Review: de DEPLAY 4G KidsWatch onder de loep

Met de 4G KidsWatch van DEPLAY weet je altijd waar je kindje is. Via de accurate GPS-functie volg je via een app waar hij of zij op dat moment loopt, speelt of zit. Behalve dat, heeft dit horloge ook een aantal andere functies, waaronder een thermometer, een SOS-knop en een hartslagmeter.

Als ouder wil je je kindje zoveel mogelijk vrijheid geven en leren zelfstandig te worden. Maar vandaag de dag is het lastig om ze los te laten en ze de wereld te laten verkennen zonder ouderlijk toezicht. De DEPLAY 4G KidsWatch hoef je je over je kindje geen zorgen meer te maken.

Dit is niet het goedkoopste GPS-horloge op de markt, maar wel 1 van de meest accurate. De extra functies vertellen je op elk moment van de dag hoe het met je kindje is. Lees in deze productreview meer over de DEPLAY 4G KidsWatch, wat je ervan kunt verwachten en of deze de investering waard is.

DEPLAY 4G KidsWatch

DEPLAY 4G KidsWatch kenmerken en specificaties

Laten we beginnen met de belangrijkste kenmerken en specificaties van dit 4G kinderhorloge.

1. De belangrijkste (technische) specificaties

 • Doelgroep: kinderen van 6 tot en met 12 jaar
 • Bediening: touchscreen en druk- en draaknoppen aan de zijkant
 • 800 mAh batterij (magnetische oplader inbegrepen)
 • Batterijduur inclusief GPS: 12 uur
 • RAM-geheugen: 512 MB
 • Zelfstandige GPS (en LBS)
 • Wifi connectiviteit
 • Geschikt voor iOS en Android
 • IP76 waterdicht (regen- en spatwaterdicht)
 • Schermafmeting: 1,44 inch
 • Schermresolutie: 240 x 240
 • Polsomtrek: 13 – 21 centimeter
 • Digitale weergave en lcd-scherm
 • Gewicht: 122 gram
 • 1 jaar garantie

2. LBS- en GPS-tracking

De locatievoorziening van de DEPLAY 4G KidsWatch is zeer accuraat. Je gebruikt de SeTracker app om te zien waar je kindje op dat moment is. Via LBS zie je in welk gebied het horloge zich bevindt. Schakel via de app over naar GPS en je weet het exact.

Daarnaast beschikt het horloge over wifi, zodat je altijd de live locatie te zien krijgt.

3. Meet de gezondheid van je kindje

Via de app krijg je ook inzicht een aantal gezondheidsmetingen. Zo beschikt hij over een hartslagmeter, een bloeddrukmeter en een thermometer. Daarnaast zie je hoeveel stappen je kindje dagelijks zet, zodat je ook de activiteit kunt meten.

4. Enkele handige veiligheidsfuncties

De DEPLAY 4G KidsWatch beschikt over een SOS-knop. Als je kindje hulp nodig heeft en deze 3 seconden ingedrukt houdt, krijgen jij als ouder én 2 andere contactpersonen die je zelf ingeeft, direct een bericht. Zo ben je in staat razendsnel tot hulp te schieten.

Behalve dat beschikt het horloge ook over geofencing. Dat betekent dat je een veiligheidsgebied in kunt stellen en dat je een alarm krijgt wanneer je kindje zich daarbuiten bevindt. Je kunt 3 veiligheidsgebieden programmeren, bijvoorbeeld rondom school, de sporthal en opa en oma.

5. Communiceren op afstand

Via het horloge stuurt je kindje afbeeldingen en spraakopnamen naar je telefoon via WhatsApp. Met de camera maakt je kindje schitterende foto’s en kan hij of zij deze direct met je delen. De DEPLAY 4G KidsWatch heeft ook een (video)belfunctie, zodat je direct met je kindje kan spreken. Deze functie schakel je via de app aan of uit.

6. Batterijduur en oplaadmogelijkheden

Je krijgt een magnetische oplader bij de DEPLAY 4G KidsWatch. Het enige wat je moet doen is de achterkant van het horloge op het oplaadstation plaatsen en deze in een USB-poort opladen. Als je de GPS gebruikt gaat de batterij 12 uur lang mee en zonder 1 dag. Dit hangt uiteraard ook enigszins af van hoe intensief het horloge op andere manieren wordt gebruikt.

