Top-7 uitjes met kids in Amsterdam

Denk jij dat je je kinderen niet blij maakt met een stedentrip? Het ligt er maar net aan hoe je het aanpakt. Nee, van een hele dag shoppen wordt het gemiddelde kind niet blij. Maar het voordeel van een grote stad is dat er veel meer te beleven valt dan alleen maar dat shoppen. Hierdoor is er voor jong en oud van alles te beleven. Nog niet overtuigd? Check deze top-7 van uitjes in Amsterdam. Wedden dat je net zo enthousiast wordt als wij?

1. Rondvaarttocht door de gracht

De tijd dat een rondvaart alleen iets was voor toeristen of ouderen is al lang voorbij. Amsterdam is met al haar grachten de plek bij uitstek om het water op te gaan. Maak het voor de kinderen leuk door te kiezen voor een combi: bijvoorbeeld een rondvaart met pannenkoeken eten aan boord. Terwijl je kinderen smullen van hun pannenkoek, smul jij van het uitzicht (én een pannenkoek, natuurlijk :)). Zijn de kinderen al wat groter? Dan kun je zelfs kiezen voor een ‘floating dinner’, waarbij je met de boot van restaurant naar restaurant hopt, om overal wat lekkers te eten.

2. Amsterdam als giga Escape Room

Op zoek naar een leuke activiteit voor de jaarlijkse familiedag? Denk dan ook eens aan Amsterdam. Tegenwoordig vind je overal Escape Rooms, maar er is maar één Escape Room waarin het centrum van Amsterdam één grote Escape Room is! Niet geschikt voor heel jonge kinderen, maar stoere pubers zien dit zeker zitten.

3. Bezoekje aan Nemo

Niet zo’n zin in de drukte van het stadscentrum? Neem je kids dan mee naar wetenschap- en technologiemuseum NEMO. Dit museum staat vol met leuke proefjes die je zelf mag uitvoeren. Denk bijvorbeeld aan het vormen van bliksemschichten en het blazen van reuzenbellen. Voor jonge kinderen is de daarbij horende wetenschappelijke uitleg misschien nog wat ingewikkeld, maar deze kun je altijd overslaan. Oudere kinderen vinden dit juist vaak heel interessant. Laat ze los in het museum en ze vermaken zich de rest van de dag!

4. Speel mee als mol!

Zit jij elke week met het hele gezin voor de buis om naar ‘Wie is de mol’ te kijken? Dan is het met wat oudere kinderen supergaaf om mee te doen aan ‘Wie is de Rat?‘ Ook dit speelt zich af in het centrum van Amsterdam. Met behulp van een aantal spelleiders ga je als familie (vanaf 10 personen) aan de slag en krijgt ieder een rol toebedeeld. Uiteraard zijn de overige deelnemers niet op de hoogte van jouw rol. Dus leef je uit. Spanning en sensatie gegarandeerd!

5. Buiten spelen in de stad

Is het lekker weer en wil je daar ten volle van genieten, samen met je kinderen? Breng dan een middagje door in het Amsterdamse Vondelpark. Neem vanuit het centrum de tram richting Amsterdam-Zuid en stap zo de natuur in. Speel, geniet en picknick aan het water. En kijk ondertussen je ogen uit: niet alleen naar de vele parkieten die het park rijk zijn, maar ook naar al die verschillende mensen die het park bezoeken.

Lees verder onder de afbeelding.

baby maand 10 ontwikkeling

6. Dierentuin in de stad

Wil je niet alleen mensen kijken, maar ook aapjes? Bezoek dan Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Ga langs bij de olifanten of jaguars, met de geluiden van de stad als bijzonder achtergrondmuziekje. Vooral voor kleine kinderen is Artis een Amsterdamse hot spot, maar ook volwassenen of oudere kinderen zullen zich prima vermaken!

7. Het grootste museum van Nederland

Zijn de kids (of jijzelf) ervan overtuigd dat musea saai zijn? Waag dan toch nog zeker eens een poging om die mening bij te stellen en bezoek het Rijksmuseum. Dit museum is zo groot, dat ieder er wel iets van zijn gading vindt. En in het Rijksmuseum kijk je niet alleen, maar mag je ook doen: onder de noemer #hiertekenen worden bezoekers gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met potlood en papier. Er worden workshops gegeven, voor jong en oud.

Reageer op artikel:
Top-7 uitjes met kids in Amsterdam
Sluiten