Kindje op Komst tip 4

kindje op komst tip 4
Uiteraard ga ook jij wel eens weg zonder je kindje en of andere familieleden! Door middel van een vrij nieuw initiatief kun je mensen vrij eenvoudig laten weten wie je bent als er iets mis gaat. Maar wat nog belangrijker is, ze kunnen ook simpel zien met wie er contact opgenomen moet worden. 

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Nu wordt er door onder andere huisartsen steeds meer ruchtbaarheid gegeven aan ICE (in case of emergency).

Wat houdt ICE (in case of emergency) precies in?
Plaats in het adresboek van je telefoon onder de naam ICE het telefoonnummer van de persoon waarvan jij wilt dat die in geval van een ongeluk geïnformeerd wordt.

Stel dat jij door wat voor onfortuinlijk voorval dan ook, niet instaat bent om te communiceren, dan kunnen de hulpverleners op deze manier direct vinden met wie zij contact dienen op te nemen. Uiteraard kun je meerdere gegevens programmeren en deze opslaan als ICE 1, ICE 2, ICE 3 enzovoorts.

Kindje op Komst vindt ICE een prima idee en stimuleert iedereen dit te gebruiken en door te geven.

Er zijn al veel landen waar ICE gepromoot wordt, denk hierbij aan België, Engeland, Egypte. Het is kostenloos en heel eenvoudig! Het zou zomaar een nieuwe internationale standaard kunnen worden.

ICE is uiteraard slechts een extra hulpmiddel. Het biedt geen garantie…
Stel dat je een pincode op je telefoon hebt geïnstalleerd dan kunnen de hulpverleners je telefoonboek natuurlijk niet openen. Het kan er echter wel in veel gevallen voor zorgen dat contact opnemen makkelijker wordt voor de hulpdiensten. 

Reageer op dit bericht!