7. Waterbestendigheid en duurzaamheid

Het DEPLAY 4G kinderhorloge heeft de IP67 certificering gekregen. Dat betekent dat hij spatwaterdicht en stofdicht is. Je kindje kan gewoon de handen wassen of in de regen naar school met het horloge om. Het wordt wel aangeraden om het horloge af te doen tijdens zwemmen, douchen of baden.

DEPLAY 4G KidsWatch kenmerken

Installatie van de DEPLAY 4G KidsWatch

Voordat je de DEPLAY 4G KidsWatch kunt gebruiken, moet je eerst de app downloaden en de simkaart installeren. Hier vind je 3 stappenplannen waarmee je dat kunt doen.

Stappenplan app installeren en gebruiksklaar maken

 1. Download de SeTracker app. Dat kan via de Apple of Android stores. Of gebruik de QR-code die je bij het horloge krijgt.
 2. Open de SeTracker app en maak een account aan.
 3. Via het + teken voeg je het horloge van je kindje toe aan je account. Hiervoor scan je de QR-code op de kaart die bij het horloge is geleverd.

Stappenplan pincode simkaart vrijmaken

 1. Plaats de simkaart die je bij de DEPLAY 4G KidsWatch krijgt in je eigen telefoon.
 2. Open je instellingen.
 3. Kies ‘mobiel’.
 4. Ga naar ‘SIM-code’ of ‘SIM-pincode’.
 5. Schakel de pincode uit.
 6. Verwijder de simkaart uit je telefoon.

Stappenplan DEPLAY 4G kinderhorloge installeren

 1. Schakel het horloge uit.
 2. Aan de zijkant van het horloge bevindt zich een simkaartklepje. Met de bijgeleverde schroevendraaier open je deze.
 3. Plaats de simkaart in de sleuf met de schuine hoek eerst en met de chip naar boven.
 4. Druk hem in zijn geheel naar binnen tot hij niet meer verder kan. Eventueel gebruik je daar de meegeleverde simkaarthulp voor.
 5. Schroef het klepje weer vast met de schroevendraaier.
 6. Doe het horloge aan, ga naar ‘instellingen’ en druk op restart.
 7. Nu is de simkaart geactiveerd en kan je de DEPLAY 4G KidsWatch in gebruik nemen.

Gebruiksgemak

De DEPLAY 4G KidsWatch is bijzonder gebruiksvriendelijk, zowel voor ouders als voor kinderen. Je krijgt er alles bij wat je nodig hebt om direct te beginnen.

Het pakket bevat de volgende onderdelen:

 • Een handleiding in net Nederlands en in het Engels.
 • Een 4G simkaart inclusief 5 euro beltegoed.
 • Een magnetische USB-oplaadkabel.
 • Een schroevendraaier om het simkaartklepje te openen.
 • Een simkaarthelper om hem beter in het sleufje te plaatsen.
 • Een e-boek over het gezond opvoeden van kinderen.

Ouders gebruiken een app waarmee ze metingen kunnen bijhouden en functies kunnen instellen. Zo bepaal je zelf wat je kindje met het horloge kan doen. De app heeft een zeer herkenbaar interface en is erg gemakkelijk in gebruik.

Ook het horloge zelf is niet ingewikkeld. Je kindje heeft de keuze uit verschillende klok stijlen. Deze zijn aantrekkelijk voor kinderen van verschillende leeftijden. Het menu navigeer je door met je vinger over het display heen te vegen, naar rechts of naar links. Er zijn ook 2 knopjes (druk en draai) aan de zijkant ter aanvulling. Dit maakt het horloge geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Tracking en locatievoorzieningen

DEPLAY 4G KidsWatch Tracking en locatievoorzieningen

De tracking en locatie wordt gedaan door middel van LBS en GPS. Omdat het horloge wifi heeft, is de locatie altijd actueel. LBS is wat minder accuraat dan GPS. Het geeft aan in welk gebied je kindje zich bevindt. Via de app schakel je gemakkelijk over naar GPS, indien nodig.

Hoe accuraat is de GPS-tracking?

De GPS is bijzonder accuraat. Via de GPS-tracker (wat veel andere (lees: goedkopere) modellen niet hebben, weet je exact waar je kindje zich bevindt. Zo houd je de locatie bij in real-time.

