Petra
Petra Opvoeding 5 Nov 2017

Kinderen niet welkom in dit restaurant!

Laatst was ik voor het eerst in lange tijd weer eens een avondje uit samen met m’n man. Gezellig naar dat romantische Griekse restaurantje in het centrum. Helaas had het stel aan het tafeltje naast ons hun twee kleine kinderen meegenomen. Nu heb ik als moeder natuurlijk niets tegen kinderen en ik weet ook wel dat opvoeden niet altijd makkelijk is. Maar toen het ene kind al schreeuwend door de zaak rende, terwijl de ander stiekem de olijven van m’n bord jatte was voor mij de maat vol. Weg met die kinderen!

Even geen kinderen

Gelukkig bleef het gezin niet lang hangen en hadden mijn man en ik daarna nog een heerlijk rustig avondje uit. Stiekem moest ik echter wel lachen toen ik vandaag een nieuwsbericht las over een restaurant dat op de deur een bordje heeft opgehangen met de tekst ‘Geen kinderen’. De eigenaar van dit Amerikaanse restaurant was al die drukke kinderen zat. Het restaurant zit aan een drukke weg en toen er weer een kind de weg op rende en net op tijd gered kon worden was hij er klaar mee. Volgens de eigenaar waren ouders blijkbaar niet in staat om op hun kids te letten en werd het tijd voor een verbod.

baby zelf eten Rapley knoeien

Doe even normaal!

De reacties op het bord waren uiteraard niet van de lucht. Sommige mensen zijn laaiend enthousiast, terwijl anderen het een vorm van discriminatie vinden. Persoonlijk vind ik zo’n verbodsbord in een openbare gelegenheid niet passen. Een restaurant moet toch gastvrij zijn en dat ook uitstralen? Met zo’n verbodsbord op de deur gaat dat niet echt lukken. Het is overigens ook nog maar de vraag of de eigenaar van het restaurant het bord lang laat hangen. Uiteindelijk wil zo’n man natuurlijk het liefst zo veel mogelijk klandizie en gezinnen met kinderen brengen ook geld in het laatje! Maar toch… Stiekem was zo’n bordje me tijdens ons etentje goed van pas gekomen 🙂

Verbodsbord moet kunnen?

Wat vind jij? Is zo’n verbodsbord (‘kinderen niet welkom’) een goed idee, of vind je het echt niet kunnen? Laat het weten via een comment hieronder. Ik ben benieuwd!

Reageer op artikel:
Kinderen niet welkom in dit restaurant!
Sluiten