Geertjes’s columns – De nieuwe Uri Geller?

“Mama, wakker worden” hoor ik Noa zachtjes roepen vanuit haar slaapkamer. Ik kijk op de wekker; 7.15u. Het is voorjaarsvakantie, maar uitslapen doen de dames niet aan! “mama, wakker worden!” roept ze nu iets harder en dwingender. 

Ik gaap een keer, rek me uit en besluit dan toch maar het bed uit te stappen. Als ik de deur van Noa haar kamer open maak zit ze al rechtop in bed. “goedemorgen!” zeg ik vrolijk. “Nee” zegt Noa serieus. “De batterijen van mijn zaklamp zijn leeg. Al twee dagen! Nu kan ik niet meer in het donker kijken”.

“He wat vervelend, we zullen zo eens kijken hoe we dat op kunnen lossen” reageer ik even serieus terug. “Ja” reageert ze opgelucht. Ineens horen we uit de andere slaapkamer met een behoorlijk volume: “mama ik wil opstaan, Yara wil naar beneden!!” Kom, zeg ik tegen Noa, gaan we naar Yara toe. Yara is blij verrast om mama én Noa te zien! Ze word door Noa meteen op de hoogte gebracht van het laatste nieuws: de zaklamp perikelen. Yara heeft er nog niet zoveel oor naar. “Kom meiden, gaan we naar beneden”

Als de boterhammen en de melk op zijn pakt Noa haar zaklamp erbij. “zal ik even nieuwe batterijen pakken?” vraag ik terwijl ze de lege uit de zaklamp haalt. “Nee hoeft niet” zegt ze tot mijn grote verbazing. “Ik vul ze zelf wel!” Ze pakt de batterijen in haar hand, gaat midden in de kamer staan… strekt haar armen en knijpt haar ogen stevig dicht. 10 tellen later doet ze haar ogen open: “zo, klaar!” Ik moet de batterijen er weer in doen. Vol spanning kijken we met z’n 3-en toe als Noa het knopje indrukt……. Helaas, er gebeurd niks! “hmmm…” mommelt Noa… “doe toch maar nieuwe batterijen. Ik moet nog wat oefenen”

Reageer op dit bericht!