Chris Zegers – Zucht

Cris Zegers - Zucht
In de krant las ik, alweer een tijd geleden, een interview met Chris Zegers -zucht-. Mooie vent met een mooie levensstijl. Vind ik dan. Een beetje nonchalant, doet waar hij zin in. In dat interview zegt hij: “Je kunt altijd een andere wending aan je leven geven. Bam. Pak die vrijheid. Doe wat je wilt”. Wauw, wat een stoere taal! Dat ga ik ook doen. 

Gewoon. Bam! Maar eerst even de poepluier van Sophie verschonen en de boterham met appelstroop uit Roos d’r haar pielen…. Ja, jij hebt makkelijk praten, Chris. Doen wat je wilt, jaja. Dat moet je eens proberen als je 2 kleine koters hebt rondlopen. Maar wacht eens, Chris –zucht- is vader geworden op eerste kerstdag, lees ik net! Dat is interessant. Dat moet voor hem toch ook betekenen dat hij minder vrijblijvend keuzes kan maken, minder spontaan dingen kan doen. Maar nee hoor, geen spoor van structuur te ontdekken in de toekomstplannen van –zucht- Chris. “Na mijn nieuwe film is mijn agenda blanco. Ik zie wel wat zich aandient”, vertelt hij. Pfff, hoe doet ie het.

Ergens ben ik daar wel jaloers op. Aan de ene kant kies ik graag voor zekerheid. Een baan, een huis in een leuke buurt, vlakbij mijn vrienden en familie, een fantastische kinderopvang. Maar ja, wat zou het toch een uitdaging zijn om alles eens helemaal om te gooien! Om met kids en man rond te trekken door Brazilië en Argentinië en dan op de boot stappen naar Antarctica. Om mijn baan op te zeggen en gewoon maar zien wat er op mijn pad komt. Om een hele nieuwe studie te gaan doen. Om een boek te schrijven. Of een huis kopen in Italië. Gewoon iets anders. Bam!

Maar stiekem ben ik ook wel een beetje van de structuur. Ik geniet van de standaard wandelingetjes met mijn meiden naar de winkels en de speeltuin. Lekker vertrouwd. En zo’n trekvakantie zou ik niet willen met mijn kleine meiden. Dat heen en weer gesleep en gereis, terwijl zij waarschijnlijk liever in het zwembad spelen. En ik zou mijn familie en vrienden niet achter kunnen laten om in het buitenland te gaan wonen. Op een mooie Toscaanse heuvel…. Omringd door geweldige cypressen en oeroude olijfbomen, en oh ja, de hele dag die heerlijke Italiaanse taal te horen en limoncello te drinken en pasta te eten en …en…en… Nee, ik denk toch echt van niet. Zucht.

Ik ben benieuwd of Chris –zucht- nog zo nonchalant en vrij blijft, nu hij eenmaal vader is geworden. Op de een of andere manier denk ik van wel. Het moet in je karakter zitten en dat zit er bij hem zeker in. Ik zit voorlopig nog prima op mijn plekkie. Ik denk dat ik vanavond maar eens pasta maak en een flesje limoncello opentrek. Ciao!
 

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.