Petra
Petra Blog 2 Jun 2020

Zó krijg je meer inzicht in je uitgaven

Het was even flink stressen: onze wasmachine en onze stofzuiger begaven het in dezelfde week. Nu zorgen we altijd wel voor een buffertje op onze spaarrekening, maar zoveel pech in één keer kon die rekening niet aan. En dus moesten we de keuze maken welk apparaat we eerst zouden vervangen. Maar ja, wat kies je dan als gezin? Al die kleding met eet-, drink- en grasvlekken konden we natuurlijk niet lang laten liggen. Aan de andere kant leek twee weken zonder stofzuiger mij ook een drama. Doordat de kids regelmatig met een koekje of broodje in de hand door het huis lopen, gaat de stofzuiger bijna dagelijks aan. Dit was duidelijk een probleem dat we voortaan moesten zien te voorkomen.  Ik keek mijn partner dan ook aan en sprak de wijze woorden: ‘We hebben een huishoudboekje nodig!’

Helemaal niet ouderwets

Mijn man keek me na die opmerking eerst wat vreemd aan. Hij is van mij niet gewend dat ik erg gestructureerd met geld omga. Het is niet zo dat ik een gat in mijn hand heb, maar als je me vraagt waar al ons geld heengaat moet ik je het antwoord grotendeels schuldig blijven. Ik ben echt geen type om alle uitgaven en inkomsten handmatig bij te houden in een Excel-bestand. Gelukkig heb ik inmiddels een simpele oplossing gevonden om meer inzicht te krijgen in onze geldzaken: het huishoudboekje van de toekomst!

Alles in één app

Gelukkig blijken er tegenwoordig allerlei handige apps en tools te zijn om makkelijker overzicht over je in- en uitgaven te houden. Na een grondige vergelijking koos ik uiteindelijk voor de app Dyme, omdat deze app sinds kort een heel handige feature blijkt te hebben: het vergelijken van variabele lasten. Zo kun je bijvoorbeeld heel simpel zien of je de afgelopen maand meer of minder geld aan boodschappen hebt uitgegeven dan de maand daarvoor. Ik heb nu al het gevoel dat besparen op de boodschappen een nieuwe sport voor mij gaat worden!

Sympathieke extra’s

Heel prettig is het dat Dyme gratis in gebruik is. Voor een klein bedrag per maand kun je de app overigens ook uitbreiden. In die Premium variant heb je bijvoorbeeld de handige mogelijkheid om Dyme je ongewenste abonnementen op te laten zeggen. Heel praktisch, want ik ken mezelf: ik bedenk me regelmatig dat ik het een of ander moet opzeggen, maar uiteindelijk komt het er nooit van. Herken je dat? Het is al druk genoeg om alles een beetje draaiende te houden, thuis en op het werk. Dan blijft er weinig tijd over voor zulke klusjes! Daarom heb ik voor de Premium versie van Dyme gekozen. Aangezien je die versie maandelijks op kunt zeggen, zit je daar dus toch nooit onnodig lang aan vast. Sympathieke extra’s dus!

Dyme huishoudboekje

Wat levert het op?

We gebruiken Dyme sinds een paar weken intensief en ik ben nu al tevreden over onze ‘oogst’.  Er zijn inmiddels drie ongebruikte abonnementen opgezegd. Daarnaast heb ik Dyme laten onderhandelen over de premie van mijn huidige autoverzekering. Daardoor gaat onze maandelijkse premie bijna 10 euro naar beneden! Dat lijkt misschien niet veel, maar op jaarbasis scheelt dat zo 120 euro. Precies het bedrag waar we een mooie stofzuiger voor hadden kunnen kopen! En had ik mijn huis weer eerder kunnen schoonmaken 😉 Daarom besparen wij nog even lekker door met behulp van dit moderne huishoudboekje!

Reageer op artikel:
Zó krijg je meer inzicht in je uitgaven
Sluiten