Kitty’s columns – Een moeder kan niet ziek zijn!

Ineens is hij er dan, geheel onverwacht en uit het niets… Ik heb een loopneus en niet zo’n beetje ook. Ik ga het gevecht aan met ontelbare papieren zakdoekjes, maar hier is niets tegen op gewassen. Vanavond dan maar vroeg naar bed, dan voel ik me morgen vast weer beter. 

Maar de volgende dag word ik niet echt fit wakker, integendeel. Ik barst van de hoofdpijn en ben misselijk. Met tegenzin denk ik aan de uren die nog komen gaan, want onze vakantie is voorbij en ik sta er weer alleen voor. Dus lekker in mijn bed blijven liggen, met een kop thee en een tijdschrift, zit er niet in vandaag. Met een zucht hijs ik mezelf uit bed. Misschien kan een hete douche nog voor wonderen zorgen!

Met een klein sprankje hoop bel ik evenlater mijn moeder. Maar buiten het feit om dat ze een uur moet rijden om hier te komen, moet ze ook gewoon aan het werk. Haar advies: ga lekker op de bank liggen. Julian vermaakt zich wel. Ehh, niet echt dus. Samen lezen we boekjes, spelen we met de bal, zingen en dansen we. We eten gezellig wat fruit en tussen de middag een broodje. Ik sleep mezelf de dag door en zodra de kleine op bed ligt duik ik zelf ook onder de wol. Maar als ik net slaap is Julian alweer wakker. Dat schiet niet op zo! Ik kijk nog maar weer eens op de klok: nog 5 uur te gaan…

Elke keer als ik nies (en dat is nogal vaak vandaag), kijkt Julian me verwachtingsvol aan. Waarom moesten we hem nou leren om ‘hatsjie, hatsjie’ te zeggen als iemand niest!? Straks ben ik nog schor ook! Maar zodra ik de voor hem magische woorden uitgesproken heb verschijnt er een grijns op zijn gezicht. En heel even voel ik me wat beter. Zijn lach, daar zijn mijn ziektekiemen blijkbaar niet immuun voor! Dat biedt hoop. Gelukkig is Julian een vrolijk ventje, maar vooral als hij aandacht krijgt. Bij voorkeur die van mij… Ziek of niet. Tja, een moeder kan niet ziek zijn. Vanavond maar weer vroeg op bed, wie weet voel ik me morgen dan wel weer fris en fruitig! 

Reageer op dit bericht!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.