Petra
Petra Lifestyle 19 Dec 2023

Als moeder aan het stuur: Zo bespaar je op je autoverzekering

Het hebben van een auto is iets dat veel mensen niet meer kunnen wegdenken. Dit is niet raar. Een auto biedt namelijk enorm veel vrijheid waardoor je kunt gaan en staan waar je wilt op elk gewenst moment. Wanneer je nog helemaal alleen bent, kan het zijn dat een auto wat minder noodzakelijk is en kun je wellicht prima gebruik maken van het openbaar vervoer. Wanneer er echter een kleine in aankomst is, maak je het jezelf vele malen makkelijker door middel van een auto. In deze tekst bespreken we handige tips die je kunt gebruiken om te besparen op je autoverzekering zodat je deze kennis al in de pocket hebt.

Waarom is een autoverzekering zo belangrijk?

Als je niet eerder een auto hebt gehad of niet eerder een autoverzekering zelf hebt afgesloten, kan het zijn dat je niet precies weet wat dit nu inhoudt. Een autoverzekering is verplicht voor iedereen die in het bezit is van een auto. Doordat schades die worden veroorzaakt met een auto aan een ander voertuig of persoon al vaak snel hoog kunnen oplopen, is het vanuit de wet verplicht om een autoverzekering te hebben. Je dient minimaal een WA-verzekering te hebben. Deze dekt de schade die jij aanricht bij een ander met je auto. Daarnaast is het voor jezelf ook een stuk fijner om met een autoverzekering rond te rijden. Je hoeft dan niet continu bang te zijn dat je een ongeluk maakt en de kosten daarvan niet kan betalen.

Je autoverzekering uitbreiden

Je autoverzekering uitbreiden

Hoewel een WA-verzekering dus de minimale eis is, is dit zeker niet de enige optie. Je kunt je autoverzekering namelijk erg uitgebreid afsluiten. Zo heb je naast de standaard WA-verzekering ook de mogelijkheid om een WA+ verzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je aanricht bij een ander, maar ook voor bepaalde schades die je zelf overhoudt aan je auto. Denk hierbij aan schades die worden veroorzaakt door diefstal, weersomstandigheden of ruitschade. Op het moment dat je je auto zo compleet mogelijk wilt verzekeren kun je voor een allriskverzekering kiezen. Hiermee ben je namelijk voor vrijwel elke schade verzekerd die je maar kunt bedenken.

Kies verstandig

Hoewel er dus enorm veel uitbreidingen mogelijk zijn, is het belangrijk om enkel de dingen te kiezen die voor jou relevant zijn. Op deze manier bespaar je namelijk onnodige kosten. Bereken vooraf je premie en vergelijk deze met andere verzekeraars om tot de scherpste prijzen te komen. Of je nu dus een Skoda verzekering nodig hebt of een ander automerk, bereken en vergelijk altijd vooraf je premie.

Reageer op artikel:
Als moeder aan het stuur: Zo bespaar je op je autoverzekering
Sluiten