Kitty’s columns – Aan tafel!

Met 4 maanden ben ik begonnen met bijvoeden, zowel vers als uit potjes en behalve bloemkool (lust hij nog steeds niet) vond hij het allemaal even lekker. Het geeft een goed en voldaan gevoel, als je kleintje met veel plezier je zelfgemaakte eten op eet! 

Toen Julian echt met ons mee mocht en kon eten, ben ik begonnen met apart voor hem te koken. Dit omdat wij nogal vaak gekruid eten en weinig ‘aardappelen, groente, vlees’. Ik weet nog precies wanneer ik de eerste poging waagde. En niet omdat het zo’n succes was…

Het was een zaterdagmiddag, heerlijk weer en ik stond binnen boven de potten, pannen en staafmixer te zweten. Na anderhalf uur mocht het resultaat er zijn. De dampende bakjes stonden op het aanrecht te pronken, goed voor drie maaltijden. Het smaakte lekker, al zeg ik het zelf, maar zoonlief dacht daar anders over en kon mijn kookkunsten niet waarderen. Zijn mondje ging op slot, zijn lippen en kaken stijf op elkaar… Evenlater zat meneer wel heerlijk te smullen van een kant en klare maaltijd uit een potje. Frustrerend hoor!

Inmiddels proberen we bijna elke avond ons eigen eten aan zoonlief te slijten; zonder succes. Of ik nou pasta maak, kinderproof, iets met aardappelen en groente of een gerecht met rijst. Blijkbaar kan niets tippen aan de kant en klare maaltijden. Of zand uit de zandbak… Het enige wat Julian tot nu toe heeft gegeten, helemaal zelf, is een half saucijsje. Geen vegetariër dus. En ondanks de uiteengesmeerde aardappel met boontjes, waren we toch ook wel weer trots. Hij heeft echt vlees gegeten, in stukjes, helemaal zelf en helemaal op (tot grote teleurstelling van onze katten, die tijdens het eten niet van zijn zij zijn geweken). Misschien is het begin er?
 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.