Petra
Petra Webshops 6 Nov 2017

Allemaal aan (die mooie houten) tafel!

Wij hebben thuis een praktische eettafel in de keuken. Ruim, van glas en met plek voor 6 stoelen. Niets te klagen dus, zou je denken. En ik ben best tevreden, maar… het schoonhouden van die tafel blijft een grote frustratie. Ja, met een sponsje en een droogdoek heb je het glazen tafelblad zo aan het glanzen. Maar vervolgens zitten er binnen de kortste keren weer melkvlekken en vette vingerafdrukjes op. Een tafel die wat minder onderhoud nodig heeft om mooi te blijven, zou mij wel wat lijken. Daarom ben ik al een tijdje op zoek naar een van die mooie, houten vergadertafels.

Meneer van Hout vergadertafel keuken

Ruimte voor gezelligheid

Voor mij heeft hout toch altijd een gezelliger uitstraling dan glas. Het grote voordeel van glas is echter wel dat het optisch veel minder ruimte in lijkt te nemen. Dat is voor ons van belang, omdat onze woonkamer nu eenmaal niet zo groot is. Toch weegt dit voordeel wat mij betreft nu niet op tegen de uitstraling van een houten tafel. Gezellig met het hele gezin aan tafel; niet alleen om te eten, maar ook om spelletjes te doen of lekker te knutselen. We hadden vroeger thuis ook altijd een houten tafel, dus er komt ook nog wat nostalgie bij kijken. Ik wil wedden dat ik niet de enige ben bij wie zo’n tafel terugkomt in de jeugdherinneringen!

En ruimte voor geklieder

Nog een voordeel van een houten tafel: je kunt er zo lekker op kliederen. Niet dat je iedere verfvlek zomaar uit het tafelblad krijgt, maar zulke vlekken vind ik er bij zo’n houten blad echt bij horen. Het lijkt me heerlijk om niet meer om de haverklap de afdrukken van vette vingertjes af hoef te poetsen. Dus inmiddels ben ik alweer een tijdje verslaafd aan woonmagazines, om eens flink wat leuke interieurideeën op te doen. Ook in webwinkels en op Instagram kwam ik al allerlei leuks tegen. Grote kans dat er binnenkort een van die mooie industriële tafels met houten tafelblad bij ons in de kamer staat. Gezellig!

Reageer op artikel:
Allemaal aan (die mooie houten) tafel!
Sluiten