Petra
Petra Blog 17 Apr 2020

3 redenen om te kiezen voor een ooglidcorrectie

Je ogen zijn erg belangrijk voor je uitstraling. Normaal gesproken zijn de ogen mooi in balans: de oogleden zijn mooi strak en de oogkas ziet er gevuld uit. Dat kan echter in de loop der jaren veranderen. De oogleden kunnen gaan hangen, je kunt last krijgen van permanente wallen onder je ogen of je krijgt juist enigszins holle ogen. Dat is allemaal erg vervelend natuurlijk. Gelukkig kan een ooglidcorrectie dit soort problemen in veel gevallen verhelpen. Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom veel mensen kiezen voor ooglidcorrectie.

1. Hangende oogleden

Bij hangende oogleden gaat het meestal om de bovenste oogleden. Die gaan sluipenderwijs steeds iets lager over de ogen hangen. Het kost je meer moeite om je ogen goed open te houden. Bovendien kan je uiterlijk een beetje ‘slaperig’ worden. Soms ziet het er zelfs uit alsof je boos of verdrietig bent, terwijl je dat helemaal niet zo voelt. Hangende oogleden kunnen daardoor erg vervelend zijn. Bij de ooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving een klein randje huid weggehaald. Het littekentje van de operatie valt precies in de natuurlijke lijn van het oog, waardoor je het al snel niet meer ziet. Vervolgens heb jij weer een open blik en zie je er weer wakker en gezellig uit.

2. Permanente wallen onder de ogen

Sommige mensen krijgen last van permanente wallen onder de ogen. Deze wallen komen niet door slechte slaap. Ze komen door vetophoping onder het onderste ooglid. Dat heeft weinig te maken met je gewicht. Iedereen heeft onderhuids vet rondom de ogen en dat is maar goed ook. Bij jonge mensen ziet het er netjes uit en is het vet gelijkmatig verdeeld. Bij het ouder worden verslapt de huid en het vet kan daardoor ook iets gaan verplaatsen. Het kan zich ophopen op een plek, waardoor er wallen onder je ogen ontstaan. De plastisch chirurg kan dit via ooglidcorrectie bijsturen. De huid wordt weer wat strakker gemaakt en het vet wordt verwijderd of herverdeeld zodat het weer mooi gelijkmatig is.

3. Holle ogen

Sommige mensen krijgen last van holle ogen. Dit gebeurt vaker bij mensen die wat magerder zijn, maar het heeft niet direct te maken met je gewicht. Holle ogen ontstaan doordat het vet rondom de ogen wegzakt of verdwijnt. Je krijgt dan een hologig gezicht, terwijl je waarschijnlijk dagelijks genoeg eet. Holle ogen kunnen ook door een plastisch chirurg worden hersteld. Vaak zal het vet rondom de ogen weer wat in proportie worden gebracht. Bij teveel huid wordt daarvan ook een klein randje weggenomen. Zo zien je ogen er weer wat voller uit en is je uiterlijk weer een stuk gezonder.

Waar moet je op letten bij ooglidcorrectie?

Als je besluit dat je een ooglidcorrectie wilt, is het verstandig om even goed rond te kijken. Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten. Dit zijn de belangrijkste:

  • Is de arts werkelijk een plastisch chirurg? Bij een aantal (goedkope) klinieken wordt de behandeling uitgevoerd door een cosmetisch arts of een gewone huisarts. Deze zijn niet werkelijk gespecialiseerd en daardoor kunnen er fouten gemaakt worden. Ga dus altijd voor een kliniek waar duidelijk vermeld is dat de operaties worden uitgevoerd door een plastisch chirurg.
  • Het eerste consult moet zonder verdere verplichtingen zijn. Het is belangrijk dat je eerst een duidelijke uitleg krijgt over de behandeling. Vervolgens is aan jou de keus of je dit wilt doen of toch liever niet. Daar behoren geen verplichtingen aan vast te zitten, of extra kosten als je besluit de behandeling niet door te zetten.
  • Welke technieken worden gebruikt? Er zijn tegenwoordig natuurlijk betere technieken dan vroeger. Laat je goed voorlichten en kies een kliniek die gebruikmaakt van de laatste technieken.

Ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot effect. Een belangrijk voordeel is dat je snel herstelt. Doorgaans mogen na een week de pleisters van de wondjes en mogen de hechtingen eruit. Al vrij snel daarna vervagen de wondjes tot je ze nauwelijks nog ziet. Doordat de wondjes gemaakt worden in de natuurlijke lijnen van het gezicht, zullen ze uiteindelijk vrijwel onzichtbaar worden.

Reageer op artikel:
3 redenen om te kiezen voor een ooglidcorrectie
Sluiten