Ineke’s column – En alweer een maand voorbij

Het spreekwoord gaat toch weer op over het feit dat de tijd ‘vliegt’. Heb de afgelopen weken de medewerkers van het ‘opname-buro’ van het ziekenhuis gestalkt. Echter heeft dit niets geholpen. Heb nog steeds geen datum voor de operatie. Allen maar ‘waarschijnlijk….’

Dat betekent dat we eerst lekker op vakantie gaan! Nog 14 dagen en dan zitten we weer in de auto! Zo fijn om daar al lekker over te zwijmelen. In mijn gedachten is het appartement helemaal geweldig, de locatie natuurlijk ook. Hebben we elke dag mooi weer en geen files op de heenreis! Heel stiekem bedenk ik dat we heeeeeeel misschien wel samen een geheimpje hebben dan omdat mijn N(iet) O(ngesteldheids) D(ag) de maandag voor onze vakantie weer valt.

De beruchte NOD-dag voor de lotgenoten onder ons.

  • De dag waarop de ‘rode duivels’, ‘ongi’, ‘rode mutsen’ etc. weg moet blijven voor de komende 8 maanden.
  • De dag waarop de spanning toeneemt, wegzakt en weer toeneemt.
  • De dag waarop mijn humeur meestal niet al te best is omdat ik al wel weer weet hoe het ervoor staat.
  • De dag waarop ik een extra wijntje drink.
  • De dag waarop ik mij weer eens afvraag waarom ‘de pil’, uitgevonden is.
  • De dag waarop ik toch altijd weer even terugdenk aan de 2 positieve testen die we gehad hebben en hoe het verder ging.
  • De dag waarop ik stiekem alweer uitreken wanneer ongeveer mijn volgende eisprong zal zijn.
  • De dag waarop ik zoveel mogelijk nadelen probeer te bedenken voor het hebben van kinderen.
  • De dag waarop we weer een nieuwe ronde ingaan, een nieuw ronde met nieuwe kansen….
  • De dag waarop ik aan het eind toch wel weer wat meer ontspannen ben omdat we even weer duidelijkheid hebben.
Toch moet ik zeggen dat deze ene dag in de maand (nou ja, het ebt wel een paar dagen door..) steeds wat makkelijker wordt omdat ik er elke maand toch vanuit ga dat het niet gelukt zal zijn. Tenminste dit probeer ik uit zelfbescherming en heb helaas elke maand weer gelijk.

Maar ik had het over de vakantie die in aantocht is. Heerlijk weer 3 weken naar Kroatië. Lekker samen. Lekker ontspannen, alleen maar leuke dingen doen. Relaxen en lekker eten. Veel zien en beleven. Zon, zee, prachtige natuur. Zalig! Heb de foto’s van de afgelopen jaren alweer een paar keer bekeken zodat ik er nog meer zin in krijg. Ben natuurlijk al met de voorbereidingen begonnen. Omdat ik natuurlijk nog steeds alles onder controle wil hebben.

Er ligt al een stapel boeken klaar, lijstje zit in mijn hoofd met alles wat mee moet. Zou het liefst al beginnen om mijn koffer in te pakken maar dat is natuurlijk iets te extreem. Het is nu eenmaal zo dat ik momenteel hier in Nederland mijn rokje en topje niet nodig ben. Heb een aantal lange broeken gekocht en draag een trui en sokken wanneer ik ga slapen! (behalve tijdens de eisprong…..).

Heb inmiddels mijn streefgewicht bereikt. Wat een fijn gevoel. Nu op gewicht blijven..dat is lastiger. Vooral wanneer ik denk aan de ontbijtjes bij ons appartement in Kroatië, de wijntjes, de lekker lunches, de snack aan het eind van de middag omdat we pas laat uit eten gaan. Net als de lokale bevolking. Maar ja, bij terugkomst maar weer wat weekmenuutjes volgen alla Sonja.

Wederom dus weinig nieuws op ‘zwanger worden’ gebied. We wachten maar af wat deze ronde brengt en storten ons weer in een volgende. Na de vakantie de operatie dus dat zal dan betekenen dat ik nog 2 weekjes ofzo ‘vrij’, zal zijn. Hopen op een mooie zomer!

Dus tot volgende maand!

Liefs,
Ineke.

Ps. Heb mijn gastenboek gelezen en het doet me zo goed al die lieve berichtjes te lezen van familie, vrienden, forum-vriendinnen etc. Heel erg bedankt daarvoor, dat maakt het allemaal makkelijker!

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.