Rozemarijn
Rozemarijn Baby 30 Mar 2021

Beste plaspotje

Wil je eindelijk eens verlost zijn van die luiers, dan zal je kindje moeten leren plassen op de wc. De eerste stap daarnaartoe is: plassen op een plaspotje. Welk plaspotje is het beste en gaat jouw kind helpen en stimuleren daarop te plassen (en de rest)? In dit artikel kun je onze top 10 vinden van plaspotjes voor je kind. Tevens kun je hier meer informatie lezen over plaspotjes en hoe je deze het beste kunt inzetten. En voor je het weet, ben je uit de luiers!

Top 10 beste plaspotjes

Een plaspotje is toch gewoon een simpel potje waarop je kind kan zitten? Ja in principe wel, maar er zijn heel veel soorten en maten. Als eerste moet het natuurlijk comfortabel zijn voor je kind. Daarnaast helpt het vaak als het plaspotje ook een beetje uitnodigt om erop te zitten. Het beste plaspotje voor je kind is leuk qua design, biedt wat extra’s en zorgt voor een ‘fijne zit’. Zo gaat je kind hopelijk met plezier op het potje, en dat is natuurlijk wat je wilt bereiken. Bekijk hier onze top 10:

Top 5 uitgelicht

Wil je meer weten over onze top 10 van beste plaspotjes voor je kind? Onderstaand hebben we de eerste 5 verder toegelicht. Je kunt bijvoorbeeld lezen wat de specificaties zijn en wat gebruikers als voor- en nadelen opgaven. Hopelijk gaat dit je helpen bij het maken van je keuze!

1. Fisher-Price Koninklijk Plaspotje

Fisher-Price Koninklijk Plaspotje

Als je jezelf afvraagt welk plaspotje het beste is voor je kind, dan is dat wat ons betreft het koninklijk plaspotje van Fisher-Price. Je kind voelt zich koning(in) te reik op dit handige potje dat multifunctioneel is. Het is namelijk een plaspotje met geluid, brilverkleiner en krukje in één. Je kunt er dus nog lang plezier van hebben!

Het plaspotje heeft handige handgrepen zodat het makkelijk en stabiel opgetild kan worden. Wel zo fijn natuurlijk aangezien het vaak een ‘gevaarlijke inhoud’ heeft. Extra leuk: het bevat 4 melodietjes die afgespeeld worden als je kind plast! Dat maakt het plassen natuurlijk super leuk!

Pluspunten

Mooi en stevig design
Kan gebruikt worden als plaspotje, brilverkleiner en krukje
Het bakje waarop de behoeften gedaan wordt kan er los uitgehaald worden
Wanneer er wordt geplast speelt een melodietje
Makkelijk om schoon te maken
Kinderen zitten er doorgaans heel graag op

Minpunten

Aan de onderkant zit een knopje. Als die wordt ingedrukt speelt het muziekje. Al meerdere kinderen hebben dit ontdekt en keren dus telkens het potje om
Soms speelt het muziekje ook als er niet geplast wordt
Als jongetjes hard plassen, kan het gaan lekken tussen de bakjes door

Je kunt dit plaspotje bij de volgende webshops bestellen

2. Jippie’s My Carry Plaspotje

Jippie's My Carry Plaspotje

Op nummer twee het ‘award winning’ plaspotje van Jippie. In 2020 werd dit plaspotje als beste gekozen door de Mother & Baby awards. Het Jippie’s My Carry plaspotje is ontwikkeld door een moeder die iets miste bij de andere potjes: namelijk dat je het niet zo makkelijk kunt meenemen. Daar heeft ze wat op bedacht en het is heel goed uitgepakt. Dit potje lekt namelijk niet als het is dichtgeklapt. Ook al heeft je kind er een plasje of poepje op gedaan. Voor ouders die veel onderweg zijn, is dit echt het beste plaspotje voor je kind. Volgens veel gebruikers hebben ze dankzij het potje veel natte broeken weten te voorkomen.

Ze halen het potje overal tevoorschijn: in de winkel, bij het tankstation en iemand heeft zelfs haar kind erop laten plassen terwijl ze in de wachtrij stonden voor een attractie. Heel handig dus, want je weet het: als je peuter ineens heel nodig moet, dan moet hij gaan, waar je ook bent. In dat geval is Jippie altijd de redder in nood. Daarnaast zit het heel comfortabel, bevat het een handig handvat en heeft het een heel gezellig design.

Pluspunten

Is onwijs handig om mee te nemen voor onderweg
Kan dichtgeklapt worden en is dan waterdicht
Leuk design, ingeklapt ziet het eruit als een schattig koffertje
Comfortabele zit met antislip pootjes
Je kunt het overal mee naar toe nemen en gebruiken
Bevat een opstaande rand aan de voorkant zodat jongens er niet snel overheen plassen
Makkelijk om schoon te maken

Minpunten

Een beetje aan de lage kant
Niet echt geschikt als vast potje voor thuis
Bevat geen uitneembaar potje

Je kunt dit plaspotje bij de volgende webshops bestellen

3. KEES Luxe Plas Potje

KEES Luxe Plas Potje

De KEES luxe plas potje is een mooi stabiel plaspotje zonder te veel poesplas, uhm: poespas. Wat het potje uniek maakt is de zeer comfortabele hogere rug zodat je kind er relaxt op kan zitten. Handig voor als het plasje nog even op zich laat wachten.

