Week 37

37 weken zwanger
Moeder:
37 weken zwanger! Hoe bevalt het zwangerschapsverlof? Ga je koffer maar vast klaar zetten, over een paar weekjes heb je ineens een gezin. Als je van plan was om in het ziekenhuis te bevallen moet je de volgende dingetjes inpakken. Een lekker ruim T-shirt om voor tijdens de bevalling, je mooiste pyjama voor in het kraambed, een badjas, pantoffels, BH voor de borstvoeding, ondergoed, toiletspullen.

Vergeet uiteraard niet om je fototoestel mee te nemen. Ook handig is een lijstje met telefoonnummers van iedereen die je wil bellen. Je man zal niet de eerst zijn die ineens het telefoonnummer van zijn ouders niet meer weet door de spanning. De kans is groot dat deze nummers in je mobiele telefoon geprogrammeerd zijn, vergeet dus niet om je mobieltje mee te nemen! En natuurlijk heel belangrijk……dat leuke lieve eerste pakje dat je je baby zult aandoen.

Baby:
Je baby begint steeds minder te bewegen, de ruimte die hij nu heeft is dan ook heel beperkt.
Het hoofdje ligt al diep in je bekken. Voel je echter helemaal geen bewegingen meer dan is het verstandig om even contact met je verloskundige op te nemen. Je baby is nu ca. 46 cm en weegt 3000 gram.
 

2 REACTIES

 1. Stil liggen? Wat is dat?
  Ons meisje is een echte draaikont… Hele buik schud regelmatig op en neer.
  Tijdens bezoek aan gynaecoloog was ze nu gelukkig wel goed gaan liggen en iets ingedaald maar tijdens de echo zag je dat het hoofdje en beentjes volop in beweging waren. :baby:

 2. [quote name=”Renate1981″]Stil liggen? Wat is dat?
  Ons meisje is een echte draaikont… Hele buik schud regelmatig op en neer.
  Tijdens bezoek aan gynaecoloog was ze nu gelukkig wel goed gaan liggen en iets ingedaald maar tijdens de echo zag je dat het hoofdje en beentjes volop in beweging waren. :baby:[/quote]

  Dan heeft ze er zin in 😉

  Groetjes,
  Zwanger van week tot week

Reageer op dit bericht!