Ik ben ook maar een mens

Onbewerkte voeding is een bloody hot topic. De “hashtag fitgirls”, “hashtag fitmoms” en de “hashtag healthylife” vliegen me op social media al tijden om de oren. En waar het allemaal begon met een aantal “killerbody’s” om ons aan het vergapen is deze hype allang niet meer alleen van toepassing op de sporty types onder ons.

Het aller-allerbeste voor mijn kindje

Af en toe zou ik ontzettend graag zelf ook zo’n “hashtag fitmom” willen zijn. Meestal leg ik me er gelukkig bij neer dat ik ook maar gewoon een mens ben. Een mens dat er alles aan doet om zo rustig mogelijk te blijven in de hectiek van elke dag. Daarom ben ik altijd op zoek naar manieren om het leven een stukje makkelijker te maken. Een van die manieren is het gebruiken van potjes babyvoeding. Dat scheelt me dagelijks zo een half uur aan wortels schoonmaken, aardappels schillen, andijvie snijden, rijst koken en pureren. Weet je dat je kindje uit een potje precies dezelfde gezonde voedingsstoffen kan halen als uit je eigengemaakte prakje? Dit is dus een manier om zonder schuldgevoel je leven wat makkelijker te maken, want je kindje krijgt gewoon het aller-allerbeste.
Sinds een tijdje ben ik daarom uit de kast. Inderdaad, je hoort het goed.. Ik kom er vanaf heden openlijk voor uit: ik ben een “potjes-mama”!

Puur fruit en groenten

Voordat je nu gaat roepen dat ik onverantwoord bezig ben wil ik graag wat vertellen: een potje Olvarit is echt gemaakt op basis van puur fruit en groenten. Dus van echte, pure en gezonde ingrediënten! Ja joh, dat wist ik dus eerst ook helemaal niet. Eigenlijk is het super suf dat ik dan nooit wist. Ik dacht tot voor kort dat er van alles aan die potjes toegevoegd was, zoals suiker. Niets is minder waar want het bevat alleen de suikers die van nature in de ingrediënten voorkomen, gelukkig maar. Kijk ook eens op deze pagina voor meer leuke weetjes over groente- of fruitsoorten uit de potjes van Olvarit!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Olvarit Oogstfeest

Gouden tips

Dus tegenwoordig combineer en varieer ik voor mijn oogappeltje met behulp van Olvarit babypotjes en knijpfruitzakjes. Dan pak ik een half potje van het één en een half potje van het ander of voeg ik er bijvoorbeeld een partje avocado aan toe. Tsja, grote mensen vinden variatie toch ook juist prettig? Maakt al deze informatie je wat onzeker of twijfel jij wel eens of je kindje alle juiste stoffen binnenkrijgt? No worries! Je kan eens op deze pagina kijken voor makkelijke en gezonde recepten. Deze zijn samengesteld door voedingskundigen dus je baby krijgt zeker voedingstoffen binnen die hij of zij nodig heeft.

Heb je het idee dat je kindje een bepaalde groente niet lust? Dat herken ik bij mijn eigen dochter. Ik heb gemerkt dat het echt werkt om toch te blijven proberen. Het blijkt soms wel tien keer proeven te duren voordat een kindje aan een nieuwe smaak gewend is!

Kant en klaar

We weten inmiddels dat gezonde eetgewoonten worden gecreëerd tijdens de eerste duizend dagen. Hoe meer verschillende smaken en structuren je ontdekt, hoe beter dat is voor later. Kijk, en al die verschillende smaken zitten dus gewoon kant en klaar in een potje. In principe heb ik het niet zo op “kant en klaar” producten vanwege alle toevoegingen. Maar in dit geval ben ik dus juist super blij dat het bestaat! Want op deze manier kan ik mijn kindje op een makkelijke manier smaken en structuren leren én krijgt zij ook nog eens voldoende voedingstoffen binnen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Olvarit.

Reageer op artikel:
Ik ben ook maar een mens
Sluiten