Petra
Petra Zwangerschap 3 Feb 2015

Zwangerschap aankondigen

Je hebt het tweede streepje op je zwangerschapstest zien staan en er verschijnt een enorme glimlach op je gezicht. Je bent zwanger! Voordat er al allemaal babynamen door je hoofd schieten, bedenk je eerst aan wie je het gaat vertellen en hoe. Als je niet zo veel geduld hebt gehad, heb je het waarschijnlijk al uitgegild toen je partner binnenkwam en je halve WhatsApp-lijst op de hoogte gebracht van het grote nieuws. Wil je je zwangerschap echter op een originele manier aankondigen? Dan hebben wij wel een aantal ideeën voor je!

We zullen eerst met een paar ideeën beginnen over hoe je het je partner kunt vertellen, als je de test niet samen met hem hebt gedaan.

#1: Pak de zwangerschapstest in

Deze manier is één van de meest gebruikte en ook het meest duidelijk voor je partner (aangezien mannen vaak niet zo snel van begrip zijn). Pak de zwangerschapstest in in leuk cadeaupapier en zeg tegen hem dat je een cadeautje voor hem hebt. Als je geen cadeaupapier in huis hebt, kun je de test ook ergens in huis leggen en wachten tot hij hem vindt. Zorg er dan wel voor dat je in de buurt bent, want zijn reactie zal vast onbetaalbaar zijn.

#2: Koop kleine babyschoentjes, babykleertjes of een speentje

Door middel van deze manier is het voor je partner waarschijnlijk ook het snelst duidelijk dat je zwanger bent en zo heb je ook alvast iets voor de kleine voor als hij/zij geboren is. Als je kindje dan de kleertjes of schoentjes aan heeft of op zijn/haar speentje aan het sabbelen is, denken jullie elke keer terug aan het moment dat je je partner vertelde dat je zwanger was.

#3: Koop een kinderboekje

Als je er voor kiest om een kinderboekje te kopen, kun je een leuke boodschap op de allereerste bladzijde zetten voor je partner. Denk bijvoorbeeld aan ‘Lieve papa, oefen maar alvast met voorlezen want voor je het weet ben ik er al! Liefs, je toekomstige kindje.’

#4: Dikke buik

Maak met behulp van een kussen onder je shirt een dikke buik en loop de kamer in als hij bijvoorbeeld op de bank zit. Misschien snapt hij de hint al direct en anders kan je vragen wat hij er van vindt en zeggen dat hij er alvast aan mag wennen.

#5: ‘Ik ben zwanger!’

Wat je ook zou kunnen doen is met bijvoorbeeld oogpotlood op je buik schrijven dat je zwanger bent en dan doen alsof je buikkramp hebt. Vraag je partner of hij even naar je buik wil kijken en schuif je shirt omhoog, zodat hij het kan lezen.

#6: Een fotolijstje

Kies een foto uit waar jullie met z’n tweeën op staan en fotoshop er een kleine baby bij met op het hoofdje een vraagteken. In plaats van een foto zou je ook een leuk versje op een briefje kunnen schrijven en die in het fotolijstje kunnen stoppen. Het fotolijstje kun je ook leeg laten en dan ergens neerzetten, als je partner dan vraagt voor wat het lijstje daar staat kun je zeggen dat jullie daar een foto van jullie toekomstige kindje in kunnen doen.

#7: T-shirt met tekst

Als dit niet jullie eerste kindje is, kan je een t-shirtje voor je andere kindje laten bedrukken met daar op een tekst. Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn ‘Binnenkort ben ik niet meer in mijn …’ en dan met een badeendje daar onder. Je zou ook kunnen kiezen voor zoiets als ‘Ik word een grote broer/zus!’ of ‘Papa, binnenkort wordt het huis nog voller!’. Ook zou je er voor kunnen kiezen om een t-shirt voor je partner te laten bedrukken met een tekst als ‘De beste vader van de hele wereld.’

Dit zijn een aantal ideeën, maar je zou ook de ondergoedla kunnen vullen met luiers, een cakeje bakken met gekleurde fondant (roze/blauw) bovenop of samen een film kijken die gaat over de zwangerschap bijvoorbeeld ‘What to expect when you’re expecting’. Er zijn genoeg mogelijkheden om je grote nieuws aan te kondigen, dus leef je uit!

Reageer op artikel:
Zwangerschap aankondigen
Sluiten