Petra
Petra Zwanger worden 3 Mar 2018

Even testen wie de vader is?

Het was een bijzonder kraampje op de Negenmaandenbeurs afgelopen week. Er stond een afvaardiging van vaderschapstest.nu. Speciaal voor ouders die twijfelen over wie de vader van hun ongeboren kindje is.

Minnaar of echtgenoot?

Er zijn verschillende situaties waarin mensen kiezen voor een vaderschapstest. Soms weet de moeder zelf niet precies wie de vader is van haar kindje. Is het haar partner, of toch haar minnaar? Er zijn echter ook aanstaande vaders die soms twijfelen. Dan vragen ze zich af of ze hun partner wel kunnen vertrouwen en of er misschien een andere vader in het spel kan zijn. Beide situaties zijn natuurlijk niet prettig. De oprichters van vaderschapstest.nu verwachten dat het makkelijker wordt om met de situatie om te gaan wanneer duidelijk is wie de biologische vader van het kindje is.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

vader kindje pet

Val je van je roze wolk?

Toch blijft het wel een bijzonder concept voor op de Negenmaandenbeurs. Deze beurs is bedoelt om die roze wolk van de zwangerschap en geboorte zo lang mogelijk vast te houden. Een onverwachte testuitslag kan dan inslaan als een bom. Overigens is het uitvoeren van de test vrij simpel. De moeder kan een paar buisjes bloed afgeven, waarin ook het DNA van haar ongeboren kindje in terug is te vinden. Van de potentiële vader(s) is alleen wat wangslijmvlies nodig. Na inlevering van het benodigde materiaal is binnen vier dagen de uitslag beschikbaar.

Vertrouw jij je partner?

Of de stand op de Negenmaandenbeurs uiteindelijk drukbezocht is geweest, weet ik niet. Al kan ik me niet voorstellen dat je je daar als zwangere vrouw open en bloot durft te melden. Op zoiets rust nog steeds een flink taboe. Hoe goed is een relatie als je een vaderschapstest nodig hebt om aan te tonen wie de vader van het kindje is? En er blijkbaar zo’n 1250 euro voor over heeft om zekerheid te krijgen. Dan het is ook nog eens de vraag of een jaloerse partner uiteindelijk minder jaloers zal worden als hij gewoon de vader van het kindje blijkt te zijn. Blijkbaar is er dan iets grondig mis met het vertrouwen in de relatie. Wat zou jij ervan vinden als jouw partner je vraagt om zo’n test te doen?

Reageer op artikel:
Even testen wie de vader is?
Sluiten