’Als de zon schijnt moet je smeren, smeren, smeren!’

Om eerlijk te zijn ben ik er een beetje te makkelijk in. Omdat mijn kinderen al een mooi mokka kleurtje hebben van zichzelf, neem ik het niet zo nauw met de zonnebrand crème. Laatst stond het nog in de nieuwsbrief van onze basisschool: ‘Omdat we met dit mooie weer veel buiten spelen, is het verstandig om uw kind ‘s morgens alvast in te smeren.’ En oei, daar hebben ze natuurlijk gelijk in. Maar ja, er moet ‘s morgens al zo veel gebeuren, waardoor dat insmeren er veel te vaak bij inschiet. En ook in de vakanties neem ik er helaas vaak de tijd niet voor.

Ook donkere huid kan verbranden!

Door de opmerking in de nieuwsbrief, besloot ik toch nog eens online te checken hoe dat zit met het verbranden van een donkere huid. Eerlijk gezegd werd ik gerustgesteld door de eerste zaken die ik op internet vond: een donkere huid heeft meer melanine dan een lichte huid. Dat is mooi, want melanine biedt bescherming tegen de zon. Met trouwens als extra leuk bijeffect dat de huid ook minder snel verouderd. Toen ik verder las raakte ik dat gerustgestelde gevoel helaas snel kwijt. Ook een donkere huid blijkt namelijk uitgedroogd en beschadigd te kunnen raken door de UV-straling van de zon. En omdat de huid van kinderen kwetsbaarder is dan die van volwassenen, lopen kinderen nog meer kans op beschadiging. Insmeren is ook voor kindjes met een donkerder huid dus wel degelijk ontzettend belangrijk!

Zon-alarm: insmeren maar!

Geschrokken door wat ik las heb ik besloten om deze zomer beter mijn best te doen als het om insmeren gaat. Zo heb ik direct het NIVEA Zonkracht Alert in mijn WhatsApp gezet. Dit was heel simpel: je voegt het nummer 06 57622911 toe aan je contactpersonen en stuurt daarna een berichtje met NIVEA AAN naar datzelfde nummer. Nu krijg ik op zonnige dagen ‘s ochtends automatisch een berichtje om het insmeren met zonnebrandcrème niet te vergeten. Daarnaast heb ik nu een zonnebrandcrème met een lichtgroene kleur. Als ouder keek ik daar een beetje vreemd tegenaan, maar de kinderen blijken groot fan van die kleur, omdat het zo lekker op uhm… slijm lijkt. Insmeren met crème vinden ze niet cool, maar insmeren met ‘slijm’ daarentegen werkt als een tierelier! Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de makkelijke bruikbare NIVEA Kids Protect & Sensitive Roll-on. Die is er alleen (nog) niet in een slijmkleurige uitvoering 😉

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Swingen met het insmeerlied

Overigens is mijn dochtertje tegenwoordig de meest enthousiaste insmeerder van ons gezin. Ze heeft onlangs namelijk het ‘insmeerlied’ ontdekt. Inmiddels kent ze daarvan de tekst en de dansmoves uit haar hoofd. Ze laat dit minimaal zes keer per dag aan ons horen en zien. Het insmeerlied hebben we daardoor zo vaak gehoord, dat te pas en te onpas de songtekst ‘Als de zon schijnt moet je smeren, smeren, smeren!’ door mijn hoofd schiet. Ik hoop stiekem dan ook dat mijn dochter binnenkort weer een ander lijflied vindt. Tot die tijd is een ding in ieder geval zeker: wij gaan het insmeren niet meer vergeten!

Reageer op artikel:
’Als de zon schijnt moet je smeren, smeren, smeren!’
Sluiten