Geofencing

Een andere functie die je bij dit horloge krijgt is geofencing. Jij installeert 3 gebieden waarbinnen je kindje probleemloos kan rondlopen. Komt hij of zij buiten het gebied dat jij hebt geselecteerd, dan krijg je daar een melding van.

Zo bekijk je de route naar school, de activiteiten rondom vriendjes en familieleden en/of de weg naar de sporthal, bijvoorbeeld. Is je kindje niet meer in het juiste gebied of op de juiste route, dan weet je dat direct.

Privacy en gegevensbeveiliging

Als jij weet waar je kindje is, weten anderen dat dan ook? En wat als de gegevens die jij verzamelt worden gedeeld? Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken. De producten van DEPLAY zijn getest in Europa en hebben alle belangrijke keurmerken.

Het horloge is dan ook 100% kids proof bevonden. Je informatie wordt niet gedeeld met derden. DEPLAY geeft zelf aan dat veiligheid en betrouwbaarheid centraal staan in hun bedrijf.

De ontwikkelaars van de SeTracker app delen geen data met derde partijen. Ook niet met andere bedrijven en organisaties. De app verzamelt wel data zoals de locatie, persoonlijke informatie, foto’s en video’s, audio opnames en contactgegevens.

Deze informatie wordt versleuteld en veilig verzonden. Wat ook erg fijn is om te weten is dat je de data altijd kunt laten verwijderen op aanvraag.

Batterijduur en opladen

De batterij in de DEPLAY 4G KidsWatch heeft een capaciteit van 800 mAh. Daarmee kan je het horloge voor 12 uur gebruiken als de GPS aanstaat. Staat deze niet aan of gebruik je de GPS alleen wanneer nodig, dan gaat hij nog langer mee, maximaal 1 dag. Hoe minder functies je aanzet, hoe langer de batterij meegaat. Houd er rekening mee dat de batterijduur op na een tijd gebruik wel naar beneden zal gaan.

Opladen gebeurt met de meegeleverde USB-oplader. Deze heeft een magnetische connectie waarmee je hem aan het horloge bevestigt. Wil je dat je kindje elke dag met het horloge naar school gaat? Dan zal je hem dus elke avond aan de lader moeten leggen.

Duurzaamheid en design

Het horloge zelf is gemaakt van staal, in tegenstelling tot plastic waar de goedkopere kinderhorloges van gemaakt zijn. Het bandje bestaat uit siliconen en is te krijgen in roze, paars, blauw en zwart. De horlogekast is vierkant en heeft afgeronde hoeken. Hij heeft een lcd-scherm.

Het stalen omhulsel zorgt ervoor dat het horloge erg duurzaam is en tegen een stootje kan. De DEPLAY 4G KidsWatch is ook stofdicht en dompeldicht. Daar krijg je bewijs van doordat hij getest is en de IP67 certificering gekregen heeft.

Is de DEPLAY 4G KidsWatch het geld waard?

De prijs voor de DEPLAY KidsWatch is €140. Er is vaak ook een aanbieding te vinden, waarmee je iets van de prijs af kan schaven. Toch is deze prijs hoger dan sommige andere kinderhorloges met GPS.

Je krijgt er een simkaart met 5 euro beltegoed erop bij. Wil je dit opnieuw opladen, dan bel je nummer 1244 en volg je de stappen op het scherm. Opladen kan ook via lebara.nl/opwaar- deren. Gemiddeld gebruikt een horloge met GPS tracker 30 tot 50 mb per maand. Daar komen dan nog de prijzen voor het bellen en verzenden van berichten of afbeeldingen bij.

Voor deze wat hogere prijs krijg je wel een duurzaam kinderhorloge dat lang meegaat. Het onderscheidt zich op verschillende manieren van de goedkopere producten.

 • Je krijgt er een simkaart met 5 euro tegoed bij.
 • De behuizing en het bandje zijn gemaakt van kwalitatieve materialen.
 • Het horloge werkt op 4G, en niet op 2G, zoals veel andere GSP-kinderhorloges.
 • Je krijgt 1 jaar garantie en maakt gebruik van de DEPLAY service & aftersales dienstverlening.
 • De DEPLAY 4G KidsWatch heeft een hartslagmeter, een bloeddrukmeter en een thermometer.
 • Hij heeft ook een ‘niet storen’ functie voor als je kindje in de klas zit.
 • Je krijgt er een DEPLAY e-book bij over leuk en gezond opvoeden.

