15 mei: Wereldfamiliedag [Samen aan tafel met WIN-actie!]

Het ontbijt verloopt bij ons nog wel eens rommelig, en lunchen doen we vaak op school en op het werk, maar de avondmaaltijd is voor ons een belangrijk familiemoment. Het moment om bij elkaar te zitten en samen de dag door te nemen. Het allerleukste vind ik het als de kinderen meehelpen met koken.

Koken als zen-moment

Ik hoor vaak dat mensen het zo’n gedoe vinden, dat koken. Dat ze liever kiezen voor een snelle, simpele hap dan voor een uitgebreide kooksessie. Dat kan ik aan de ene kant best begrijpen: er is vaak weinig tijd tussen thuiskomen van school en werk en het de deur weer uit moeten voor muziekles en clubjes. Zelf zie ik vaak ook als een berg op tegen dat gekokkerel, maar als ik eenmaal ben begonnen valt het altijd weer mee. Want wat is er nou lekkerder dan ongestoord en bijna gedachteloos paprika’s te snijden, vlees te kruiden of in de pannen te roeren? Tegenwoordig noem ik het koken dan ook wel gekscherend mijn eigen zen-momentje. Het allergezelligste (maar wel wat minder zen…) vind ik het wanneer de kids komen helpen. Samen aardappels en groenten schillen en snijden en vervolgens om de beurt in de pannen roeren. Dat ik niet de enige ben die hiervan geniet, blijkt uit onderzoek van HelloFresh: Nederlanders vinden dat samen koken (40%) en eten (66%) de familieband versterkt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

samen eten familie

Samen aan de slag

Toen HelloFresh mij vroeg om mijn eigen familiemoment vast te leggen in het kader van Wereldfamiliedag was ik daarom ook gelijk enthousiast. Ja, voor mij is een van de beste familiemomenten inderdaad het samen genieten van bereiden en opeten van de avondmaaltijd. Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder gehoord van Wereldfamiliedag (ook wel Internationale Dag van het Gezin), terwijl ik later zag dat de Verenigde Naties de dag al in 1993 in het leven hebben geroepen. Wat mij betreft mag deze dag, waarop het belang van het gezin centraal staat, veel meer aandacht krijgen. Daar draag ik vandaag dus mijn steentje aan bij door mijn favoriete familiemoment aan tafel met jullie te delen.

Win-actie!

Wat is jouw favoriete familiemoment? Ik ben erg benieuwd! Deel jouw leukste familiefoto op Instagram vóór 1 juni via #familiemoment en #ikenmama. Dan maak je kans op twee weken gratis HelloFresh maaltijdboxen*! Deelnemen kan tot 1 juni, daarna maken we de winnaar bekend.

*Het gaat om 2x een maaltijdbox bestaande uit 3 gerechten naar keuze voor 1-4 personen.

Reageer op artikel:
15 mei: Wereldfamiliedag [Samen aan tafel met WIN-actie!]
Sluiten