NuvaRing

Nuvaring
De NuvaRing is een flexibele anticonceptiering waar oestrogeen en progestageen in verwerkt zijn. De ring dient maandelijks in de vagina gebracht te worden en kan drie weken in de vagina blijven zitten. Na drie weken moet de ring uit de vagina gehaald worden voor een stopweek van maximaal zeven dagen, net als bij de pil. Bij iedere verpakking worden er stickers voor in de agenda of voor op de kalender meegeleverd, zodat je weet wanneer de ring vervangen moet worden.

De hoeveelheid hormonen die je binnen krijgt door de NuvaRing zijn minder dan met de pil, zonder dat de betrouwbaarheid wordt beïnvloed. Het betrouwbaarheidspercentage is 99,6%.

Voordelen van NuvaRing:

  •  Betrouwbaar
  •  Je hoeft er niet dagelijks aan te denken

Nadelen van NuvaRing:

  •  Biedt geen bescherming tegen soa’s
  •  Je kunt de NuvaRing voelen
     

1 REACTIE

  1. Ik ben helemaal fan van dit anticonceptiemiddel. Het zit direct op de goede plaats en hoeft niet eerst je hele lichaam door. Daarom zitten er minder hormonen in, wat een kleinere aanslag op je lichaam is, bovendien schijn je niet of nauwelijks te hoeven ‘ontpillen’. Bij de nadelen staat dat je de ring kunt voelen, daar heb ik nog nooit last van gehad. Mijn man voelt hem af en toe tijdens de seks, maar nooit heel duidelijk en zeker niet vervelend.

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.