzalf. Zinkzalf kan helpen tegen luieruitslag. De babydoekjes reinigen de billetjes dus goed en verzorgen het ook.De Zwitsal billendoekjes zijn dermatologisch getest en PH-neutraal.

Pluspunten

Bevat milde ingrediënten
Bevat zinkzalf, wat de billetjes direct ook verzorgt
PH-neutraal
Vrij van alcohol en parabenen
Kan helpen bij luieruitslag
Ruiken lekker

Minpunten

Bevat parfum
Niet geschikt voor de gevoelige huid
Niet geschikt voor het gezichtje en de handjes
Prijzig

Je kunt deze babydoekjes bij de volgende webshops bestellen

3. Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij

Wil je dat jouw baby sowieso niet in aanraking komt met producten waar parfum in zit, dan is Neutral een merk dat je zeker zal aanspreken. Al hun producten zijn hypoallergeen, parfumvrij en geschikt voor werkelijk alle huidtypes. Dus ook de extreem gevoelige huid. Dit geldt ook voor de babydoekjes. Behalve parfumvrij, zijn de doekjes ook vrij van kleurstoffen en van zeep.

De Neutral babydoekjes bevatten zelfs het allergie keurmerk, wat inhoudt dat er 0 stoffen inzitten waar mensen allergisch op kunnen reageren. Als je deze doekjes gebruikt kun je dus huidirritaties voorkomen.

Pluspunten

Vrij van parfum, zeep en kleurstoffen
Dermatologisch getest en goedgekeurd
Hypoallergeen
Ook geschikt voor het gezichtje en de handjes

Minpunten

Iets kleiner en dunner dan andere doekjes
Prijzig

Je kunt deze babydoekjes bij de volgende webshops bestellen

Billendoekjes kopen, waar let je op

Als je de beste babydoekjes wilt aanschaffen voor jouw baby kun je voor onze nummer 1 kiezen en klaar zijn, maar je kunt ook zelf eens op pad gaan. Net zoals met alles, is het heel persoonlijk welk merk of product jijzelf het beste vindt. Behalve de ingrediëntenlijst is gebruikersgemak natuurlijk ook belangrijk. De één vindt een bepaald doekje fijner dan de andere. Daarnaast vinden sommige ouders het belangrijk dat er verzorgende producten inzitten, zoals zinkzalf en willen andere ouders juist dat er zo min mogelijk ingrediënten inzitten. En dan heb je natuurlijk ook nog de ouders die het heel belangrijk vinden dat de doekjes zo ecologisch mogelijk zijn. Om te helpen de beste billendoekjes te kiezen voor jouw baby, hebben we onderstaand een aantal punten vermeld waarop je kunt letten als je doekjes gaat aanschaffen.

Ingrediënten

Het meest belangrijke om op te letten als je de beste babydoekjes van 2020 of 2021 wilt kopen is: kijk naar de ingrediënten. Je zou het misschien niet verwachten, maar ook babydoekjes kunnen ingrediënten bevatten die huidirritatie kunnen veroorzaken. Met nadruk op ‘kunnen’ want dat is lang niet altijd het geval. Parfum is bijvoorbeeld zo’n ingrediënt die de huid kan irriteren. Dit staat op de ingrediëntenlijst aangegeven als ‘parfum’ of ‘fragrance’. Iedere dermatoloog zal je afraden producten met parfum te gebruiken. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je baby meteen uitslag krijgt als je de billetjes afveegt met die zalig ruikende Zwitsaldoekjes, die helaas dus wel parfum bevatten. Reageren de billen hier niet op en vind je de geur gewoon heel fijn, dan kun je lekker door ‘wipen’ met die doekjes. Het gaat erom dat je het weet.

Andere ingrediënten die irritatie kunnen veroorzaken zijn bewaarstoffen oftewel conserveringsstoffen. Nu is dit een beetje lastig omdat producten wel conserveringsmiddelen moeten bevatten anders kun je ze niet bewaren. In billendoekjes kan dan schimmel ontstaan en dat kan ook weer voor huidirritatie zorgen. De beste billendoekjes bevatten dus altijd een conserveringsmiddel, en dat is prima zolang de dosering maar zo laag mogelijk is. Let verder op met billendoekjes die sterke allergenen bevatten of wasstoffen die te agressief zijn voor het babyhuidje. Dat geldt met name voor de stof sodium lauryl sulfate.

