Judith’s column – Vesele dovolená!

Afgelopen vrijdag was de laatste schooldag van Matthijs. Eindelijk! De laatste weken waren één aaneenrijging van chaotische dagen. We kwamen regelmatig te laat en verhit aan op school en een aantal keer werden we verrast door afscheidsfeestjes van de locatieleider of de juf en kinderfeestjes die wel waren aangekondigd, maar die me totaal waren ontschoten. 

Regelmatig liep ik dus nadat ik Matthijs had weggebracht in sneltreinvaart met de duowagen naar de winkels om daar een cadeautje of een kleinigheidje uit te zoeken.

Te midden van die chaos was me ook vaag te binnen geschoten dat het de gewoonte was om de meester of juf met een klein c te bedanken voor het afgelopen jaar, maar op het moment suprême stond ik op het schoolplein met lege handen. Oeps, vergeten. Er zat dus niets anders op dan lief te glimlachen terwijl ik de juf zonder kleinigheidje bedankte. Ze zei dat ze het niet erg vond, dus dat hoop ik dan maar. In ieder geval ga ik er nu niet meer over tobben, want voorlopig hoeft Matthijs toch niet meer naar school. En na een heerlijk vakantie is ze het vast al lang weer vergeten.

Ze gaat trouwens naar een eiland op vakantie, vertelde Matthijs aan tafel. We noemden daarop alle eilanden op die we kenden, maar volgens Matthijs waren ze het allemaal niet. Tot Jonathan heel briljant vroeg: “Was het soms Griek-eiland?” “Ja!” knikte zoonlief enthousiast, dat was het. Ik begrijp niet hoe hij ooit die link kon leggen, maar ik houd het er maar op dat het eens te meer bewijst dat ze vader en zoon zijn. Ze hebben in ieder geval duidelijk dezelfde logica.

Wij hadden wilde plannen dit jaar voor onze vakantie. Voor het eerst in ons huwelijk zouden we gaan kamperen in zuid-frankrijk! Rijkelijk laat (namelijk in juni, zo gaat dat ieder jaar bij ons) bedachten we dat. Het leek ons niet zo’n goed plan om meteen zelf een tent aanschaffen en dus zouden we proberen er eentje te lenen. Die zoektocht verliep een beetje moeizaam en uiteindelijk besloten we onze plannen een jaartje uit te stellen. Dit jaar wordt het Tsjechië, want daar hebben de ouders van Jonathan een huisje. De eerste week van onze vakantie zullen zij er ook zijn en daarna zijn we er nog een weekje met ons gezinnetje. Even genieten van de rust en van elkaar.

Fijne vakantie, of in het Tsjechisch: Vesele dovolená!

Reageer op dit bericht!