Navelpiercing tijdens zwangerschap

Voordat je zwanger bent ben je veel bezig met je uiterlijk en wil je er zo goed mogelijk uit zien voor jezelf en natuurlijk ook voor je partner. Je wil natuurlijk dat je partner je geweldig gaat vinden. Of je het nu voor je partner doet of voor jezelf, je probeert dingen uit omdat je denkt dat ze goed bij je staan. Zo is dat ook met een navelpiercing. Voordat je zwanger bent hoef je natuurlijk nergens rekening mee te houden als je een navelpiercing wil, maar wellicht wel als je zwanger bent. Want wat gebeurt er nu met je navelpiercing als je buik eenmaal zo groot is? Is het wel goed om dan nog een navelpiercing in te hebben? Wat voor een gevolgen heeft een navelpiercing voor je zwangerschap? Dit zijn natuurlijk allemaal vragen die bij je op zullen komen. Hieronder gaan we kort in op deze vragen en zullen we laten zien of een navelpiercing tijdens de zwangerschap schadelijk voor je is of niet.

Navelpiercing zwanger

Wanneer je zwanger bent zal je buik met de weken groter worden en het is dan mogelijk dat de navelpiercing steeds strakker komt te zitten. Of een navelpiercing gevaarlijk is voor de zwangerschap kunnen we heel duidelijk over zijn: nee, dat is het niet. Wel moet je er rekening mee houden dat wanneer de navelpiercing te strak zit dat je die dus echt eruit moet halen, want dan kan het mogelijk knappen. Je wil natuurlijk niet dat je een kapotte navel of iets dergelijks hebt.

Veel verloskundigen zullen je het advies meegeven om de navelpiercing er gewoon uit te halen, omdat je geen risico wil nemen met je zwangerschap. Je buik wordt na 30 weken zo groot, dat de navelpiercing in de weg komt te zitten en het is dus zelfs mogelijk dat je navel kapot gaat. Er zijn huisartsen die echter een heel ander advies geven, namelijk dat een dergelijke navelpiercing helemaal geen kwaad kan en je het gerust kan laten zitten. Nu weten we natuurlijk niet wie gelijk heeft omdat dit nog niet echt onderzocht is, dus is het beter om bij elke twijfelachtige situatie toch voor het veiligste te kiezen.

Wij raden je dan ook aan om de navelpiercing eruit te halen.

Naar de dokter?

Mocht je toch je navelpiercing willen behouden en wil je die dus echt niet kwijt? Dan raden we je aan om langs je huisarts te gaan om advies daarover te krijgen. Je huisarts weet namelijk precies of je het kan laten zitten of niet. Vaak zal de huisarts vragen of de piercing strak zit. Als dit het geval is dan zal je dokter waarschijnlijk adviseren om de piercing eruit te halen. Maak dus op tijd een afspraak met je huisarts om dit soort vragen te stellen.

Reageer op artikel:
Navelpiercing tijdens zwangerschap
Sluiten