Daarnaast bevat het antislip aan de voorkant en een uitneembaar binnenpotje met deksel. Zo kun je eenvoudig het potje schoonmaken zonder veel te knoeien. Dit allemaal voor een zeer schappelijke prijs!

Pluspunten

Fijne hogere rug zodat het comfortabeler zit
Stevig plaspotje
Antislip aan de voorkant
Uitneembaar binnenpotje met deksel
Schappelijke prijs
Makkelijk schoon te maken

Minpunten

Verschuift

Je kunt dit plaspotje bij de volgende webshops bestellen

4. Keeeper Frozen Plaspotje

Keeeper Frozen Plaspotje

Laat het gaan, laat het gaan! Dat kan jouw kindje straks vrolijk zingen terwijl hij/zij plast op dit mooie Frozen plaspotje van Keeeper. Behalve een afbeelding van de twee idolen van je kind, is het een zeer stevig potje met hele goede antislip op alle 4 de hoeken. Geen geschuif meer!

De twee prinsessen laten je kindje trouwens nooit meer in de steek, want er is gebruik gemaakt van de overprint technologie. Dit zorgt ervoor dat de afbeelding niet vervaagt of loslaat. Een mooi plaspotje, voor een mooie prijs.

Pluspunten

Stevig plaspotje met goede antislip
Afbeelding van de idolen van je kind
Goede pasvorm
Leuke prijs
Bevat achter een uitsparing waardoor je het makkelijk kunt optillen
Ook in andere uitvoeringen te verkrijgen zoals Cars, Mickey of Minnie Mouse

Minpunten

Geen uitneembaar potje, dat maakt het lastiger schoon te maken

Je kunt dit plaspotje bij de volgende webshops bestellen

5. Baninni Potty Whale Plaspotje 

Baninni Potty Whale Plaspotje 

Als je een stijlvol plaspotje met deksel zoekt omdat deze bijvoorbeeld veel in de woonkamer staat, dan is de Potty Whale het beste plaspotje voor je kind. Het design is namelijk erg mooi, strak en het ziet er eigenlijk niet eens uit als een plaspotje. En dit allemaal zonder in te leveren op comfort en gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers gaven zelfs aan dat hun kinderen graag op het potje zaten, sommige gingen er zelfs op zitten om tv te kijken!

Het heeft de comfortabele zit te danken aan het ruggensteuntje en de hoogte van het potje. Wat ook erg fijn is: de stevige antislip en het feit dat het een uitneembaar bakje heeft. Makkelijk om schoon te maken dus!

Pluspunten

Mooi design, ziet er niet eens uit als een plaspotje
Bevat een deksel
Zit erg comfortabel
Bevat een uitneembaar bakje

Minpunten

Een beetje prijzig

Je kunt dit plaspotje bij de volgende webshops bestellen

FAQ

Onderstaand een aantal veelgestelde vragen omtrent het beste plaspotje voor je kind. Heb jij een vraag, bekijk dan eerst of het antwoord er al bij staat!

Wat is een plaspotje?
Een plaspotje is een potje speciaal gemaakt voor peuters om hun eerste plasjes op te doen. Het is de stap na de luiers. Een kindje van 2-3 jaar oud kan natuurlijk nog niet goed op de wc. Een plaspotje is laag en je kind kan er makkelijk, zonder hulp, op gaan zitten. Vaak is het gemaakt van plastic. Het plasje of poepje kun je er makkelijk uitspoelen en zo is het snel weer klaar voor een nieuw gebruik. Sommige plaspotjes zijn uitgerust met leuke extraatjes zoals en hogere rugleuning, een stijlvol design, een uitneembaar bakje en je hebt zelfs plaspotjes met muziek.

Vanaf wanneer gebruik je een plaspotje
Vanaf het moment dat jij en je kind er klaar voor zijn om te starten met de zindelijkheidstraining. Leren plassen op een plaspotje in de eerste stap naar uiteindelijk zelfstandig naar de wc gaan. Begin hiermee als je kind er klaar voor is. Veel ouders starten hiermee op een leeftijd tussen de 2 en 3 jaar. Lees hier meer over zindelijkheidstraining.

Plaspotje

Conclusie

Welk plaspotje is het beste voor mijn kind? Als je echt de beste van het beste wilt en de prijs niet zo’n hele grote rol speelt, dan is het koninklijke potje van Fisher Price toch wel echt de beste. En daarnaast ook de leukste en meest uitgebreide qua extraatjes. Het is namelijk een plaspotje met muziek die ook nog eens een super comfortabele zit heeft, goede antislip en heel eenvoudig is schoon te maken. Daarnaast kun je het gebruiken als krukje en ook als brilverkleiner. Multifunctioneel dus en daar houden wij ouders wel van!

Ben je specifiek op zoek naar een plaspotje die je eenvoudig kunt meenemen, dan raden wij de nummer 2 uit de lijst aan: Jippie’s My Carry Plaspotje. Dit plaspotje is speciaal ontworpen voor onderweg. Ingeklapt ziet het eruit als een gezellig koffertje. Moet je kind plassen, dan klap je het eenvoudig open. Heeft je kind de behoefte heeft gedaan, dan kan je dat er gewoon in laten zitten. Eenmaal dichtgeklapt is het geheel waterdicht en lekt het dus niet.


Reageer op artikel:
Beste plaspotje
Sluiten