Onze vakantie was…

Anouk.jpg
Wij hebben dit jaar een ‘rommel’vakantie gehad. Positief gezegd hadden we een zeer gevarieerd programma genoten. Maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat papa en mama – in tegenstelling van de kinderen – er niks aan heb gevonden.

Okay, onze vakantie zag er als volgt uit:
We zouden een week gaan kamperen in Delft. Dit werd – voor meer dan het dubbele tarief – een lang weekend overnachten in een veredelde stacaravan. Dit, omdat het zo’n rotweer was en Dinah ineens verhoging kreeg op de dag van vertrek. Eerst heb ik dit nog proberen tegen te houden wegens het budget, alleen vonden we het eigenlijk ook weer te sneu voor Misha om het af te zeggen.

Na dit lange weekend zijn we dus weer naar huis gegaan en hebben we besloten toch nog op de valreep naar het buitenland te gaan. Reden was dat thuisblijven zeer waarschijnlijk nog meer geld zou kosten dan ergens een leuk huisje scoren.

Eerst hadden we onze keus laten vallen op een huisje aan het Como-meer, Noord-Italië. Alleen toen werd mijn man ’s nachts wakker wegens de zorgen op het financiële vlak, waardoor we onze zoektocht hebben verkleind en voortgezet.
Het werd na veel wikken en wegen Normandië. Dit, ondanks het feit dat ik al vanaf vorig jaar vakantie – wat tevens in Normandië was – heb geroepen niet weer naar Normandië te willen volgende vakantie.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind Normandië echt een geweldig mooie streek. Alleen, voor een zonaanbidder zoals ik is dit niet de ‘place to be’.
Het mooie weer wat wel voorspeld was – en dus beloofd, vind ik – bleef uit. Het was er 18 graden, met een continue harde wind en geen zon.
Klap op de vuurpijl kreeg ik, waarschijnlijk door de kou en wind, een hoornvliesontsteking en zijn we eerder naar huis gemoeten.

Thuisgekomen eerst naar de huisartsenpost, zalfje gekregen voor mijn oog en vervolgens als de sodemieter nog 3 dagen een kampeerplek vlakbij huis geboekt voor de 3 laatste dagen van onze vakantie, want er was prachtig weer voorspeld.
En deze 3 dagen waren fán-tás-tisch! Zon, strandje, zwemmen, kamperen, bbq-en. Helemaal leuk, zoals papa en mama dit graag zien!

Wat ik nu zo opvallend- en vooral leuk – vind, is dat de kinderen wél enorm hebben genoten!
Zeker de oudste, Misha, heeft het echt super gehad. Hij heeft volop op het strand gespeeld, want maakt hem dat nou uit dat de zon niet schijnt. Golven zijn gaaf!!
Koud? Welnee, dan moet je lekker rennen en springen op het strand en klauteren op de rotsen.
Huisje iets te klein? Wat een onzin, dan ga je toch lekker voetballen op het grasveldje wat ervoor ligt?
Zo enorm flexibel, daar kunnen wij volwassenen nog wat van leren!

Als je hen vraagt of zij een leuke vakantie hebben gehad, roepen zij volmondig ‘jáááá!’

Eind goed, al goed!
 

Reageer op dit bericht!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.