Sabine’s columns – Zwembad tijd

Yeuh…het is zover. Het zwembadje kan opgezet worden. Na tijden tegen de 18 graden aangehikt te hebben, zijn de eerste echte warme dagen alweer de revue gepasseerd. Een jaar geleden was eigenlijk alleen ik heel enthousiast en keek Teun alleen maar heel bedenkelijk als hij het knalgele gevaarte zag staan.

Maar dat is nu bij 2,5 jaar oud wel anders. Meteen alle kleren uit en badderen maar. Helemaal leuk leek het om van een natte glijbaan zo het zwembadje in te schuiven. Maar daar waren zowel moeder als Teun enigszins van geschrokken, aangezien Teun met een enorme noodgang van het toch maar 1 meter tellende hellende vlak stoof, haast over het zwembadje vloog en met een aardige smak op zijn rug terecht kwam. Licht verschrikt moesten we toch wel lachen.

Ook bij mijn zus stond het zwembad op. Aangezien zij een enorme tuin hebben, stond daar niet een opblaasbaar 1 meter badje op, maar echt een fors zwembad. Zo voorzichtig als hij is, begon teun eerst de boel te verkennen. Maar na 5 minuten hoorde je zijn zachte stemmetje al gillen ‘ in’ , ‘ teun in!’.

Tot dat moment toe waren wij er nog zonder nat te worden vanaf gekomen, maar daar kwam nu een einde aan. Teun kreeg ineens de grootste lol om iedereen met bakjes water achterna te rennen.

Gelukkig voor mij bleef het beperkt tot heuphoogte. Die hoogte was wel perfect voor Teun’s neefje van bijna 2 jaar. Maar die vond zelfs een klets in zijn gezicht alleen maar lollig haha.

Groeten,

Sabine

Reageer op dit bericht!