Petra
Petra Zwanger worden 21 May 2016

Zwangerschapstest soorten vergeleken

Een zwangerschapstest kan laten zien of je zwanger bent. Er zijn 3 verschillende soorten.

1. Zwangerschapstest o.b.v. urine-onderzoek

De meest voorkomende en de meest gebruikte methode om te testen of je zwanger bent is toch het gebruik van een zwangerschapstest aan de hand van je urine. Wanneer je zwanger bent wordt er namelijk een bepaalde hormoon aangemaakt die aanwezig is in je lichaam. Door je urine te testen op de hormoon kan je er achter komen of je zwanger bent. Deze tests zijn bijna altijd accuraat, tenminste, als je dit in de ochtend doet. In de middag kan het hormoon namelijk zwakker worden waardoor deze niet wordt opgepakt door de test. Het belangrijkste is dus dat je de test nuchter doet.

[dfrcs name=”zwangerschapstest urine”]

2. Zwangerschapstest o.b.v. bloedonderzoek

De meest gebruikte zwangerschapstest is de urine test, maar het komt toch vaak voor dat de uitslag van deze test niet helemaal klopt.

Een zuiverdere zwangerschapstest is een bloedonderzoek. Dit gaat niet op basis van hormonen, maar op basis van waardes in het bloed. Vaak wordt een bloedonderzoek niet gekozen, omdat een verwijzing vanuit kostenoverwegingen niet snel wordt gegeven door de huisarts. Toch komt het vaak voor dat vrouwen bij de huisarts komen met klachten en uiteindelijk een bloedonderzoek krijgen. Die test kan dan wijzen dat je zwanger bent. Een bloedonderzoek om te onderzoeken of je zwanger bent kan je echter wel aanvragen. Het is slechts een kwestie van aangeven dat je je niet helemaal goed voelt en dat je graag je bloed wil onderzoeken op allerlei zaken. Je huisarts kan een dergelijke verzoek niet weigeren. Maak hier dus ook gebruik van!

[dfrcs name=”zwangerschapstest bloed”]

Welke zwangerschapstest is betrouwbaarder? Bloed of urine?

Het is belangrijk om te weten of je nu zwanger bent of niet. Je wil niet met valse hoop zitten als je al een tijdje zwanger probeert te worden en daarnaast wil je weten of je al kan beginnen met het voorbereiden van je huis voor de komst van de baby.

De meest betrouwbare versie van de zwangerschapstest is het bloedonderzoek. Dit onderzoek kan je namelijk 100% zekerheid geven of je zwanger bent of niet. Een urinetest is namelijk afhankelijk van het moment en ook van de hormonen. De hormonen kunnen soms niet overeen komen met wat de zwangerschapstest zou verwachten. Dit kan uiteindelijk resulteren in een slecht resultaat. Het kan zo zijn dat de test aangeeft dat je zwanger bent, terwijl je dat helemaal niet bent. Ook is het mogelijk dat de test aangeeft dat je niet zwanger bent, terwijl dit wel het geval is. Wil je dus zekerheid dan zal je een bloedonderzoek moeten krijgen bij de huisarts.

3. Online zwangerschapstest

Een normale zwangerschapstest is waarschijnlijk iets wat iedereen wel doet, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om online een zwangerschapstest te doen. Maar wat houdt zo’n online zwangerschapstest dan in? Hieronder bespreken wij wat een online zwangerschapstest precies is. Daarnaast bespreken wij de meest bekende online zwangerschapstesten die je op het internet kan vinden.

De Beste Zwangerschapstest

Wil je weten of je zwanger bent? Dan wil je uiteraard de beste zwangerschapstest vinden. Bestel direct de meest populaire zwangerschapstest of bekijk de top 10 zwangerschapstesten

Helaas hebben deze testen veel nadelen. Deze testen zijn voornamelijk gebaseerd op vragen. Deze vragen zijn eigenlijk symptomen die algemeen bekend zijn bij vrouwen die zwanger zijn. Soms kan de test aangeven dat je zwanger bent, terwijl dit helemaal niet het geval is. De symptomen kan je namelijk ook bij een griepje krijgen of bij een normale menstruatie. Het is dus belangrijk om in je achterhoofd te houden dat een online test niet altijd even betrouwbaar is.

De meest bekende websites waar je een online zwangerschapstest kan doen staan hieronder:

Een van de meest spannendste momenten is waarschijnlijk wel om er achter te komen of je zwanger bent of niet. Een online zwangerschapstest is natuurlijk leuk en aardig, maar wellicht ook wel de minst betrouwbare manier om er achter te komen of je nu zwanger bent of niet. Het enige wat je hoeft te doen bij een online test is het beantwoorden van vragen. Deze vragen zijn veel voorkomende symptomen bij een zwangerschap. Deze symptomen komen ook voor bij bijvoorbeeld ziektes of bij een menstruatie. Het is dus moeilijk om te bepalen of je echt zwanger bent aan de hand van deze vragen.

De meest betrouwbare testen blijven toch de normale zwangerschapstesten op basis je urine of bloedonderzoek. Al wil dit ook nooit een 100% zekerheid geven, toch beloven veel tests 90% accuraat te zijn.

Reageer op artikel:
Zwangerschapstest soorten vergeleken
Sluiten