Petra
Petra Zwangerschap 10 Sep 2017

Naveltruitje bij zwangere buik [Poll: ‘go’ of ‘no-go’?]

Naveltruitje bij zwangerschap: ‘go’ of ‘no-go’?

 
pollcode.com free polls

 

Wat doe je aan als je buik steeds groter wordt en het lijkt alsof je nergens meer in past? Ik vond dat tijdens mijn zwangerschappen af en toe heel lastig. Had ik net een leuke broek gevonden op de afdeling positiemode, bleek ik toch alweer een maatje groter nodig te hebben. Jurkjes waren vaak een handige oplossing, maar op de een of andere manier kropen die toch altijd over mijn buik naar boven. Een beetje bloot vind ik geen probleem, maar om nou halfnaakt rond te gaan lopen…

Blote buik moet kunnen!

Hetzelfde probleem had ik tijdens het zwemmen. Een bikini leek mij een handige oplossing op het moment dat mijn buik te groot zou worden voor een badpak. In de praktijk voelde ik me er echter veel te bloot en dus ontzettend ongemakkelijk in. Ik had het gevoel dat iedereen naar mijn buik staarde (wat waarschijnlijk ook zo was…) en dat iedereen er stiekem of minder stiekem wel een mening over had. Hierdoor heb ik de laatste maanden van de zwangerschap niet meer gezwommen. Jammer, want zwemmen is juist in die periode een hele goede manier om in conditie te blijven!

Kort topje boven zwangere buik: waarom niet?

Er zijn gelukkig vrouwen die minder moeite hebben met het laten zien van hun zwangere buik. Zo laat Charisha Gobin uit Seattle zien dat ze er geen probleem mee heeft om een stukje huid te laten zien. Hoogzwanger van een tweeling besloot zij op een avond een hapje te gaan eten met haar familie – in een kort topje. Het restaurant waar zij wilden eten was ‘not amused’ en Charisha werd vriendelijk verzocht om weg te gaan. Achteraf werd door de restauranteigenaar aangegeven dat dit was vanwege hygiëne-regels. Een kort topje zou niet hygiënisch zijn, of de drager nu zwanger was of niet. Charisha zelf was niet overtuigd door deze uitleg: volgens haar hadden ze problemen met haar grote buik, en niet met haar korte topje.

Blote buik: wat doe jij?

Charisha durft dus duidelijk iets wat ik tijdens mijn zwangerschap nooit durfde: mijn buik laten zien. Terwijl zo’n zwangere buik eigenlijk iets is om trots op te zijn. Waarom zou je die niet laten zien? Tijd voor een poll: wat vind jij? Moet het dragen van naveltruitjes en crop tops tijdens de zwangerschap gewoon kunnen, of is het een ‘no-go’? Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
P.S. Als we het over trends met korte topjes hebben, is dit ook een leuk: crop tops voor mannen lijken al een aantal seizoenen hip te worden. Moeten we daar blij mee zijn?

crop top man
Bron foto: Instagram

Reageer op artikel:
Naveltruitje bij zwangere buik [Poll: ‘go’ of ‘no-go’?]
Sluiten