Kirsten’s columns – Weer naar het ziekenhuis

Nadat Yanniek en ik uit het ziekenhuis waren gekomen hadden we thuis nog 5 dagen kraamzorg, doordat Yanniek te vroeg geboren is wilde het met de borstvoeding nog niet erg goed lukken. Een tepelhoedje bracht echter uitkomst, deed voor mij minder zeer en het was voor Yanniek makkelijker drinken.

Thuis ging eerst alles goed maar elke ochtend was het een teleurstelling als we hem weer hadden gewogen, onze kleine man bleef klein en bleef maar hangen rond de 2500 gram. Op de 4de dag dat we thuis waren hebben we dus contact opgenomen met de verloskundige, deze raadde aan nog een dagje te wachten maar ook op de 5de dag ging het niks beter. In de avond van 27 mei 2010 hebben we dus toch maar besloten om weer naar het ziekenhuis te gaan met Yanniek.

Deze keer moeten we hem daar achterlaten, voor ons wel even lekker om bij te kunnen komen (elke 3 uur een voeding moeten geven waar Yanniek 1,5 uur over doet breekt op) maar afgrijselijk om weg te moeten lopen als je kindje in het ziekenhuis ligt. Dit wens je niemand toe want hoe kort hij ook pas in ons leven is, hem achterlaten is het moeilijkst wat ik ooit heb moeten doen.

Gelukkig kwam er meteen na de eerste nacht goed nieuws, hij heeft goed gedronken en was ook al een beetje gegroeid. Ondertussen was ik al begonnen met kolven dus voorlopig moest ik hier nog maar even mee doorgaan. Terwijl Yanniek in het ziekenhuis lag is hij flink aangesterkt en op de 4de dag, op 30 mei 2010, mocht hij gelukkig weer mee naar huis! Eindelijk kunnen Yanniek, Bas en ik aan ons leventje samen beginnen, eindelijk ons eigen ritme bepalen en genieten van onze kleine superman!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.