Linda’s column – Ik kan merken dat ze in een flinke sprong zit.

Met haar 15 maanden heeft Emily al een aardig eigen willetje, kletst de oren van je kop maar kan ook een heerlijke drift bui hebben omdat ze niet haar zin krijgt.. Er komen kiezen en tanden aan, ze slaapt vreselijk slecht…weet soms niet wat ze wil. Ik kan merken dat ze in een flinke sprong zit!

  • Het nee en ja schudden is tegenwoordig standaard en als ze weg wil dan pakt ze haar jas , loopt richting deur en begint druk doeiiiii te roepen.
  • Ik wil drinken: trinke! en wijzen naar haar waterfles. Ik moet alles goed in de gaten houden want voor ik het weet ligt het in de prullenbak
  • Als ze haar zin niet krijgt gaat ze brommen en gillen en met haar benen en armen schoppen..en dan is ze me sterk! Pffff… en schreeuwd ook nog is nee nee nee
Woordjes volgen elkaar in rap tempo! Ik verbaas me erom… er zijn 10 tallen keren dat ik me af vraag hoor ik dat nou goed? En bij goed concentreren en luisteren denk ik …ja toch…. Het is niet helemaal het juiste woordje maar ze bedoeld het wel goed!

Wat ik moeilijk vind sinds ze loopt, is het vallen en op staan… het verdriet en de tranen die dan vloeien (Vanaf 11mnd liep ze aan de hand, en toen ze net 1 was geworden liep ze haar eerste losse stapjes.. ) Als ik dat vergelijk met nu … nu ren ik er inmiddels achteraan en heeft ze elke keer weer een blauwe plek omdat ze weer is ergens tegen aan is gelopen.

Maar waar ik het het moeilijkste mee heb … het ineens s’avonds en s’nachts wakker worden . Moet toegeven ze heeft ook wel weer een oorontsteking maar het tig keer op zitten met haar op schoot , het wiegen, het heen en weer rijden en lopen, het troosten, het niet meer weten wat je nou nog kan doen en met mega kringen op je werk verschijnen omdat ik omval van de moeheid dat had ik nog niet eerder mee gemaakt… Echt petje af voor de moeders met baby’s en kindjes die nooit doorslapen of moeilijke slapers hebben want ik maak dit nu een weekje mee maar er zijn er zat die dit gewoon elke nacht al 3 jaar lang hebben! Want normaal is mijn dochter een super makkelijke slaper… die echt lui kan zijn met haar half 7 tot half 9 slapen snachts.

Deze sprong, die mag van mij snel over zijn! Ben benieuwd wat voor volgende sprongen er aan komen. Want dit keer was/is het wel een hele sprong in het diepe.

Reageer op dit bericht!