Ik zit erop

romperiris.jpg
Vol ongeloof kijkt hij van het kleine mannetje naar mij. “Jij zít er gewoon op”, zegt manlief overrompeld. “Waar zit ik op?”, vraag ik. “Nou, op bevallen! De bevalling van Roos was dan wel een flinke veldslag, maar Sophie was er al binnen drie uur en dit kleine ventje hier heb je even op de wereld gezet tussen de afwas en het stofzuigen door!”

Ja, eerlijk is eerlijk, deze bevalling zou ik bijna een makkie noemen. Vanaf half 7 ’s ochtends een beetje weeën, om 11:00 uur de vliezen gebroken, daarna 40 minuten de ene wee na de andere op te vangen, en dan vervolgens een geweldig lief mannetje in je armen krijgen. Super toch? En van ontplofte egels en andere kwalen ook geen sprake. Ik klaag niet!

En nu zit ik hier achter mijn computer, 7 weken later, een poging te doen om van mijn roze wolk af te klauteren en weer terug te keren in de echte wereld. Makkelijker gezegd dan gedaan. Want dat coconnetje waarin ik lekker al die weken heb gezeten, dat zit nog véél te lekker. In dat coconnetje zijn de dagen simpel, knus en relaxed; kroelen met kleine Wessel, borstvoeding geven, Wessel in bad doen, kroelen met Wessel, bijslapen, borstvoeding geven, wasjes draaien, kroelen met Wessel, wasjes ophangen, wasjes opvouwen, kroelen met Wessel, borstvoeding geven…had ik al kroelen gezegd? 

Maar dat het niet alleen maar rustig en relaxt is, daar ben ik met drie kids inmiddels wel achter! De pedagogisch verantwoorde drie rrr’en zijn in geen velden of wegen meer te bekennen. Vaarwel Rust, Reinheid, Regelmaat. Hallo Ravage, Rommel en Rottigheid! De wasmachine lijkt geen minuut stil te staan, de meiden proberen elke dag het wereldrecord ‘zo-snel-mogelijk-al-het-speelgoed-uit-de-kast-trekken’  te verbeteren (Roos is aan de winnende hand), terwijl Wessel het er aan alle kanten uit laat lopen en vervolgens graag weer bijgevuld wil worden. AARGH! Lang leven de basisschool, de opvang en opa en oma. Want hoe graag ik de meiden ook om me heen heb, het is met zo’n kleine baby erbij wel even druk.

Maar nu wordt het toch wel tijd om uit die cocon te klimmen en weer in actie te komen. Sinds 1 januari is mijn functie gestopt vanwege een reorganisatie, dus deze Toos werkeloos moet toch echt eens op zoek naar een nieuwe baan. Op nationalevacaturebank.nl en intermediair.nl heb ik al mijn gegevens ingevuld. Kom maar op met al die TALLOZE geweldige, leuke, afwisselende, boeiende, uitdagende, fantastische vacatures……! 

……..tsjirp…krekels…stilte… Nou, dat valt dus even vies tegen. Mijn eerste zoekactie levert slechts een paar vacatures op, geen van allen passen ze bij wat ik zoek. Flink aan de slag dus om iets leuks te vinden. En ondertussen? Even kroelen dan maar weer…

Reageer op dit bericht!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.