Turkije: voordelig vakantieland voor gezinnen

Houd je van zon, zee en strand? In de zomer is een zonnige reisbestemming in de buurt vaak snel gevonden. Maar wat doe je als het weer hier minder is? Om dan toch aan het strand of zwembad te kunnen liggen, is vaak een vliegreis nodig. En we weten allemaal dat vliegen met jonge kinderen niet ideaal is. Het loont dus de moeite om op zoek te gaan naar een bestemming die niet te ver weg is. Turkije is dan een heel geschikte kandidaat.

Voordelig op vakantie

Momenteel maakt niet alleen de zon en de zee Turkije een aantrekkelijk vakantieland. De Turkse munteenheid, de lira, zit in zwaar weer. Dat is voor Turkije natuurlijk niet prettig, maar elk nadeel heeft z’n voordeel: het land wordt hierdoor voor toeristen nog voordeliger. Je krijgt namelijk meer waar voor je geld. Extra prettig als je met je hele gezin op vakantie wilt. Ben je van plan een vakantie te boeken? Ook dan kun je al op de kleintjes letten. Zo is een pakketreis (dus vlucht en verblijf in één) vaak voordeliger dan het boeken van alle onderdelen apart. Als je daarnaast kiest voor all-inclusive ben je vaak nog goedkoper uit. Hoewel je dan voor vertrek meer betaalt, heb je eenmaal daar weinig tot geen extra kosten. Dat kan flink schelen!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

koffer met paspoort

Goede voorbereiding, ’t halve werk

Waar je bij een vakantieland als Turkije wel even op moet letten: je hebt een visum nodig om binnen te komen. Nu ben je misschien al vaker in Turkije geweest en herinner je nog de ellenlange rijen op het vliegveld voor het aanvragen van een visum. Los van het feit dat je met een stel kleine kinderen natuurlijk niet in zo’n lange rij wilt staan, is het tegenwoordig onduidelijk of je nog wel een visum kunt kopen op het vliegveld. Sinds 2013 is namelijk het e-visum ingevoerd. Aanvragen van zo’n e-visum kun je heel gemakkelijk online regelen, zelfs voor last minutes. Check bijvoorbeeld Evisums.nl voor een snelle aanvraag. Goed om te weten: alle reizigers hebben een eigen e-visum nodig, dus ook de meereizende kinderen!

En dan… ontspannen maar!

De enige hobbel die nu nog hoeft worden genomen is het inpakken van de koffers. Zeker met een jong gezin (luiers, rompers, speelgoed…) kan het een ware crime zijn om niet over het maximaal toegestane bagagegewicht te komen. Vaak kun je wanneer je reist met een baby iets meer bagage mee nemen zonder te hoeven bijbetalen. De hoeveelheid kan per reismaatschappij verschillen, dus check goed van tevoren om vervelende verrassingen op het vliegveld te voorkomen! Zit je eenmaal in de lucht? Dan land je binnen een paar uur in Turkije. Bij een pakketreis zit meestal een shuttle service naar het hotel inbegrepen. Dat scheelt dus een hoop gedoe en gezoek. Nu staat er niets meer in de weg om te gaan genieten en ontspannen. Fijne vakantie!

Reageer op artikel:
Turkije: voordelig vakantieland voor gezinnen
Sluiten