Mijn woonwens: ruimte om gezellig samen te koken!

Mijn man en ik stellen onszelf al een tijdje de vraag: verbouwen of verhuizen? We zouden allebei wel wat groter willen wonen. Vooral onze bovenverdieping is wat klein voor zo’n groot gezin. Onze oudste twee slapen samen op een kamer. Gelukkig vinden ze dat tot nu toe heel gezellig, maar wat gebeurt er als ze ouder worden? Toch is dat voor mij niet het grootste woonprobleem. Waar ik zelf namelijk al m’n hele leven (nou ja, bijna hele leven;)) op wacht is een mooie grote woonkeuken.

Samen koken en eten

Onze huidige landelijke keuken is klein, echt klein. Een kort aanrecht met fornuis aan de ene kant, de koelkast en grote vriezer aan de andere kant. Dat is alles. Daartussen heb je net voldoende ruimte om elkaar te passeren. Samen koken is echter geen optie, want daar is de keuken simpelweg te klein voor. Dat vond ik altijd al jammer, maar nu de kinderen wat groter worden helemaal. Zo past de wipstoel niet eens in de keuken en moet ik die in de gang neerzetten om zicht te houden op de jongste. En de oudste wil graag meehelpen met het snijden van groente, maar er is niet eens genoeg ruimte voor twee snijplanken.

keuken verhuizen verbouwen

Mijn ultieme keuken

Ik zou het geweldig vinden als ons huis een echte landelijke woonkeuken zou hebben. Het liefst met een bar, waar we ’s morgens gezellig aan kunnen ontbijten. Een kookeiland hoeft van mij niet, ik vind het wel praktisch als tijdens het koken alles op één aanrecht ligt. En dan om het af te maken een hele grote eettafel met eetkamerstoelen, waaraan we als gezin kunnen eten, spelen en lezen en waar genoeg ruimte is om de kinderstoel fatsoenlijk neer te zetten. Of waar ik ’s avonds in alle rust kan werken aan een nieuwe blog, zonder dat ik word afgeleid door het voetbal op de tv in de woonkamer. Het lijkt me heerlijk!

Dus: verbouwen of verhuizen?

Op zich hebben we buiten de ruimte om een aanbouw neer te zetten. De keuken zit aan de achterzijde van het huis, dus we zouden vrij simpel voor een uitbreiding kunnen zorgen. Openslaande deuren zouden het geheel helemaal af maken. We hebben inmiddels een offerte liggen van een aannemer, die voor ons die aanbouw zou kunnen realiseren. Maar we twijfelen toch nog. Het is een flinke investering. Is het al dat geld wel waard, of is het misschien toch slimmer om te gaan verhuizen? Het blijft een lastige keuze. Wat zou jij doen? Of heb je ervaring met verbouwen/verhuizen? Ik hoor het graag!

Reageer op artikel:
Mijn woonwens: ruimte om gezellig samen te koken!
Sluiten