Linda’s column – Dagboek

Toen ik zwanger raakte wist ik het…ik, ik ga een dagboek bij houden. Van de zwangerschap tot aan haar of zijn 1e verjaardag. In de tussentijd heb ik al vele pagina’s geschreven.. Goh ik wist niet dat dit nog zoveel zou zijn! wat een ervaringen, leuke en minder leuke dingen want…. 

2009 was het jaar dat ik zwanger raakte, ,,,, Het besluit om met de pil te stoppen in februari, en vervolgens om in september een positieve test in handen te hebben.. Het vertellen aan de grootouders dat ze oma en opa worden… De ervaringen van het zwanger zijn….. 2010 was een rot jaar! het enige mooie is de geboorte van Emily. Maar de zwangerschap, bevalling die uiteindelijk een keizersnee werd, de reacties op medicijnen , een postnatale depressie, het verliezen van mijn baan en de ziekenhuis opname van Emily zorgen voor behoorlijk wat rimpels en grijze haren. 2011 ben ik een werkeloze, nog niet herstellende van depressie maar trotse moeder van Emily en ik hoop zo dat 2011 mijn jaar word!!

Inmiddels ben ik al over de helft van mijn dagboek. Emily 7 maanden wat dus inhoud dat we over 5 maanden moeten gaan verzinnen wat voor taart we moeten uitkiezen(gelukkig is manlief banketbakker dus…..) wat het dus alleen maar moeilijker maakt ZUCHT …. En een fotos dat we al gemaakt hebben!!! Ik ben nog een beetje ouderwets, als ik om me heen kijk hoor ik namelijk iedereen over digitale fotoboeken. Nou ik laat ze lekker afdrukken en zit dus lekker savonds te plakken …. Er zijn al zoveel fotos dat ik al met het 2e fotoboek bezig ben en al een paar tubes lijm heb versleten! Gelukkig hebben we een digitale fototoestel dus ik maar heeeel veeeel fotos maar druk lang niet alles af! Maar O wat is het leuk om fotos te maken. Ik wil dus gewoon niks missen. En O wat is het leuk om al die fotos te bewerken want tja je wil toch dat je kind er gewoon super op staat!

Bovenstaande is een kleine greep uit mijn ervaringen van het moeder zijn. Ik heb al vele paginas geschreven. Het is een dagboek idee en ik schrijf alle leuke en minder leuke ervaringen op. Hoe ik het beleef en hoe mijn dochter het beleefd.

Wellicht hebben jullie een idee hoe ik dit straks kan gaan bundelen en er een echt boekje van kan maken. De ervaringen die ik opgeschreven heb zijn oa over Emily maar ook over mijn herstel en hoe ik mijn Postnatale depressie beleefde en overleefde.

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.