Conclusie

De DEPLAY KidsWatch is niet het goedkoopste kinderhorloge met GPS-tracker op de markt. Je kunt voor de helft van de prijs ook een soortgelijk horloge kopen. Maar onze ervaring is dat veel goedkopere gps-horloges voor kinderen toch problemen geven.

Zo is de locatieaanduiding niet altijd even accuraat of moet je een abonnement afsluiten om deze altijd te kunnen zien. En ook al is je kind nog zo zuinig met het horloge, spelen, sporten en andere activiteiten vragen om een kwalitatieve behuizing en een duurzaam bandje.

Een nadeel van de DEPAY KidsWatch is dat deze niet volledig waterdicht is. Stapt je kindje er per ongeluk mee onder de douche, dan kan hij dus beschadigen. Een ander nadeel is de vrij korte batterijduur en het feit dat je hem zeker elke dag aan de lader moet leggen.

De DEPLAY 4G KidsWatch is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Omdat het display te veranderen is, maken ook oudere kinderen er een schitterend horloge van. Wij raden hem zeker aan om de kwaliteit, het grote aantal functies, de accurate metingen en de duurzaamheid. Raakt hij toch defect, dan heb je 1 jaar garantie om op terug te vallen.

Klantbeoordelingen en ervaringen

DEPLAY 4G KidsWatch beoordelingen

Over het algemeen zijn zowel ouders als kinderen zeer tevreden over de DEPLAY 4G KidsWatch. Ze geven aan dat hij gemakkelijk te bedienen is, dat de bereikbaarheid uitstekend is en dat je veel waardevolle informatie ontvangt via de app. Ook de ‘niet storen’ functie wordt aangeprezen en het feit dat je er mooie foto’s mee kunt maken en deze op kunt sturen.

Er zijn echter ook enkele nadelen. Wil je de SeTracker app gebruiken zonder reclamemeldingen, dan moet je ervoor betalen. Ook wordt aangegeven dat het bandje erg groot is en het horloge wat lomp voor een kinderpols. Belkosten zouden vrij hoog zijn en de kwaliteit van de telefoontjes die van het horloge worden gepleegd, is niet altijd even goed.

Om dit op te lossen, kan je hem alleen gebruiken om te bellen als het echt nodig is. Het dataverbruik met 30 tot 50 MB per maand is vrij laag. En merk je dat je de SeTracker app echt heel veel gebruikt, dan kan je dan altijd nog besluiten om te betalen. Dat kost ongeveer 4 euro per jaar, maar je kunt ook maandelijks en halfjaarlijks betalen.

Waar kan je de DEPLAY 4G KidsWatch kopen?

De DEPLAY 4G KidsWatch is beschikbaar online, bij de grote verkopers, zoals Bol.com, Mediamarkt en DEPLAY zelf. Maak een vergelijking bij de verschillende verkopers en je komt vast een goede aanbieding tegen.

Enkele laatste mededelingen en gedachten

Als ouder wil je dat je kind de wereld leert kennen en dat kan op een verantwoorde wijze met de DEPLAY 4G KidsWatch. Geofencing is bijzonder handig om je kind de vrijheid te geven, maar om dit toch te limiteren tot een bepaald gebied.

Gebruik de DEPLAY 4G KidsWatch om de locatie, de gezondheid en de verantwoordelijkheid van je kindje te meten. Het is geen slim idee om hem veel voor bellen te gebruiken, alleen als het echt nodig is. Anders neemt hij de plek in van een mobiele telefoon en dat is (nog) niet de bedoeling. Daarbij zijn de kosten voor bellen vrij hoog.

In het begin zal je veel op de app kijken, maar na een tijdje zie je dat je kindje zelfstandig is en bijna geen controle meer nodig heeft. Je ziet of hij zij veilig op school is gearriveerd of weer op weg is naar huis. Het belangrijkste is dan nog de SOS-knop, de geprogrammeerde geofencing gebieden en de wetenschap dat de mogelijkheid om je kindje te lokaliseren er altijd is.

De DEPLAY 4G KidsWatch wordt door velen als 1 van de beste in zijn soort aangeschreven. Wij zijn het daarmee eens en indien verantwoord gebruikt, is het een hele geruststelling voor ouders en een compleet nieuw avontuur voor kinderen.

Reageer op artikel:
Review: de DEPLAY 4G KidsWatch onder de loep
Sluiten