Babraaf’s column – Zee-olifant

Toen ik het met collega A. over zwangerschapsperikelen had vroeg ze ineens of ik er nu ook zo’n pap van lustte..Pardon? Ik besloot het haar niet kwalijk te nemen. 

Volgens de boekjes schijnen de zwangerschapshormonen je de komende 9 maanden te transformeren in een krolse tijgerin met een ontembare lust. Ik zal de wannabe papa’s maar meteen uit de droom helpen.. want dat laatste is het grootste bakerpraatje dat ik ooit gehoord heb.

De eerste drie maanden gingen nog wel, maar daarna maakten mijn spijsverteringsorganen plaats voor mijn groeiende baarmoeder. Elke druk op de buik is dan net teveel en kan in de ergste gevallen resulteren in wat genante onstnappingen van verdachte darmdampjes. Daarnaast is het fiks ingewikkeld. Manlief zwangert met zijn +100 kg aardig mee en weet dus hoe het is wat extra bagage mee te dragen. Maar ja, probeer maar eens te kroelen als je allebei een rugzak andersom op je buik draagt met daarin een bowlingbal. Dat gaat niet.

Over die bagage gesproken. Inmiddels is de buikomvang erg toegenomen en is het zicht op sommige dingen verdwenen. Het was manlief die dit als eerste opviel, ik was het gewoon vergeten omdat ik de onderste boel tijdens het douchen niet meer kan zien, maar inderdaad.. Toen ik weer eens nakend langs mijn beruchte spiegel liep zag ik dat de boel de uitstraling begon te krijgen van een dichtgegroeid knollenbos. En nu ik inmiddels ook al vergeleken ben met een nijlpaard, is mijn zelfbeeld zo gehalveerd dat ik me niet kan voorstellen dat manlief nu nog krols van me kan worden.

Maar goed, uit recent onderzoek is gebleken dat regelmatige prakterisering der romantiek goed is voor het ongeboren kind. Tijdens de daad zouden er stoffen vrijkomen die goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen. Meneer Kamasutra zou Kamasutra niet zijn als ie geen standje voor zwangere vrouwen had bedacht: STANDJE ZEE-OLIFANT.
Denk nu niet gelijk aan een diepblauwe oceaan waar een sierlijke zee-olifant erotisch boven zijn vrouwtje gaat zwemmen en zijn liefdeszaad via een megaslurf uitwisselt.
Nee, denk aan zee-olifanten/walvissen zoals wij ze hier in Nederland ook op het strand tegenkomen: Liggend op de zij, half opgeblazen en met lede ogen starend naar wat komen gaat. Oke, ik overdrijf misschien ietsjes, maar waar het dus op neerkomt is dat je op die manier, liggend op je zij, je buik wel kwijt kan.

Nu zullen ongetwijfeld veel bezwangerden zich gelukzalig prijzen met deze uitkomst. Ik blijf mezelf maar steeds vergelijken met het zeedier met die bolle toet, eindeloos wachtend totdat ze eindelijk ontploft en verlost wordt van haar buikinhoud.

Nog 96 dagen..

Groetjes Babraaf 

Reageer op dit bericht!