Nogmaals: dit hoeft niet te betekenen dat alle babydoekjes met parfum slecht zijn. In de regel moeten alle billendoekjes aan hele strenge eisen voldoen voordat ze überhaupt op de markt komen. Dit betekent dat ze altijd veilig zijn, maar soms kunnen gevoelige billetjes reageren op bepaalde stoffen. Als je dit wilt uitsluiten kun je het beste de genoemde stoffen vermijden.

Let op met bepaalde claims

Veel fabrikanten zetten de woorden ´sensitive´, ´voor de gevoelige huid´ of ´hypoallergeen´ op verpakking om aan te tonen dat de babydoekjes geschikt zijn voor alle billetjes. Helaas zijn deze termen niet beschermd en kun je er niet vanuit gaan dat deze specifieke doekjes vrij zijn van parfum en andere stoffen die huidirritaties kunnen veroorzaken. Het beste is nog altijd zelf de ingrediëntenlijst nalopen.

Babydoekjes-beste

Beste babydoekjes budgetproof

Als je kijkt naar onze top 3 van de beste billendoekjes van 2020 en 2021 dan zijn dit doekjes van vooraanstaande merken en daar betaal je vaak wel iets meer voor. Dat komt omdat deze merken meer geld spenderen aan onderzoek en reclame. Gelukkig is er een hele makkelijke manier om de prijs flink te drukken en dat is: houd de aanbiedingen in de gaten. Er is bijna altijd ergens wel een aanbieding op babydoekjes van Pampers, Zwitsal of Neutral. Dan wel bij een drogisterij, dan wel online bij bijvoorbeeld Bol.com of de Wehkamp.

Een andere manier om de kosten te beperken is simpelweg kiezen voor goedkope babydoekjes, want de prijs zegt echt niet altijd iets over de kwaliteit. De Albert Heijn Beregoede lotiondoekjes Sensitive Etos Sensitive Lotion billendoekjes, Kruidvat waterdoekjes Baby Pure of Jumbo Vochtige Lotion Doekjes Gevoelige Huid, zijn ook prima keuzes. En zo zijn er nog meer. De Consumentenbond heeft heel veel babydoekjes getest, je de uitslag van deze test teruglezen op de website van de consumentenbond. Hier staan ook veel goedkope merken bij.

FAQ

Waar kun je billendoekjes kopen? Bij alle drogisten en ook online, bijvoorbeeld bij bol.com. Daar heb je ook regelmatig mooie aanbiedingen.

Waar gebruik je billendoekje voor?

Uiteraard voor de billen, maar sommige doekjes zijn ook geschikt voor de handjes en het gezichtjes. Als dat het geval is, dan staat dat erop vermeld. Gebruik het niet voor de handjes etc. als er niet wordt vermeldt dat dit mogelijk is. Dit is voornamelijk het geval bij doekjes waarin lotion zit.

Welke billendoekjes bij luieruitslag?Heeft je kindje luieruitslag dan is het goed doekjes te gebruiken die geen parfum bevatten of andere middelen die nog meer irritatie kunnen veroorzaken. Soms helpen doekjes die zinkzalf bevatten erg goed, maar in regel heb je deze niet nodig als je zelf al zinkzalf gebruikt. Dep de billetjes altijd zachtjes schoon (niet wrijven), laat het opdrogen en smeer er dan een dikke laag zinkzalf overheen.

Welke billendoekjes zijn het goedkoopste?

De prijs van billendoekjes kan heel erg verschillen omdat er heel vaak aantrekkelijke aanbiedingen zijn. Als je deze goed in de gaten houdt, betaal je nooit teveel voor jouw favoriete babydoekjes.

Conclusie

De beste billendoekjes van 2020/2021 zijn de Pampers Aqua Pure omdat ze eigenlijk al het goede wel bezitten en al het slechte niet. Als je deze doekjes gebruikt minimaliseer je de kans op huidirritatie bij je kind aangezien de doekjes vrij zijn van parfum en agressieve reinigingsmiddelen. Nog een heel groot pluspunt is het feit dat de doekjes gemaakt zijn van biologisch katoen. Zo ben je ook nog eens heel duurzaam bezig. Mocht je ze wat te duur vinden, houd dan goed de aanbiedingen in de gaten, want ze zijn vaak voor de helft van de prijs verkrijgbaar!

Reageer op artikel:
Beste billendoekjes van 2021
Sluiten