Petra
Petra Lifestyle 11 Nov 2021

Met deze tips maak je het wat makkelijker voor jezelf

We weten allemaal dat het leven met een baby of klein kind een druk leven is. Of je nu werkt naast je gezinsleven of niet. Er moet veel geregeld worden en dan heb je nog je huishouden en de verzorging van je kinderen. Met deze tips zorgen we dat je leven wat makkelijker wordt en je meer tijd hebt voor jezelf en je gezin.

Ga voor een luierabonnement

Voor velen is het nog niet zo bekend, maar een luierabonnement scheelt je veel tijd en gesleep met stapels luiers. Ghazoo luierabonnement is een voorbeeld van zo’n luierabonnement. Je bent altijd verzekerd van luiers in de juiste maat van uitstekende kwaliteit. Je kunt de geboortedatum invullen van je kindje en de groeicurve. Dan hoef je zelfs niet meer na te denken om een grotere maat te bestellen.

Online boodschappen bestellen

Boodschappen doen met een kleine of meerdere kleintjes kan echt een uitdaging zijn. Naast het in de gaten houden van je kroost, moet je opletten dat je alles hebt om vervolgens in een lange rij te staan zodat je kunt afrekenen. En dan hebben we het nog niet over het sjouwen met de boodschappen gehad. Gelukkig is het mogelijk om eenvoudig je boodschappen online te bestellen. Je doet op deze manier geen impulsaankopen en het enige dat je hoeft te doen, is je boodschappen in de kast zetten.

Stem af met je partner

Heb je een partner, dan is het goed om je week af te stemmen met hem of haar. Maak een taakverdeling en zorg ervoor dat je ook een momentje voor jezelf en samen hebt. Als je een jong gezin hebt, is de kans groot dat je meegesleept wordt door alles wat alle dagen moet gebeuren. Voor je het weet zijn er maanden voorbij zonder dat je eens lekker naar de kapper bent geweest of dat je samen iets gedaan hebt.

Maak een weekplanning

Maak een weekplanning

Wat je ook kan helpen, is het maken van een weekplanning. Zo hoef je niet alles in je hoofd te houden en het hele gezin weet wat er op welke dag moet gebeuren. Als je kinderen wat ouder zijn, kun je ook taken aan je kind toebedelen. Op deze manier betrek je je kinderen bij het gezinsleven en krijgen ze al vroeg mee dat het belangrijk is om verantwoordelijkheid te dragen.

Voorbereid koken

Voor veel gezinnen is koken een hap uit de dag. En zo aan het einde van de middag heeft niet iedereen daar nog zin in. Daarom kan het je helpen om ruimte te maken in de vriezer of een vriezer aan te schaffen en daar de restjes in te bewaren. Wil je het echt goed doen? Maak dan op zondag de maaltijden voor de rest van de week. Dan hoef je het alleen maar op te warmen.

Vergeet vooral niet te genieten met je gezin. Voor je het weet vliegen je kinderen het huis uit en is deze tijd voorbij.

Reageer op artikel:
Met deze tips maak je het wat makkelijker voor jezelf
Sluiten