Petra
Petra Ben ik zwanger? 19 Nov 2014

Zwanger tijdens menstruatie? Lees wat je kunt doen

Je kunt zwanger worden tijdens je menstruatie. Sommige vrouwen merken het op wanneer ze zwanger zijn en anderen worden gewoon ongesteld en hebben er geen idee van dat zij zwanger zijn. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat je gewoon ongesteld wordt en dat je ook zwanger bent. De kans op een zwangerschap tijdens de menstruatie is klein, maar het is niet zo dat je niet zwanger kunt zijn wanneer je gewoon ongesteld wordt. Dit komt omdat de zaadcellen in het vrouwelijk lichaam een paar dagen kunnen overleven. Als dat samen gaat met een vroege eisprong dan kan dat er voor zorgen dat je zwanger wordt.

Idee dat je zwanger bent?

Als je een vermoeden hebt dat je zwanger bent en je wordt toch ongesteld, dan kun je eens naar de huisarts gaan en je situatie uitleggen. Je kunt ook zelf een zwangerschapstest kopen en zien of je zwanger bent. Er wordt vaak gedacht dat als je ongesteld wordt dat je niet zwanger kunt zijn, maar dat kan dus wel. Het kan zijn dat je merkt dat je meer gespannen bent en dat je pijn hebt in de onderbuik. Dit kan er op wijzen dat je zwanger bent maar dat hoeft dus niet. Er zijn genoeg vrouwen die gewoon menstrueren en zwanger zijn en die hier niets van merken. Na een paar maanden merken zij dat hun buik begint te groeien en dan vragen ze zich af of ze zwanger zijn. Dan kun je een test doen om duidelijkheid te krijgen. Maar toch moet je er niet altijd op rekenen dat wanneer je gewoon ongesteld wordt en je hebt tussendoor buikpijn, etc. dat je dan zwanger wordt. De kans dat het gebeurt is gewoon erg klein, maar de kans bestaat wel! Daarom moet je er goed aan denken dat je bij twijfel altijd een test gaat doen of naar de huisarts gaat om het te bespreken, zeker wanneer het ongepland is moet je er op tijd bij zijn.

Ben ik zwanger? Doe een test!

Als je zwanger bent tijdens je menstruatie is het goed dat je naar de huisarts gaat en het gaat bespreken. Het kan zijn dat hij je doorverwijst naar het ziekenhuis om vast te laten stellen hoever je zwanger bent. Je vraagt je misschien ook af wanneer je gewoon blijft menstrueren ook al  ben je zwanger. Dit kan een arts of de gynaecoloog  met je bespreken en misschien moeten er ook een paar onderzoeken gedaan worden. In ieder geval is het aan te raden dat je er zo snel mogelijk mee naar de dokter gaat wanneer je het vermoeden hebt dat je zwanger bent en gewoon blijft menstrueren. Of dat het nu gepland is of niet. Er zijn anderen die je hierin kunnen adviseren en kunnen bekijken of dat alles goed is. Maak hier gebruik van want deze professionals zijn er voor jou! De zwangerschapstest zal je ook duidelijkheid geven, deze kun je online bestellen of bij de drogist of apotheek halen.

Reageer op artikel:
Zwanger tijdens menstruatie? Lees wat je kunt doen
Sluiten