4 tips om te besparen als je moeder wordt

Moeder worden is het mooiste geschenk dat er bestaat en de liefde die je ervoor terugkrijgt is van onschatbare waarde. Toch heeft het krijgen van kinderen ook een andere kant. Het kan erg hoog oplopen in de kosten. Denk aan alle luiers, babykleding, voeding en ga zo maar door. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij helpen je met 4 tips om kosten te besparen als je moeder wordt, zodat je niet hoeft in te leveren op het leef- en woonplezier.

1. Kijk kritisch naar abonnementen

Besparen kan niet alleen in geld, maar ook in tijd! Ideaal als je je huis gezellig wilt maken in de donkere tijden, maar geen tijd hebt om naar de winkel te gaan. Een product die waarschijnlijk vaak op je wenslijstje staat, maar je toch vergeet te kopen zijn kaarsen. Kaarsen maken het huis gezellig en sommige varianten ruiken bovendien ook nog lekker. Je kan tijd besparen door een abonnement op Qaars te nemen. Je krijgt dan wekelijks verschillende soorten kaarsen thuisbezorgd. Zodra het zomer is en je de kaarsen niet meer gebruikt, is het wel verstandig om het abonnement op te zeggen

Kijk kritisch naar abonnementen

2. Leen producten in plaats van te kopen

Heb je niet veel budget over om speelgoed te kopen voor je kind? Dan kun je je abonneren bij de spelotheek. Je krijgt dan toegang tot speelgoed die je tijdelijk kan lenen tot je kind besluit dat het weer tijd is voor iets anders. Hetzelfde geldt voor boeken. Het is erg goed voor de taalontwikkeling van je kind om hem of haar al op vroege leeftijd voor te lezen. In plaats van steeds de prentenboeken te kopen, kun je die ook lenen bij de bibliotheek. Je kunt boeken voor kinderen tot 18 jaar gratis lenen. Daarnaast zitten er vast ook voor jezelf leuke boeken bij! Je hebt tegenwoordig ook zelfs e-books.

3. Koop tweedehands

Als je een product hebt geleend en je merkt dat die erg in de smaak valt bij jezelf of bij je kind, dan is het zonde om deze niet te kopen. Je hoeft echter het product niet per se nieuw te kopen! Er is genoeg kleding voor baby’s of voor jezelf die tweedehands te koop zijn. Op sociale mediakanalen zijn er veel mensen die hun spullen aanbieden die ze zelf niet meer nodig hebben, maar nog wel in goede staat zijn. Daarnaast kun je in kringloopwinkels ook ontzettend veel kwalitatieve spullen vinden, zoals kleding, speelgoed en boeken.

4. Maak eigen babyvoeding

Je begint natuurlijk met babyvoeding (of flessenvoeding als dit niet lukt), maar op gegeven moment moet je overstappen op babyvoeding. We zijn allemaal wel bekend met de potjes waarin een stamppot is verwerkt, maar je kunt dit net zo goed zelf maken. Op internet zijn veel recepten te vinden waar je met verse groenten een lekker hapje kunt maken. Daarnaast zijn fruithapjes ook erg geliefd onder baby’s. Je kunt met een keer koken of prepareren veel potjes vullen en die ook best lang bewaren!

Reageer op artikel:
4 tips om te besparen als je moeder wordt
Sluiten