Judith’s column – Benthe is geboren

Voor de derde keer werd ons lange wachten beloond met de geboorte van een prachtige en gezonde baby. Op 31 december, vier lange dagen na de uitgerekende datum mochten we Benthe in ons gezin verwelkomen. 

We konden al snel naar huis en daar zagen Matthijs en Julia hun zusje voor het eerst. Matthijs vond haar meteen prachtig, Julia was in eerst instantie voornamelijk blij om papa en mama weer te zien. Een dag later viel Benthe haar pas op. Haar ogen begonnen te schitteren en met een hoog stemmetje riep ze: “Bi-by!” Het was haar tweede woordje!

De eerste nacht thuis was surrealistisch. Terwijl buiten het knallen van het vuurwerk te horen was, probeerden wij wat te slapen. Toen op het moment suprème de hoeveelheid knallen verveelvoudigde mompelden we nog net een slaperig ‘Gelukkig Nieuwjaar’ naar elkaar terwijl we weer in slaap dommelden. Wij hadden duidelijk eventjes andere prioriteiten. De kraamvisite kwam er trouwens ook bekaaid vanaf, volgens mij heb ik verder niemand meer een gelukkig Nieuwjaar gewenst, het kwam gewoonweg niet in me op. Ach, ze zullen het me wel vergeven hebben.

Inmiddels is Benthe alweer vijf weken oud en hebben we er al heel wat doorwaakte nachten opzitten. Ze heeft veel last van darmkrampjes en bleek daarnaast ook haar sleutelbeentje gebroken te hebben tijdens de bevalling. Deze column schrijf ik ook met haar op schoot, ze heeft veel troost nodig. Jonathan en ik wisselen elkaar af en om toch nog een beetje uit te kunnen rusten. Zo heeft hij vannacht nog tot half vier met Benthe beneden gezeten en ligt hij nu nog heerlijk te slapen terwijl ik de kinderen vermaak tussen het schrijven door.

Ondanks de drukte genieten we met volle teugen. Matthijs gaat sinds een paar weken naar school en is in no-time veranderd in een heuse kleuter. Julia leert lopen en vindt dat zelf ook een geweldige ontdekking. Benthe heeft haar eerste lachjes alweer laten zien en is steeds meer geïnteresseerd in haar omgeving.

Met drie kinderen voelt ons gezin ineens heel groot aan en ook onze omgeving reageert er op die manier op. Voorbijgangers glimlachen als ze me zien lopen met de duowagen en vaak wordt er wel opgemerkt dat ik het wel druk zal hebben. Tja, tegenwoordig hebben de meeste gezinnen twee of minder kinderen en zijn wij met de derde al een uitzondering. Voor ons voelt ons gezin zo helemaal af en kijken we stiekem ook alweer uit naar de wat minder drukke jaren. Zonder te vergeten te genieten van dit moment.

1 REACTIE

 1. Hallo familie van Benthe

  In november 2011 ben ik oma geworden van een kleindochter met de mooie naam Benthe misschien is dat toeval maar ook onze dochter heet Judith en werd voor de vierde keer mama.
  Ik spaar al jaren geboortekaartjes en dus ook kaartjes met de naam Benthe dus wilde ik vragen of er misschien nog een geboortekaartje over is of misschien wil je ruilen tegen een kaartje van onze Benthe
  Ik weet niet of je het een leuk idee vind maar ik zou er erg blij mee zijn
  Benthe kruipt op dit moment rond en trekt zich overal aan omhoog ik hoop dat jullie ook zo van jullie kleine meid genieten als wij doen van onze kleindochter
  groetjes wilma de laat

Reageer op dit bericht!