Petra
Petra Lifestyle 28 Dec 2023

5x inspiratie voor kindvriendelijke vakantiebestemmingen!

Ga jij binnenkort met het hele gezin op vakantie? En kun je wel wat inspiratie gebruiken voor kindvriendelijke vakantiebestemmingen? Lees dan gauw verder. Het uitzoeken van een geschikte vakantiebestemming voor het hele gezin kan namelijk best een uitdaging zijn. Hieronder vind je inspiratie voor kindvriendelijke vakantiebestemmingen. Zo kunnen jij en je kinderen je verheugen op een onvergetelijke vakantie!

Normandië

Normandië is zeker de moeite waard om te overwegen als je op zoek bent naar een kindvriendelijke bestemming. Normandië is een Franse provincie in het noordwesten van het land en ligt aan zee. Het gebied ligt niet al te ver rijden van Nederland en is daarom goed te doen voor als je met de auto op vakantie wilt. In Normandië is verder veel te beleven voor zowel volwassenen als kinderen. Je kunt er heerlijk genieten in de natuur, aan het strand en je kunt er ook indrukwekkende kastelen bezoeken. Verder zijn er genoeg kindvriendelijke accommodaties te vinden in deze provincie. Verblijf bijvoorbeeld in een van de vakantieparken van Center Parcs die erg kindvriendelijk zijn. Zo kunnen je kinderen zich altijd goed vermaken en kun je overdag gerust mooie bezienswaardigheden bekijken. Echt een aanrader om op je wensenlijstje te zetten!

Normandië

De Ardennen

De Ardennen zijn ook een goede optie voor als je met het hele gezin op vakantie gaat en van natuur houdt. In de Ardennen kun je genieten van heuvelachtige natuur, bossen, riviertjes en verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden. Er zijn ook veel verschillende wandelroutes die je kunt lopen, waarvan er ook veel geschikt zijn om met kinderen te lopen. De Ardennen zijn vrij toeristisch en daarom is het makkelijk om er een goede accommodatie te vinden voor het hele gezin. Ook hier kun je bijvoorbeeld een verblijf in een vakantiepark boeken of zelf een vakantiehuisje huren voor het hele gezin. Ook weer een goede optie om te overwegen!

De Waddeneilanden

Als je in het binnenland wilt blijven maar toch een echt vakantiegevoel wilt krijgen zijn de Waddeneilanden een aanrader. Alleen de reis naar een van de eilanden is al een hele ervaring voor kinderen. Vaar met de veerboot van het vasteland naar een van de eilanden en geniet als het kan buiten op het dek van het prachtige uitzicht. Als je eenmaal aangekomen bent op de Waddeneilanden kun je er heerlijk genieten aan het strand, wandelen of fietsen door de duinen en mooie vuurtorens spotten. Omdat de Waddeneilanden ook vrij toeristisch zijn heb je een ruime keuze uit kindvriendelijke accommodaties. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuisje dicht bij het strand of ga kamperen op een van de vele campings die de eilanden te bieden hebben. Een mooie bestemming om in het achterhoofd te houden bij het boeken van je volgende vakantie!

Cochem aan de Moezel

Ook in Duitsland kun je op veel plekken terecht voor een kindvriendelijke vakantie. Een van die plekken is bijvoorbeeld Cochem aan de Moezel. Het stadje Cochem ligt aan de rivier de Moezel en is een mooie bestemming voor een weekje weg. Het stadje is vrij toeristisch en is daarom ook erg kindvriendelijk ingericht. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende kasteel dat boven op de heuvel van de stad ligt. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het stadje en krijg je een goed beeld van de geschiedenis van de stad. Rondom Cochem kun je ook genieten van mooie natuur, zoals bossen, riviertjes en heuvels. Op vele plekken kun je mooie wandelroutes lopen, waarbij je regelmatig kunt genieten van prachtige uitzichten. In Cochem kun je uiteraard ook makkelijk een kindvriendelijke accommodatie boeken, zoals een vakantiehuisje, een appartement of een hotelkamer. Weer een mooie bestemming om te onthouden voor je volgende vakantie!

Hondsrug

Een andere mooie binnenlandse bestemming voor een kindvriendelijke vakantie is het Drenthse gebied ‘Hondsrug’. Dit gebied is erg groot en staat bekend om de vele hunebedden die je er kunt bezichtigen. Verder kun je hier ook goed terecht voor een vakantie met kinderen, omdat er veel kindvriendelijke vakantieparken te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de vakantieparken van Center Parcs, waar je kinderen zich goed kunnen uitleven! Zo kun je overdag met het hele gezin gaan wandelen door de natuur en de hunebedden bekijken. Vervolgens kun je ‘s middags of ‘s avonds met de kinderen naar het zwembad op het vakantiepark. Zo heb je van beide dingen wat en kunnen zowel jij als je kinderen zich goed vermaken op vakantie.

Met al deze inspiratie voor kindvriendelijke vakantiebestemmingen kun jij alvast je vakantie gaan plannen!

Reageer op artikel:
5x inspiratie voor kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Sluiten